Hej svejs!

Dagen innan julafton hände något hemskt. Vårt internet tvärdog och vi har fortfarande inte fått igång det. Servicekillen på bredbandsbolaget har lovat att ordna detta innan nyår och jag hoppas verkligen att det blir så men fram tills dess så blir bloggandet lidande tyvärr. Men så fort det ordnat upp sig ska jag lägga upp bilder på alla fina julklappar och proppa er alla fulla av fyndtips som samlats på hög i en veckas tid. Sen blir det nog någon form av  sammanfattning av året också så det är bara till att hålla utkik vetja!

/Mikaela

Stickat och T-shirts

Förutom REA-fynd så har Ellos även en del annat, som det här t.e.x:



De stickade tröjan kostar 399 kr, och T-shirtsen från Esprit kostar mellan129 och 199 kr och alltihop finns i fler färger. Jag gillar den stickade tröjan och linnet med nitar.

Idag blir det sista minuten shopping med lilla mamma (hon har några klappar kvar) och sen tänkte jag bjuda henne på lunch här hemma och så blir det träning ikväll. Men innan dess ska bebben badas, kläs på och matas och förhoppningsvis sova en stund också.

/Mikaela

/Mikaela


Godmorgon!

Ville bara tipsa om att Ellos kickat igång sin mellandagsrea (två dagar innan julafton) och dessutom har HM fyllt på sin med nytt. Tyvärr funkar inte deras webshop just nu så jag sitter här bland en massa tomtar (de kom upp igår) och väntar spänt...

/Mikaela

Blue Christmas by Ikea

Jag gillar kulor i rött  i min gran men de här blåa dekorationerna från Ikea är ändå väldigt fina om man tröttnat på det klassiska pyntet i granen. Eller så blandar man bara upp allt det röda med lite guld och silver.



Fåglarna kostar 59 kr, de små glaskulorna 29 kr, hjärt-korgarna 29 kr och de stora glaskulorna 69 kr.

/Mikaela

En rosa tack!

Mitt hår är VÄLDIGT lockigt och för att få det att ligga som jag vill så måste jag använda plattång nästan varje dag. Det sliter mycket på stråna men som tur är finns det bra, skyddande produkter för håret. Men när det gäller tången så finns det inget direkt skydd så till slut måste den bytas ut. Min nuvarande röda från OBH nordica funkar fortfarande fint och den kostade dessutom bara 99 kr (extrapris på Mediamarkt), men när den väl "tar slut" så skulle jag gärna byta ut den mot någon av de här:



Alla kommer ifrån Eleven.se men de två rosa vet jag finns i butik också. Den första från Babyliss (rosa bandet) kostar 395 och de två andra från Vidal Sasoon kostar 299 resp. 399 kr. Själv är jag mest sugen på den från Babyliss eftersom den verkar lite mer rejäl än de andra, men använder man inte plattång så ofta och mest vill använda den för att styla håret med så är de andra, lite smalare perfekta och väldigt snygga.

/Mikaela

Nelly.se

Lite blandade toppar/klänningar från Nelly.se:



Det blå linnet från Dr denim(finns i vitt också) kostar 149 kr och den ljusgrå från samma märke 299 kr. Den rosa klänningen och den aprikosa T-shirten från Vila (både finns i fler färger) kostar 299 resp. 199 kr. . Jag gillar  både T-shirten och klänningen från Vila.

Nu ska jag peta i mig lite chips (hundra år sen sist!) och kika på smarta lurendrejare på Discovery. Bye!

/Mikaela

Hårpynt

Dåligt bloggande idag men det har faktiskt varit ganska skönt. Istället har jag spenderat min lördag i soffan (bortsett från en timmas simning imorse) framför TV:n. Såg b.l.a "Twiligth" som jag velat se jätte länge och den var riktigt bra. Fast är det inte rätt mycket vampyrer i farten just nu? dels den här filmen,  den underbara, svenska "Låt den rätta komma in" och så "True blood". Lite underligt tycker jag...

Hittade föresten de här multi-användbara bandet med liten ros på hos Lindex för 29 kr. Funkar runt midjan, i håret eller som brosh. Är inte jätteförtjust i rosor eller andra blommor annars men just det här i rosa kan jag nog tänka mig ändå:





Nu tänkte jag njuta av en varm kopp te och en färsk tidning, och det gör jag naturligtvis också i soffan!

/Mikaela

Blueberry Nights

Har fått lte pippi på midnattsblått (låter roligare än mörkblått) och bäst blir det i paljettform eller som en liten, axelbandslös fodralklänning. Hittade en fin på Forever21 och så en snarlik från HM:



HM-klänningens axelband är avtagbara (bra om man är lite större upptil och behöver stöd, själv har jag inte direkt det problemet...), ringnigen är skuren lite annorlunda och kjolen är vidare men annars är det i princip samma klänning.  Vet också att Gina Tricot har massor av fina klänningar i den här modellen i olika färger men vet ej om de finns i blått.  298 kr kostar HM:s iallafall och jag gissar på ungefär samma pris hos Gina Tricot. Inte illa för ett partyplagg eller hur?

/Mikaela

LoveLabel

På Halens säljs märket LoveLabel som gör riktigt snygga vardags och festkläder till helt ok men inte jättebilliga priser. Därför brukar jag alltid kika på erbjudandesidor först och ofta kan man då dra av en hel del på priset. Själv har jag b.l.a köpt en söt skjortklänning där (finns bild under "november" i arkivet) för 249 kr. Här är några andra plagg som jag också gillar:



Klänningarna kostar 399 kr styck, toppen med rosett och den randiga med volanger 249 kr och den andra 299 kr.  Jag skulle slå till på de båda randiga topparna eftersom jag just nu är lite insnöad på ränder men underligt nog utan att äga ett enda randigt plagg. Så det måste jag ju göra något åt eller hur?

/Mikaela

Dam dam di dam...

Jag är förlovad och det betyder (för mig i alla fall) att jag kommer att gifta mig någon gång inom de närmaste åren. Jag har absolut ingen brådska alls, det får komma när det kommer. Så brukade jag iallafall tänka. Men sen såg jag de här helt underbara skorna hos Bianco (var tvungen att kika i) och helt plötsligt skulle jag inte ha någonting emot att gifta mig typ nu!



Någon sa någon gång att enda gången en kvinna bör bära vita skor (eller krämfärgade/puderrosa i det ena fallet här ovan) är när hon gifter sig och jag håller helt med. Vita skor är inte min kopp te (världens roligaste uttryck!) och jag har bara burit det en enda gång och det var när jag tog studenten. Så om du tycker som jag att vita skor är ganska fula, om du inte ska gifta dig eller iallafall inte i ett par vita skor så finns den översta modellen i flera färger och den nedre i svart. 500 resp. 550 kr kostar dem hur som helst. Grävde fram lite prisvärda väskor också:



De kostar mellan 130 och 190 kr vilket jag tycker är helt okej för en ganska opraktisk men snygg väska. Bianco är föresten riktigt bra på billiga acessoarer även om utbudet skiftar från butik till butik.

/Mikaela

Not for eating!

Om ni drabbas av panik och inte vet vad ni ska köpa till mamma eller syrran eller så så tycker jag att ni ska kika in på närmaste apotek (ja just det apotek) och köpa det här:



Som äppelpaj på flaska ungefär. Fast den ska användas på kroppen och inte ätas upp även om man lätt skulle kunna ta fel. Men nu är ni alltså varnade. 59 kr kostar en flaska med 200 ml och säljs i limiterad julutgåva fran till januari i år. Om du själv (eller den lyckliga person du gett den till) blir lite lätt beroende så bunkra upp ett rejält lager för säkerhets skull! Så slipper du drabbas av abstinens sen...

/Mikaela

Chicy.se

På Chicy.se som är en mycket liten och ganska begränsad webshop (de tar bara in ett par ex av varje produkt åt gången) hittade jag ett par söta små saker:



Halsbandet med nyckel och mynt kostar 79 kr, rosett-örhängena 59 kr, denimleggingsen 99 kr och toppen med stjärnor och huva 169 kr. Man betalar via bankgiro och fraktkostnad är 69 kr så ganska dyrt alltså men om man t.e.x jämför denimleggingsen med liknande i butik så är cirka 170 kr ändå ett helt ok pris.

Nej nu ska det bli sushi för min mage kurrar!

/Mikaela

Fyndtips

Här är lite grymma tidningserbjudanden:

Damernas värld

Lipgloss från face, sammets-väska och fin, grå topp och så 3 nummer för 49 kr

Tara

Concealer, ljusrosa lipgloss och vit pärlemorskugga i väskafrån Face och 3 nummer för 59 kr

Glamour

Suverän mascara och lipgloss från Cliniderm (säljs på apoteket) plus 3 nummer för 49 kr

Ok, du kanske inte vill läsa alla tidningar men då är det ju bara att strunta i det eller ge dem till din mamma eller syster eller nått.. Glöm bara inte att avsluta prenumeration om du inte vill ha fler nummer!

/Mikaela


Förresten

Får det lov att vara en ormskinns-clutch i neonfärger? Ja tack!


Kostar 230 kr l(ite, lite dyrt men va fan) hos Bianco och bilden har jag helt fräckt lånat av Veckorevyn! Orkade inte gå in på Biancos hemsidan för det är ju så himla jobbigt ju!

/Mikaela

Jag klarar mig!

Har ju varit lite orolig för mina pengar nu när jag beställt så mycket men det verkar lösa sig fint. HM-fakturan kommer nämligen inte förens nästa månad så då är det bara Ellos, Laredoute och CDON den här månaden, puh! började nästan svettas lite där...en annan bra sak när det gäller pengar är att barnbidraget kom idag så nu slipper vi svälta över jul också! (äsch skoja ju bara!) har satt in det på sparkontot nu men det känns bra att ha en liten reserv undanstoppad. Självklart är det här ett BARNBIDRAG och ska användas till blöjar, mat och kläder till lillen och det gör det också. Men när det kör ihop sig så tycker jag att det är bättre att vi har mat på bordet och att vi väntar med det andra ett par dagar (om det inte är akut naturligtvis!). Nog pratat om min trista privatekonomi och över till roligare saker som t.e.x det faktum att tidningen Chic (börjar gilla MYCKET) som kostar 19:50 kr bjuder oss läsare på en helt gratis och söt spetstrosa från Gina Tricot (ni vet de som jag tipsat om tidigare) när vi köper tidningen. Så kör till på en tidig julklapp till dig själv (eller någon annan kanske?)!

Förutom det så har jag planer på att äta en god, stor sushi till lunch ganska snart och sen falla i "heltsjuktmätt-koma" och efter det frisera mitt barr eftersom det inte blev av igår. Sen kan nästan vad som helst hända fast jag misstänker starkt en god (men lätt och liten!) TV-dinner och mys för de vuxna och burkmat och ett bad för bebben. Men man vet ju aldrig...

/Mikaela

Nu får jag ju fan ge mig!

Nu har jag ju tjatat hål i öronen på er om HM:s rea och jag borde verkligen lägga ned. Så därför är här två finingar som INTE tillhör rean:



Halsbandet med liten boombox kostar 59 kr och de cerisa partypjucksen 298 kr. Så, nu får ni härmed leta efter HM:fynd själva för nu är det sluttjatat!

/Mikaela

Varm (nåja) om halsen

Här är några finfina sjalar som jag tycker att du ska titta närmare på:



De två första är ifrån HM:s rea (sortimentet variera hela tiden) och kostar 59 resp. 49 kr. Den svarta med blommor kommer ifrån ellos och kostar 129 kr och den lila-rutiga kostar 149 kr hos La redoute.  Jag gillar sjalar som är en blandning mellan rysk gumma och miljöaktivist. Tofsar och färglatt blandat med rutiga eller palestina-inspirerade mönster i gråskalor, och gärna allt på samma gång som hos den blå från HM.

/Mikaela

I love HM!

Hämtade nyss upp det första av två paket från HM och är supernöjd! i paketet låg de underbara snörskorna, orangea pumps, en vit topp och batik-väskan. Väskan är den enda jag är lite tveksam till, trodde den skulle vara mer vit till färgen men istället är den mer grå/beige. Men storleken är ju bra och den kan nog bli en skön vardags/blöj/tränings-väska ändå. Mest nöjd är jag (så klart!) med skorna (min skogarderob börjar faktiskt byggas upp igen) och toppen som jag trodde skulle vara aningen för liten satt perfekt i strl 38, faktiskt nästan väl rymlig. Hoppas nästa lass blir lika bra bara! däri finns det två toppar, en klänning och ett par örhängen. Kan knappt vänta!

Nu ska vi snart ta en liten tupplur, sen en riktigt lång promenad eftersom jag inte tränar idag och ikväll blir det mysmiddag i soffan. Det blev lite planer till slut alltså...

/Mikaela

Att skriva av sig

Ibland är det jävligt skönt att skriva av sig lite. Därför har det här inlägget ingenting med fynd att göra utan jag känner bara att jag måste få ur mig allt.

På mama.nu:s debattsida finns nämligen en debatt angående kejsarsnitt ("Pernilla Wiberg lovordar kejsarsnitt") där vissa kommentarer varit ganska brutala och en del helt felaktiga. Till att börja med så tycker jag att man på MVC är väldigt dåliga på att informera om kejsarsnitt och vad det innebär för mamma och barn. Det antas att alla blivande mammor SKA föda vaginalt och det är först när komplikationer uppkommer under graviditeten som man överhuvudtaget pratar om snitt. Om disskusionen istället varit öppen och informativ från första början så tror jag att pressen att föda på ett visst sätt inte skulle vara lika hård som den är idag.

När jag var gravid var jag som de allra flesta blivande mammor helt inställd på en vaginal förlosning, något annat fanns inte. Visst hade jag läst om kejsarsnitt vid eventuella komplikationer, och även planerade snitt men just då fanns det inte i min tankevärld. Det fanns heller ingen i min närhet som förlösts med snitt och när de berättade om deras barns födslar så blev jag mer och mer peppad. Det verkade så häftigt på något sätt och sen känslan efteråt, att man verkligen kämpat för något med alla krafter och fått sin underbara unge. Visst var jag medveten om smärtan (så medveten som man kan utan att ha upplevt det själv) men det var inte riktigt greppbart just då. Det skulle göra jävligt ont men det skulle också gå över och jag skulle vara MAMMA. När jag sedan drabbades av havandeskapsförgiftning i åttonde månaden efter en ditintills problemfri graviditet så började man plötsligt prata om kejsarsnitt som en realitet (men fortfarande en sista utväg) och min spontana reaktion var "vad som helst men inte det!". Jag hade ju förberett mig för en vaginal födsel med allt vad det innebär och att förlösas med snitt kändes som ett sorts nederlag och dessutom hade jag aldrig blivit opererad förut. Sen var det ju det där med att få hålla sitt barn i famnen efter förlossningen som alla beskrivit för mig som helt magiskt. Min rädsla bemöttes med att "först ska vi ju försöka sätta igång det här den naturliga vägen och sen om det blir nödvändigt så blir det snitt" men jag fick ingen information om hur ett snitt gick till eller vilka fördelar och nackdelar det fanns. Själv var jag så lättad att jag inte kom mig för att fråga. Men när förlossningens väl satts igång på BB och värkarna blev riktigt onda så fick jag feber och bebisens värden var plötsligt inte bra. Barnmorskan och läkaren förklarade för mig att på ett lugnt och pedagogiskt sätt att jag skulle snittas och hur det skulle gå till och jag som var trött och febrig och min sambo som suttit bredvid och stöttat länge, länge bara nickade till svar.

Efter det gick det väldigt fort. Min son föddes 20 minuter efter det att beslutet om kejsarsnitt fattats och jag fick se honom och pussa honom snabbt efteråt innan han försvann iväg med sin pappa och barnläkaren. Själv var jag helt slut och låg nedpackad under värmetäcken i operationsrummet och gled in och ur sömn. När jag sen kom tillbaka till BB låg min son på neonatalen p.g.a lågt blodsocker och jag fick inte träffa honom förens dagen efter (jag rullades upp i min sjuksäng eftersom jag inte kunde resa mig upp ännu) och då låg han uppkopplad till en stor maskin med massa slangar och nålar överallt. Jag fick hålla honom en stund och sen rullades jag ned igen. Just det här att jag inte fick ha honom hos mig till en början var väldigt jobbigt för mig och jag grät mycket. Känslan av att jag var oduglig som mamma, att vem som helst kunde ta hand om honom fanns hela tiden där. Så småningom fick han så klart komma ner till oss och vi stannade kvar på BB ett par dagar och gjorde allt sånt som andra nyblivna föräldrar gör. Provade att amma, badade honom och gosade med honom och började lära känna varandra. Det var fantastiskt självklart även om jag under den här tiden kunde jag knappt gå och absolut inte bära honom eftersom jag hade så fruktansvärt ont och dessutom var väldigt svag. Väl hemma tog det ett par veckor innan jag kunde röra mig obehindrat och utan smärta och verkligen började känna att jag grejar det här, jag kan ta hand om mitt barn. Att jag verkligen var hans mamma och inte en barnsköterska eller barnmorska.

Det jag hade velat blivit informerad om innan min förslossning är hur ett snitt går till, varför det görs och vad som händer efteråt. Och helst av en barnmorska eller läkare och inte via internet och absolut inte tjugo minuter innan operation. Kanske hade pressen på mig försvunnit då och rädslan och oron för snitt varit mycket mindre. Då kanske jag inte hade kännt mig så misslyckad som nybliven mamma de första veckorna. Kännt att jag tagit den "lätta vägen" (som många utryckt det i debatten) trots smärtan och det faktum att jag inte kunde knyta ann till min son direkt efter det att han föddes. Att andra runt omkring mig bekräftade mig spelade liksom ingen roll, det kändes ändå som ett nederlag. Som om jag gått miste om något. Idag kan jag känna mig stolt över mig själv och konstatera att det inte spelar någon roll hur min son föddes, det viktigaste är att han finns till och mår bra.

Däremot har jag sedan snittet alltid sagt att jag vill föda nästa barn vaginalt om det är möjligt, bara för att känna att jag klarar av det. Men efter att jag läst den här debatten och många andra så har jag börjat fundera på anledningen till att det är så viktigt för mig? är det för min egen skull eller andras? för det är som om det blivit inpräntat i mig att man SKA föda vaginalt annars är man inte en riktig mamma. Man vet inte vad man pratar om när man inte krystat fram sitt barn, svettats och skrikit och fått upp en varm, kladdig liten klump på magen. Man blev snittat bara så där, ingen smärta och ingen direkt ansträngning och därför går det inte ens att jämföra med en "naturlig förlossning". Sen är man dessutom fåfäng, lat och feg om man förlöst med planerat snitt utan medicinska orsaker och slösar med resurser i onödan. Men de som slänger ur sig det här har uppenbarligen ingen aning om vad ett kejsarsnitt innebär, precis som jag inte vet vad det innebär att föda vaginalt. Skillnaden är att jag inte kritiserar andras val eller förminskar födseln av deras barn på något vis. Alla kvinnor borde själva få bestämma hur de vill föda utan att de ses ned på av andra. Och vi som har förlösts via kejsarsnitt borde heller inte känna oss mindre kompetenta som mammor p.g.a vad man på MVC, BB eller i den närmaste kretsen tycker och tänker. Men det är inte alltid så lätt när normen är att föda så pass "naturligt" som möjligt och man hela tiden tvingas förklara varför man valde (eller blev tvungen) att förlösas på annat vis. En del tycker säkert att vi när vi försvarar oss (varför vi nu ska behöva göra det) så är det bara ett tecken på att vi själva har en snedvriden syn på våra snitt. Att vi känner att vi måste bevisa någonting för andra mammor. Jag tror inte alls att det är så men det är klart att det är svårt att känna sig stolt över det man har åstadkommit om en stor del av samhället anser att vi inte kämpat för det och därför inte förtjänar beröm. Jag tycker att alla mammor (och andra kvinnor) ska vara stolta och sluta ifrågasätta varandras val. Att föda är aldrig någon "safe-ride" utan innebär ALLTID en risk för både barn och mamma och det gör ALLTID mer eller mindre ont. Och kroppen kommer att förändars oavsett om du blev snittad eller ej (tro mig jag vet) så det borde faktiskt inte spela någon roll i sammanhanget. Ta ditt beslut grundat på dina värderingar och gör det du känner funkar bäst för dig istället. Själv tror jag nog ändå att nästa barn kommer att förlösas med planerat snitt av den enkla anledningen att jag känner mig trygg nog i mig själv och i min kropp. Jag behöver inte bevisa för någon att jag klarar av en vaginal förlossning för de gör faktiskt de flesta kvinnor oavsett om dom tror det eller ej. Och ett kejsarsnitt också för den delen. Man är bra mycket starkare än man tror vilket min son har bevisat genom att idag vara en frisk och pigg tio-månadersbebis trots en ganska tuff (för bådas vår del) förlossning!

/Mikaela

Midnattsblått och senapsgult

Rachel Bilson i stor, blå kavaj med paljetter och urfin, senapsgul kuvertväska i skinn. Gillar färgkombon mycket och matchningen med enkel top, halssmycke och grå stuprörsjeans. Fast en mer figursydd, lite mindre kavaj skulle passa bättre på mig och alla andra som inte är lika små som Rachel. Annars blir det lite tältvarning på det hele.



Idag har jag inga planer vilket känns lite märkligt. Brukar liksom alltid ha någonting bestämt, även om det bara är att gå ner till centrum och köpa mjölk. Men alltså inte idag så vad sjutton ska jag hitta på? till att börja med blir det iallafall en dusch och så har jag en dejt med plattången så jag slipper se ut som Plupp (minus den blåa färgen då)!

                     

/Mikaela

Snygging-byxor

Om du har storlek 38 i byxor (det har inte jag ännu men snart så!) så tycker jag att du ska lägga 150 kr på de här söta baggy-jeansen med skärp, uppvik och hög midja från Ellos. Jag skulle byta ut träknappen i linningen mot en snygg metallknapp istället men i övrigt är de perfekta.

 

/Mikaela

Filmnörd

Jag är en filmnörd, men inte en sån där kreddig en som har koll på alla nya, tjeckiska kortfilmer eller kan dra citat ur "Trainspotting" hur länge som helst. Jag älskar bara att titta på och prata om film. Här är ett mycket litet urval, utan imbördes ordning av mina all time favourites och varför jag tycker så mycket om dem:

The wizard of Oz

Ovanligt välgjord studio-musikal från 1939 gjord av legendariska Viktor Fleming (regisserade b.l.a "Borta med vinden" som kommer längre ned på min lista) och med en underbar och väldigt ung Judy Garland. Skådespelarna, musiken, scenbyggena och framför allt färgerna gör i alla fall mig väldigt glad.

Dirty Dancing

Enda sen jag såg den här filmen för första gången (när jag var typ nio eller nåt) så har jag varit lite smått, eller ok mycket förälskad i Patrick Swayze. Han är bara så jävla galet snygg, t.o.m 80-tals frillan är fan i mej sjukt sexig (ursäkta svordomarna nu men jag blir liksom alldeles till mig!). Att det sen dansas till underbar musik hela filmen igenom gör ju inte filmen sämre direkt. Den som säger att den inte gillar Dirty Dancing ljuger!

Pulp Fiction

Gillar egentligen alla Tarantinos filmer men om jag måste välja så blir det lätt den här. Skitbra skådespelare, underbar "tarantinsk" dialog, flera story's i samma och så ett killer soundtrack (som jag har i min mobil). Vissa scener har jag svårt att se p.g.a våldsamheten (det gäller för samtliga av hans filmer) men annars är det här en fantastiskt bra film.

Den lång flykten

En egentligen en ganska risig, tecknad film om en grupp kaniner (byggd på en bok dessutom! att kunna göra en intressant story kring kaniner är ett ganska så säkert bevis på talang) som flyr när deras hem förstörs av människor och råkar ut för allt möjligt hemskt på vägen. Kvaliten är som sagt inge vidare men varje gång jag ser den så börjar jag gråta, den är bara så himla fin och sorglig och vacker. Att den handlar om just kaniner glömmer man snabbt och istället blir det en historia om vänskap, frihet och rätten att leva. Dessutom är Art Garfunkels underbara "Brigth eyes" skriven till den här filmen.

Den gröna milen

Också baserad på en bok, eller ursprungligen en följetång skriven av världens bästa Stephen King (har läst de flesta av hans böcker). En ganska hemskt historia är det men otroligt fängslande, boken går det överhuvudtaget inte att lägga ifrån sig och då är den ändå rätt lång. Tom Hanks spelar huvudrollen och är självklart väldigt bra men Michael Clarke Duncans (Enorm, svart skådespelare) roll som John Coffey är det bästa i hela filmen.

Sin City

Grym film av Robert Rodriguez och baserad på en seriebok om en stad full av mördare, prostituerade och korupta poliser. Många kända skådespelare i mindre roller och större roller (särskilt Mickey Rourke som är bra som Marv) och filmat nästan helt i svartvitt med blod och en del andra detaljer tecknade i neon vilket gör att splatterscenerna blir mindre tydliga. För det är precis som med Tarantinos filmer, som för övrigt samarbetar mycket med Rodriguez (som rådgivare i den här filmen, i "From dusk til dawn" som skådespelare och så gjorde de så klart en varsin B skräckis till sitt Grindhouse-experiment), en väldigt våldsam historia.

Borta med vinden

Boken är helt värdelös men den här filmen är otroligt välspelad och historien tidlös. Det bästa med den är att huvudfiguren Scarlett (spelad av Vivienne Leigh) som är en riktig bitch konstigt nog behåller ens sympati ändå. Man borde hata henne men ändå gillar man henne och vill att hon ska lyckas. Det är också det enda negativa med hela filmen , att hon till slut efter en hel massa vändor ändå inte vinner. Man blir liksom lurad på det lyckliga slutet, fast hade man inte blivit det så hade det aldrig blivit något "Frankly my dear, I dont give a damn" så det är väl ok ändå på nått vis.

En salig blandning av allt möjligt jag vet men det är  b.l.a det jag älskar med film, man behöver inte välja EN favorit man kan välja en hel massa. Men nu får det räcka med nörderier för en stund, ska gå och pussa på min lilla unge (som kommer bli matat med filmer när han blir större) och vra allmänt mamma-fånig om det är ok med er?

/Mikaela

Grymma tjejer

Såg nyss en battle mellan Duffy och Katy Perry på Mtv, jävligt snygga och coola tjej som inte ser ut som vandrande tandpetare och det gillar jag mycket! Både är dessutom grymt begåvada och med väldigt olika, men lika söta stilar. Gråskalig Duffy i fina fodral blandat med uppvikta jeans och skjorta till STORT hår och eye-liner och Katy som mixar lite sexig pinuppa, lite gullig Lily Allen och så en stor dos färg och humor på det. En bra källa för inspiration så slå på Mtv nu!.



/Mikaela

Hootchie-strumpor

SfQ är en webshop fylld av billiga strumpor i alla former, de flesta ganska tacky (precis som webbsidans design och produktbilderna som är riktigt dåliga). Men letar man lite så kan man ändå hitta en del:



Som sagt, titta på STRUMPORNA och inte den lite lätt hootchie-aktiga stylingen med kortkort och stripp-skor (som i och för sig kan vara ganska coola om man matchar dem rätt). De första ribbstickade finns i flera färger, kostar 69 kr och är en perfekt vardagsstrumpa precis som den vit/grå randiga för  49 kr. De lila-randiga med lurex för 49 kr och de vita med rosett för 69 kr är lite mer party-strumpor och passar till en kort (men icke-slampig) kjol eller T-shirt-klänning med tjocka, svarta strumpbyxor under. Mer färgglada, tunna strumpor som de ljuslila i nylon för 49 kr får gärna skymta fram mellan uppvikta byxben och pumps eller sandaletter med öppen tå. Snyggt och varmt (nåja) så att partypjucksen kan användas även under höst och vinter!

Frakten varierar från 29 kr för 3 par så kika på hemsidan för att se rätt summa och betalning sker via bankgiro, kort eller direktöverföring. Vill du slippa fraktkostnad så kan strumporna hämtas ut på deras lager i Blackeberg (när för mig alltså) och ett på ett par andra ställen i landet.

Bytte nyss blöja på bebisen och det är inte min favoritsyssla direkt så det är bra att jag har rutin och kan göra det fort som sjutton. Ett stående straff hos oss är föresten att byta nästa blöja och det behöver egentligen inte finnas någon direkt anledning till straff heller. Mitt argument är oftast att jag faktiskt byter blöjor hela dagarn så då är det bara rättvist att Ronny byter kvällar och helger och ibland annars också. Mycket svårslaget argument är det och oftast plockar han upp bebben, suckar och försvinner in i badrummet. Men så har jag ju uppfostrat honom väl också...

PS.

Han skulle döda mig om han läste det här men som tur är så gör han inte det. Mycket praktiskt tycker jag!

/Mikaela

Jag har ont nu!

Men först två ursöta T-shirts och en klänning från HM som snart är på väg hem till mig (skickades efter INNAN slutgiltiga shopping-stoppet!):

                                                 
 
Brukar underligt nog inte köpa särskilt mycket på HM men nu på sista tiden så har det blivit mängder av toppar, skor,smycken och annat. En rolig och billig utveckling tycker jag.

Idag är det tio-månaders kontroll på BVC och även om jag vet att jag har en pigg å glad bebis som mår alldeles utmärkt så är det alltid skönt att få det bekräftat också. Annars ska vi nog mest ta det lungt idag och städa och fixa och annat tråkigt. Tyvärr är jag nog långsammare än vanligt idag eftersom att min rumpa gör skitont p.g.a sjukt obekväm spinningcyckel som liksom skar in i bäckenbenet. Jag hatar verkligen spinning egentligen men igår var mitt styrke-pass inställt och jag ville ju inte gå hem efter 45 minuters simning så jag hade liksom inget val. Men aldrig mer säger jag bara, då är jag hellre lite småtjock i så fall. Bara jag kan sitta ner utan att känna mig gråtfärdig...

/Mikaela

Tingetangel

Hittade de här söta ekollon-örhängena hos HM (säljer slut hela tiden så man får vara snabb) och tycker att de påminner lite om ett par från åsahjärtaniklas, fast i guld. Skillnaden är att de kostar runt 400 kr medan HM:s kostar 19:50. Jag skulle lätt välja de från HM (men får jag de andra i julklapp så...).

 

Hittade även en del sötnosar från KyssJohanna.se:



Kungakronorna och de söta körsbären kostar 125 kr och armbandet med delfiner (jag älskar delfiner!) kostar 150 kr. På KyssJohanna är det dessutom fri frakt och betalar man med kort så tillkommer INGA kostnader, priset som är angivet under produkt är det man betalar. Bra va?


/Mikaela


Klänningen

Lite dålig bild (och hållning!) men hoppas det syns hur den ser ut. Om inte så är den grå med fyra lager volanger och slutar på mitten av låret ungefär.



/Mikaela

Ruby-slippers

Om du älskar "Trollkarlen från Oz" lika mycket som jag så blir du också alldeles knäsvag när du ser det här:




Underbart söta "ruby-slippers" från Topshop för 999 kr. Jag skulle ställa dem som en prydnad i bokhylla och klappa på dem försigtigt ibland...

/Mikaela

Shopping-stopp! (på riktigt den här gången...)

Jag får nog erkänna en sak, jag är väldigt dålig på det här med shoppingstopp. Värdelös faktiskt. Börjar misstänka att det här med superpriser innan mellandagarna kanske inte är en så bra ide ändå? iallafall inte för min ekonomi. För visst är det billigt och allt men om man köper mycket så...ja ni fattar, det blir ju inte så billigt alls till slut. Å andra sidan har jag faktiskt hittat många söta fynd som skorna från Hm t.e.x för 129 kr och så klänningen från Kapphal idag (lägger upp bild om en stund) som är ett typiskt Mikaela-fynd. Till en början kostade den 400 kr men var prisatt fel (skulle kosta 300) och så var det en liten, liten skada i uringningen så jag fick 50 kr rabatt och summan slutade på 249 kr. Tänk på det nästa gång ni hittar någonting som ser lite kanstött ut, ofta får man en ganska så bra rabatt och skadan kan fixas lätt med nål och tråd. Så här har jag gjort många gånger och det är nästan så att jag blir lite glad om ett plagg är trasigt.

Men nu är det faktiskt shopping-stopp, fast mest av den enkla anledningen att jag inte har några pengar kvar.  Känns faktiskt ganska skönt ändå. Inte att vara pank alltså utan att jag nu blir tvungen att hitta på annat att göra med min tid än att springa i butiker. Pussa på min underbara unge t.e.x...

/mikaela

Piggelin!

Kikade in på Asos och hittade de här snyggingarna. De som vill köper dem direkt och de andra gör som jag och letar upp billigare alternativ på hemmaplan.



Jag gillar den rosa koftan med rosetter och de svarta och rosa tyllkjolarna. Liknande kjolor är dessutom ganska lätta att hitta hos t.e.x beyond retro för en billig peng.

Igår blev det ingen träning alls p.g.a styrelsemöte, igen. Blev riktigt tjurig och proppade i mig den sista knäcken istället vilket bara gjorde att jag fick dåligt samvete och ont i magen. Dumt alltså. Men en massa sömn blev det iallafall eftersom bebben slog till med att sova till ÅTTA, så skönt!

Idag är jag därför pigg och glad och VÄLDIGT sugen på att simma riktigt länge så fort älsklingen kommer hem. Men innan det blir det fika här hemma med tjejerna. Mysigt...

/Mikaela

Funderingar

Igår gav jag bort skorna som var för små till min mamma plus lite kläder som jag inte får på mig (inte just nu iallafall). Så nu står det bara en liten påse kvar i min garderob med kläder som jag SKA i igen och skorna som låg huller om buller får plats i hyllan igen. Skönt. Då känns det dessutom inte lika jobbigt att jag köpt lite nytt heller nu när jag faktiskt har plats för det.

Snart tänkte jag börja med maten och sen blir det hård träning på det, känner att det behövs nu när man käkar lussebullar och knäck och allt vad det är hela tiden. Fast det känns iallafall mer ok med sånt när man tränar och är duktig. Kom föresten på en annan sak som jag önskar mig i julklapp, en badmössa! ja inte en sån där med stora blommor på eller så (fast det är ju ganska söta) utan en tight, kondomliknande grej att pressa in håret i när jag simmar. Skitfult men praktiskt och så slipper man ett hår som ser ut och känns som sockervadd. Kanske dags att klippa sig snart också? vill ju spara ut längden men en liten lugg och uppklippt är ju fint som här på Rachel Bilson.



Fast jag skippar nog koppartonerna då. Färgade håret röd/oranget hela tiden på gymnasiet och är därför lite lätt allergisk emot det. Men en riktigt mörk chokladbrun nyans är jag väldigt sugen på. Hm, får nog fundera lite till. Men nu ska kyckligen fram ur frysen!

/Mikaela

Till små, små fötter

De här babystrumporna är bara så himla söta! 175 resp. 185 kronor kostar ett sex-pack på strumpbutiken.se och så bara 39 kr i fraktkostnad. Finns en massa andra modeller också men de här skulle jag lätt köra på. 

                                

Lustigt att jag har svårt för sådana här tryck (sjalar, hängslen, halsbant e.t.c) på kläder för vuxna men inte på små bebisar? hm...
/Mikaela

Over the rainbow

Jag älskar musikaler! och särskilt lite äldre som t.e.x  "West side story",  "My fair lady" och min favorit alla kategorirer,  "Trollkarlen från Oz". Tyvärr har jag den bara inspelad på ett gammalt videoband och min videospelare står i ett dammigt hörn hemma hos mina föräldrar. Men nu är (tack vare CDON) en splitterny DVD på väg hem till en barnsligt glad (22-årig) tjej som hoppar upp och ner i soffan! ibland (för det mesta faktiskt) är livet ganska underbart...



/Mikaela

Ett sömnigt fyndtips

Rabbatkod.se är en underbar liten sida där man ibland kan hitta riktigt bra erbjudanden. Postorder-företag som Ellos, Halens och Laredoute (bland många, många fler) har massor av rabattkoder här som kan användas i deras webshops. Sen har de också tidningsprenumerationer med olika erbjudande där man kan hitta allt möjligt billigt. Jag har t.e.x genom en prenumeration på runt 300 kr (tio tidningar) fått en volume-master från Björn Axen (kostar cirka 500 kr i butik)! Den här sidan är alltså väl värd ett besök om man vill fynda ordentligt.

Idag blir det nog inte så mycket rörelse här hemma, är helt slut. När man har en liten bebis så är man inte trött hela tiden, inte alls (eller jo man är trött men kroppen fungerar underligt nog ändå). Istället smyger det sig på lite då och då och man blir helt golvad. Som idag då. Så det blir nog en väääldigt långsam måndag för mig och massor av sömn ikväll efter träningen så jag är pigg och glad imorgon. Nej nu ska jag peta i mig och bebben lite frukost och sen knäppa på en film och lägga mig i soffan under en filt. Skönt.

/Mikaela

HM igen

Det går liksom inte att tröttna på tycker jag. Här är därför lite fler fynd som jag grävt fram bara för er:



Parkasen kostar 179 kr (och finns bara i strl 40 men jag tycker att en sån här jacka blir allra bäst oversize ändå), Toppen 69:50 kr, jeansen 149 kr, halsbandet 19:50 kr, blusen 98 kr och väskan 59:50 kr. Jag skulle lägga tassarna på halsbandet, väskan eller blusen men jeansen är ju helt grymma om man har lite smalare höfter än jag. De här fyra grejerna tillsammans vore också helt klockrent. Lite slappt hippie-stuk över det hela vilket jag älskar.

Nu blir det snart filmmys och smågodis här hemma, riktigt skönt ska det bli. Idag har jag tvättat, tvättat och tvättat lite till (vår tvättstuga har EN maskin som fungerar!) och självklart druckit en massa glögg och ätit lussebullar och så hann vi med lite övningskörning också. Nu sitter jag uppflugen i soffan, kikar lite på Miami Ink och känner hur hela jag är som seg, seg kola. Blir nog ingen sen kväll för mig...

/Mikaela

Julklappstips!

Underkläder i julklapp är en perfekt sista minuten lösning som alltid funkar. På Uppercut.se (helpuckat namn men hur som helst) finns det hur mycket söta undies som helst. Jag gillar personligen lite sportiga eller ultratjejiga hipsters som de här:





De två första från Frank Dandy (helt underbart märke) kostar 179 kr, de med volanger kostar 199 kr och boxershortsen kostar 199 kr styck. Priserna är inte jättelåga men till jul tycker jag att det räcker med en fin trosa eller boxershorts om man slår in det fint. Dessutom är frakten gratis inom sverige och de levereras nästa vardag vilket är rätt ovanligt när det gäller nätshopping.

/Mikaela

Snyggt från Only

Only säljs på t.e.x Vero Moda och Salt och även på nätet. Här är några snyggingar från deras kollektion:



Leggings: 299, 259, 179 kr

T-shirts: 99, 199, 239 kr

Jacka: 359 kr

Acessoarer: 119, 59, 99 kr

Många av plaggen som Only är bra på och som jag gillar är lite rockiga som T-shirtsen och leggingsen. Till dem är det fint att bryta av med något mer städat som en lite damigare jacka eller ett par pärlörhängen. Just de här är lite vintage-inspirerade och väldigt billiga. Helt klart mina favoriter!

Idag är det en lite halvtrist tvättdag men så är det också tredje advent förstås. Tråk och mys på samma gång alltså!

/Mikaela

Bebisgrejer

Åhlens City har en helt underbar barnavdelning fylld med kläder, leksaker och inredning för allt från bebisar till dagisbarn. Sortimentet är stort (många ekologiska märken b.l.a) och priserna varierar väldigt men här är några lite billigare plagg som jag gillar:



Bodyn kostar 99 kr, vantarna och mössan 49 resp. 69 kr och T-shirten 69 kr. Förutom fina kläder och prylar är Åhlens en av få butiker i stan som har ett amnings/skötrum för mammor och bebisar. Där finns mysiga soffor, lite leksaker, en mikro och ett skötbord. Ett perfekt stopp på shoppingturen med barnvagnen!

/Mikaela

Annorlunda julgransdekorationer

Hittade de här lite speciella julgransdekorationer hos Indiska:



Kamelen och elefanten kostar 19:50 och de andra 29:50 kr. Tycker att det är jättesöta men jag gillar röda kulor också så i så fall skulle det bli en eller kanske två kameler som variation. Hittade också lite fina nyheter på klädsidan:



Torgvantarna kostar 99:50 kr, klänningarna 299 kr styck och sjalen 79:50 kr. Till vantar finns matchande sockor också som skulle bli en fin och varm julklapp till någon man tycker om. Jag gillar den blommiga klänningen bäst och skulle matcha med stickad mössa, svarta strumpbyxor och de fina snörskorna från HM som jag skickat efter. Sött och superenkelt!

/Mikaela

Första pannkakan

Idag fick bebben smaka sin första pannkaka och den slank ner väldans fort! Nu är vi hemma igen från Uppsala (det blev av ändå) och sitter och kikar på Göta kanal på fyran. Snart ska jag ordna med middagen men först tänkta jag tipsa om det här söta sakerna från HM:s REA:



Den korta munkjackan kostar 149 kr, skorna och toppen 98 kr och örhängena 29:50 kr. Brukar inte köpa särskilt mycket hos HM men acessoarer som smycken, skor, halsdukar/mössor och väskor är de faktiskt riktigt bra på och det finns även fina baskläder som linnen och toppar. Har faktiskt ett par linnen i olika färger men samma modell med tunna axelband som är köpta på HM divided för 49 kr styck och de är helt underbara. Nej nu ska det bli middagsmat för de vuxna!

/Mikaela

Lucia

Idag är det Lucia och jag har redan petat i mig en lussebulle med julmust, får se hur många fler det blir. Idag hade vi ju planerat att åka till Uppsala men får se hur det blir med det. Min karl har nämligen glömt (läs: struntat i) att ringa sin syster och checka så att det är ok att vi kommer. Suck, varför måste man alltid göra allt själv? hur som helst så blir det nog en mysig lördag, det är ju liksom hela meningen med Lucia menar jag...
/Mikaela

Billig webshop

Have2Have är en webshop som iallafall är ny för mig. De har ett brett utbud av alla möjliga skor och priserna är helt ok och betalar man direkt via kort står man bara för frakten på 29 kr oavsett paketets vikt. Här är ett par skor från deras outlet som jag tycker om:


Skolett, 180 kr (Blink),  Stövel, 280 kr (Viking),  Mary-Jane, 330 kr (Betty Blue),  Sneakers, 99 kr (Duffy),  Sling-back, 180 kr (Odeon),  Silverskor 130 kr (London rebel),  Pumps, 230 (Trash),  Tygsko, 180 kr (SpotOn),  Vans 130 kr (Gola),  Sandaletter 230 kr (London Rebel)

Jag skulle själv satsa på skoletterna från Blink, de grå pumpsen från Trash eller sneakersen från Duffy men alla är egentligen fina. För den som vågar och kan bära upp dem är ju de glittriga silverskorna t.e.x riktigt grymma!

/Mikaela

Skor på väg!

För ett tag sen hittade jag ett par söta små skoletter med knyt och kilklack från HM. De kostade då 149 kr vilket ju är ett nästan löjligt pris tycker jag. Nu när jag gick in så kostade de helt plötsligt 129 kr och jag blev alldeles fantastiskt glad och köpte dem på direkten så nu är de på väg. En väska slank med också utav bara farten och så här fin är den:



Gillade batiktrycket och alla svarta detaljer, blir nog en bra vardagsväska tror jag. Väskan från La redoute avbeställde jag, kände inte att jag har råd just nu och skorna ville jag ju hellre ha om jag måste välja. Nej nu ska jag kolla på "Zack and Miri make a porno"!

/Mikaela

Nyårsfin

Om du ska på glassig nyårs eller julfest (vilket jag inte ska) och har säg en 500-lapp att lägga på kläder, skor och smycken så tycker jag att du ska lägga dina slantar på det här. Klänningen från Lindex kostar 299 kr, ringarna och skorna från HM.com 39,50 kr resp. 98 kr och örhängena från bikbok 39 kr. Mer behövs inte.

 


/Mikaela

Jag och Hulken

Vad sjutton är klockan? undrade jag för en stund sedan. Då var den ett och jag hade inte duschat, klätt mig (i annat en T-shirt och mysbrallor) eller ätit frukost. Däremot har jag rensat ur och sorterat igenom prylar, papper och skräp i varje litet hörn av lägenheten. För rätta mig om jag har fel men finns det inte i de allra flesta hem en (eller i vårt fall flera) låda, ett skåp eller liknande där man liksom pressar ner allt skit som man inte vet vad man ska göra av? sådana ställen blir mycket intressanta när man väl går igenom dem (alldeles för sällan) för där kan man hitta nästan vad som helst. Gamla räkningar, en miljon hårsnoddar, lika många pennor, ett gammalt lipsyl, "borttappade" nycklar, en trådrulle, en osthyvel? tja varför inte. Men nu är alltså allt på sin rätta plats igen och jag kan luta mig tillbaka en stund. Jag borde nog förklara att det inte direkt är ofta som jag städar men när jag väl kommer igång så är det som om någonting klickar till i skallen på mig. Jag blir liksom lite lätt manisk, hyperaktiv och tappar tydligen alla tidsbegrepp för här ska det fanimej bli ordning och reda! efteråt känner jag mig lite lätt illamående och snurrig och måste sätta mig ned och andas lååååånga andetag tills jag blir mig själv igen, ungefär som Hulken (ni vet den där gröna snubben med STORA agressionsproblem? ni som inte vet titta nedan). För engentligen är jag ju en liten latmask som avskyr att diska, dammsuga och skura och allt sånt. Men det moment i städningen där man sorterar upp allt är verkligen min grej, jag är helt enkelt bara bäst på det. Finns det inget jobb där man kan få utlopp för den här talangen? jag skulle vara grym på det i så fall! måste kolla upp det här närmare...



/Mikaela

Puderrosa och spetsar

Söt blus och pumps från Ellos. Skönt med lite nyheter och inte bara REA...



Blusen kostar 249 kr och pumpsen 399 kr (glöm inte att kika efter erbjudanden på rabattkod.se om du inte är medlem hos Ellos så blir det billigare!)

/Mikaela

Förresten...

...så är det ju ändå ganska lätt å skaffa nya (och faktiskt en del gamla också!) favoriter:



/Mikaela

I-lands problem

Jag har ett problem. När man blir gravid och går upp MYCKET i vikt så blir ens fötter (och anklar och händer och...allt annat) inte riktigt som förut. De kan t.e.x se ut så här:



Ibland (för det mesta) så försvinner det här helt när bebisen är ute. Men för en del (mig själv) så blir fötterna aldrig sig lika igen, de blir nämligen ungefär en storlek större än innan man blev med barn. Det här fruktansvärda läste jag om med skräck när mina fötter och vader (som tack och lov krympte tillbaka igen!)) såg ut som ovan. Men det är ingenting man nämner på MVC eller så utan det här fick jag reda på av en slump på ett internetforum. Det låter säkert fånigt när jag säger att det är hemskt jobbigt att gå ifrån en liten storlek 37 till 38 för så himla stor skillnad är det ju inte eller hur? men grejen är att ALLA mina skor är i storlek 37 och cirka 90 procent av dem kommer jag inte längre i! det betyder att alla mina underbara, fina favoritskor som jag har massor av minnen ifrån lika bra kan packas ned i en låda och ställas undan. Att sälja dem på typ blocket eller ge till min mamma (har små, små fötter) har jag liksom inte kommit mig för utan tänkt att nån dag kanske, kanske de går på igen. Och den chansen är ju jävligt stor eller vad tror ni? är det någon som hört talas om någon mirakelmetod som gör att man kan banta ned sina fötter? nej just det. Alltså vet jag inte hur jag ska göra och i garderoben står de här sötnosarna och glittrar utan att få visa upp sig:



Tänk på det ni som är eller planerar att bli gravida, njut av era älskade skor så länge ni kan, spring runt höggravid i era klackar ni för snart kanske det inte längre går på alls...

Men va fan tänker ni, det här är ju en perfekt ursäkt att köpa nya skor ju! och det där är ju helt sant men jag kommer aldrig hitta ett par på pricken lika och det gör mig faktiskt lite, lite ledsen i ögat. Men när man känner så här så är det väldans skönt att veta att om det här är mitt största problem i livet just nu så har jag ändå haft en jävla tur...

/Mikaela

/Mikaela

Gårdagens fynd

Nu så. Här är koftan, skorna och strumporna:



Inge vidare bra bild (koftan är föresten grå och inte svart) men hoppas det syns ändå. Men nu blir det shopping-stopp fram till efter jul och nyår om jag inte hittar något helt oemotståndligt under mellandagsrean förstås. Idag tar vi det lungt här hemma och äter god middag och imorgon åker vi till min svägerska i Uppsala och hämtar hem bebbens nya bilstol eftersom den andra blivit alldeles för liten. På söndag blir det nog mest tråkgöra (städa undan, tvätta, o.s.v) och så kanske lite övningskörning på det. Roligare än så blir det inte men jag klagar inte, är verkligen en riktig hemma-tjej. Ibland är det så klart skoj att låtsas att jag är lite mer av en partyprinsessa, men så fort jag kliver innanför dörren är mysbyxorna och "städtants-tofsen" på igen. Livet ska vara bekvämt tycker jag...

/Mikaela 

Tända ljus i simhallen

Dåligt bloggande idag och inga bilder heller (kameran behöver nya batterier) men imorgon ska jag bättra mig, lovar. Blev sushi till middag idag och så 70 längder i bassängen på det, supermysigt med tända ljus och julmusik och så var jag nästan helt ensam. Tog en snabb runda till Solna och la vantarna på pumpsen också, kunde inte låta bli. Men nu känner jag att det blivit lite väl mycket shoppande på sistone, börjar liksom bli lite mätt på det nu. Det blir så ibland när jag spenderat mycket tid på ytliga grejer, lyckligtvis går det över ganska snabbt igen och jag blir mitt vanliga fyndiga jag igen. Nej nu ska jag krypa ned i sängen så jag är pigg och glad imorgon!

/Mikaela


Julafton redan?

Mitt paket från Ellos slets upp alldeles nyss och alltihop: skorna, halsbandet och underkläderna passade och var jättefina. Dessutom blev det under min lilla spending-spree den söta koftan från Gina Tricot, ett par rutiga (samma typ som på skorna från Forever21) knästrumpor från samma ställe och den helt underbara halsduken från Åhlens som jag bloggat om tidigare. Är väldigt nöjd men ångrar att jag lämnade ett par pumps i brun mocka på Din Sko, har ju väntat på att de skulle sänka REA-priset på dem. Vet inte riktigt vad som hände där men har jag tur så finns de ju kvar ett tag till. Nu tänkte jag hur som helst hoppa in i duschen med min nya hårinpackning och koppla av en stund innan bebben vaknar och sen drar vid ned till centrum och köper grymt god sushi!

/Mikaela

Goodiebag

Det här fick jag med mig hem i mina TVÅ goodiebags igår:



Söta trosor med knyt, svart/vitt diadem, skimmerpuder och nagellack från WetnWild och så hårinpackning från Renati. Och det bästa är att allt det här var helt gratis!

Jag köpte också en pyjamas och en mössa men båda två ska lämnas tillbaka idag, hann liksom inte prova ordentligt igår när det var så mycket folk som trängdes hit och dit. Men nu har jag istället lite shoppingpengar över (fick det i tidig julklapp av älsklingen) så idag ska jag förbi Gina Tricot och köpa den söta koftan jag skrev om tidigare och så kanske någonting annat från topshop då. Ikväll blir det lugn hemmakväll med bebben som vanligt och kanske lite sushi till middag...yummie!


Grus i ögonen

Usch va jag e trött idag...fast det var väldans roligt igår och det blev ju egentligen inte så sent (var hemma runt tio) men ändå. Tänkte lägga upp lite bilder senare, bara orkar inte just nu. Ska istället ta en kopp te och en banan och hoppa jämfota några gånger så jag vaknar till liv...

/Mikaela

Tjejkväll

ja jäklar vilket bloggande det blev igår! ett under att jag får något annat gjort om dagarna. Men Ikväll är det slut på slappande i soffan och knäppande på tangenter och istället blir det party mitt i veckan när jag och Natalie drar till SOUK på topshop-galej! kul som sjutton och dessutom ett fantastiskt tillfälle att få klä upp sig lite vilket jag aldrig riktig gör annars. Självklart blir det höga klackar, klänning och hela paketet och så en underbart god Hallon/Lime-cider till middagen(pasta med fläskfile) på det. Och det bästa med det hela är att det blir en ganska lugn kväll, att supa och dansa till fem är liksom inte min pryl ändå. Blir bara trött och illamående och orkar inte gå upp med lillen på morgonen (fast jag var så här redan innan jag blev mamma också). Däremot är ett par timmar av fönstershopping och mingel och något gott att dricka och äta med en tjejkompis alldeles lagom för mig. Grabbarna får stanna hemma och dricka öl, kolla på fotboll och snacka brudar (snarare bada balja och leka "flygande bebisen" kanske...)eller vad de nu gör när de är ensamma, för ikväll är det tjejkväll!

/Mikaela

Godnatt

Ett par (eller flera) partyskor får avsluta dagen:



Sötnosarna kostar mellan 199 och 699 kr hos Halens. Nu ska jag krypa ned i sängen så godnatt och sov gott!

/Mikaela

Postorder-överdos

Börjar bli lite, lite mätt på det nu men jag bara måste lägga upp några nedsatta snyggingar från Halens också:



Äpplet kostar 49 kr å väskan och sjalen 99 kr styck. Vill ha allihop men mest den rutiga kappan som jag suktat efter tidigare. Har en täckjacka från Topshop som jag älskar och använder jämt men vill ha något lite mer gå bort-fint också. Den kostar 599 kr (899 kr innan) så jättebillig är den inte men himla söt ändå. Pyjamasen (179 kr) la jag mest upp eftersom det är precis en sån jag önskar mig i julklapp.

Har just ätit en tallrik illgrön men god ärtsoppa och nybakade scones (vad är det med mig idag? först knäck och sen bröd, vart ska det sluta?)och väntar på att älsklingen ska komma hem och vakta bebis så jag kan gå och simma. 40 längder är det tänkt att det ska bli men just nu känns magen full och ögonlocken väääldigt tunga. Ska bara vila lite grann...

Monki

Jag har aldrig lyckats hitta någonting på Monki. Inte för att de inte gör snygga kläder,  för det gör de verkligen och priserna är riktigt bra. Men en del plagg har lite knepiga snitt och sitter liksom inte bra på mig. Men när jag var inne på hemsidan alldeles nyss så hittade jag direkt en massa fint som väkte tydliga ha-begär. Kanske dags att ändra sig?



Setet i svart fuskpäl t.e.x och skärpet i sammet skulle göra sig bra inslaget i presentpapper och med mittnamn på! eller kanske spetsklänningen? eller någon av T-shirtklänningarna? jag kan inte välja...

Tänkte på en sak föresten. Varför är det helt plötsligt REA överallt? brukar inte det sätta igån EFTER jul? att folk mister sina jobb och förlorar massor av pengar p.g.a av finanskrisen är helt värdelöst men just den här märkliga utveckligen får gärna fortsätta tycker jag. Har liksom aldrig förstått vitsen med att köpa en handväska som kostar mer än en helt ok begangnad bil any way Kan bero på att jag aldrig varit i den situationen där jag kunnat lägga en hel hög med pengar på sådant men det känns som om det finns viktigare saker i livet än dyra prylar. När man kan hitta minst lika snygga grejer så väldigt mycket billigare menar jag...

/Mikaela

Svart på bebisen?

Självklart! en del föräldrar verkar tycka att lite mörkare färger som brunt, svart och grått inte funkar på bebisar men små killar (och tjejer!) är är ju urfina i det! Självklart kan man blanda upp med färger också men svart är absolut en snygg basfärg även på bebisar. Här är några söta plagg från Lindex t.e.x:




/Mikaela

Tjatmoster

Jag vet att jag tjatar men Ellos (eller egentligen Catalog Mail Outlets) REA är faktiskt riktigt bra om man bara letar lite. Här är några fynd, förutom skorna i tidigare inlägg, som jag rotat fram:

1.2.3.4.5.
                                                     
6.7.8.9.10.

1. 95kr 2. 295kr 3. 50kr 4. 75kr 5. 125kr  6. 175kr 7. 45kr 8. 15kr 9. 395kr 10. 40kr
  

Billigt eller hur? men sen är det ju 50% på REA-priserna också och då blir det helt fantastiskt billigt! Blazern t.e.x kostar bara 25 kr och halskedjan nästan ingenting. Jag är själv sugen på det grå linnet med broderier och knästrumporna och så kan jag rekomendera kappan som jag redan har i min garderob (fast köpt till fullpris då...). Sortimentet updateras hela tiden och en del plagg finns bara kvar i några få utföranden och storlekar så man får vara lite snabb. Föresten, för de som inte redan visste det så hamnar alla plagg som inte säljer slut på Ellos hos Catalog Mail Outlet så om man blir förälskad i något lite dyrare (som t.e.x den svarta blusen här ovanför från BZR) som kan det löna sig att vänta ett tag.

/Mikaela

Spontant infall

Vet inte riktigt vad som hände men plötsligt är kylen full av knäck och ischoklad! brukar faktiskt inte baka mer än de obligatoriska lussebullarna vid advent (och det är inte alltid det blir av då heller...) och när jag väl gör det brukar det inte bli särskilt bra. Men dagens julgodis smakar faktiskt riktigt gott även om blockchokladen brändes vid! fast just nu känns det som om jag hällt i mig en hel flaska sirap p.g.a alldeles för ivrig provsmakning. Tänkte därför bota illamåendet med lite överbliven lasange från i fredags och så ska bebben få sin lunch också. Men snart är jag tillbaka med lite fler sinnessjuka REA-tips...

/Mikaela

Glitzy

Var inne och kikade runt på Glitzy.se där jag inte varit tidigare och hittade lite snygga plagg:



Klänningen med senapsgul kjol är en kopia av ett ursött Chloe(tror jag)original som Misha Barton burit för ett par år sedan och en likadan kjol som den med rött och blått band nedtill fanns på Topshop förut. Det är alltså ungefär som hos Asos fast på svenska där man tar upp kändislooks och gör billigare varianter samt en del eget. Fast urvalet är inte alls lika stort och priserna lite högre (mellan 400-500 kr för en klänning) men det är helt klart värt en titt. Själv skulle jag, om jag inte redan hade shoppat alldeles för mycket, satsa på Misha Barton-klänningen, koftan med döskallar och den svarta tunikan med spetsar. Betalning sker via kort eller faktura och fraktkostnaden är 45 resp 60 kr vilket jag tycker är helt ok.

Idag är bebben bättre men jag känner att det nog blir en seg inne-dag idag också för säkerhets skull. Men ikväll ska jag simma och försöka väcka liv i kroppen igen efter en helg med lte för mycket soffliggande och lussebullsätande...ska bli skönt.

/Mikaela

Söta rutor

Rutiga, vippiga kjolar, vita blusar, blazers med emblem, sköna koftor och hårband ger en söt brittisk-skolflicke-style som jag gillar mycket. Men om man inte vill se ut som tolv så är det absolut snyggast att använda ett eller två plagg åt gången istället för att köra på alltihop samtidigt. Eller använda små detaljer, t.e.x rutorna på ett annorlunda sett som i de här fina snörskorna från Forever21:


Jag skulle matcha dem med kort kjol, stickade strumpbyxor, en slapp T-shirt, en kort liten kavaj och sidenband i håret. Perfekt till glöggmys!


Shopaholic?

Jag kände att jag behövde (översatt: ville väldigt gärna ha!) den här söta väskan från La Redoute och tja...det blev som det brukar. Sa någon finanskris?


Tittar just nu på 90210 på TV400 och kan inte bestämma mig för om den är lite halvbra eller halvkass? lutar åt kass...

/Mikaela


Tjejer+Skor=Sant!

Hittade faktiskt flera andra par som gärna får flytta in på min skohylla:




De i skinn från Duffy och de bruna ballerinorna kostar 62,50 kr, platå-sandaletterna och satin-skorna från Bronz 197, 50 resp. 112,50 kr. Ingen av de här snyggingarna passar direkt för slask och snö men till våren kommer de att funka fint. Jag skulle satsa på sandaletterna och ballerinorna eftersom de ändå funkar till fest även nu under vinter så länge man ser till att hålle sig inomhus så mycket som möjligt. Nej nu ska här lagas middag och så ska lilla snorisen stoppas i ett varmt bad...

/Mikaela


Ändrade planer

Eller planer och planer. Skrev ju tidigare att jag skickat efter lite krafs från Ellos men nu har jag alltså ändrat mig. Istället för En tunika blev det TVÅ par skor för sammanlagt 125 kr istället för 149 kr för tunikan!



Ballerinorna i mocka med stenar har jag kikat på hur länge som helst och de svarta i skinn från Duffy blir perfekta lagom till att jag fyller år i vår och börjer jobba igen. Jag måste nämligen ha svarta skor utan klack då (spenderar en hel massa tid i mina jobbskor och pallar inte högklackat längre stunder) och de här är mycket roligare att glida runt i än vanliga, trista tant-lågskor. Det blev också det här fina underklädes-setet och ett halsband med eiffeltorn-berlock.



Det bästa av allt är naturligtvis att jag tack vare helknasig super-REA inte betalar mer än 256 kr för ALLTIHOPA. God jul till mig!

/Mikaela


Hanky Panky

Som om du mot all förmodan missat det är ett helt underbart underklädesmärke (finns på t.e.x Åhlens City och NK) som gör söta spetstrosor, BH:ar och linnen i alla möjliga färger. Tyvärr går en enkel stringtrosa på runt 200 kr så det är inte direkt ekonomiskt men man kan ju drömma eller hur? De här söta presentaskarna innehåller tre trosor,  kostar runt femhundringen och blir en lyxig julklapp till en lycklig tjej. Men känns det lite väl dyrt så finns det liknande hos Gina Tricot för 129 kr för tre stycken. Spara eller slösa?



/Mikaela

Förkylningstider

Snorig och febrig liten kille idag som inte ville sova på hela natten, inte kul alls. Halv fem gav vi upp båda två och gick upp, trötta och griniga. Runt sex lyckades vi äntligen somna om igen och sov i två timmar men åtminstone är jag fortfarande inte riktigt vaken. Vi tog hur som helst en kort tur till Solna bara för att få lite luft och ordna med lite extraklappar för de sista slantarna och så hämtade vi upp mitt paket från Ellos på hemvägen. Tyvärr var både toppen och jeansen i fel storlek och ska skickas tillbaka men bebisstrumporna var perfekta så dem behåller jag. Skickade faktiskt efter lite annat imorse också som nog kommer i veckan. Hoppas att de sitter bättre. Nej nu ska jag göra en kopp te och krypa upp i soffan med den lilla sjuklingen och gosa lite. Hoppas jag inte blir smittad bara...

/Mikaela

Proppmätt

Är jag efter middagen och ligger här på rygg i soffan med datorn i knäet och orkar knappt röra mig, ett under att jag alls får något skrivet. Idag har vi varit hos mina föräldrar och käkat lussebullar, pepparkakor och julmust för hundraelfte gången och sen faktiskt inte gjort så mycket mer. Ikväll blir jag nog kvar här i soffan (fast jag ska byta ut datorn mot godisskålen...) och skrattar så jag får ont i magen åt "Erik och Mackan" på sexan och kanske kikar på en film sen om jag inte hinner somna lagom till förtexterna. Imorgon ska jag "nytta" till mig å ta en långpromenad och käka grönsaker och allt sånt men just idag, just nu så tänker jag inte anstränga mig mer än nödvändigt...vilket betyder inte alls. Happy advent!

/Mikaela

Paljetter

Paljetter, gärna blanka och svarta finns på ALLA former av plagg och acessoarer just nu. En del är mer svårburna än andra (paljettleggingsen från bikbok och topshop är ju t.e.x lite knepiga...) men små detaljer är ju lika snyggt som hela plagg så det är bara att ösa på så mycket eller lite man känner för. Mina favoriter är en klänning med öppen rygg, en kort kjol och en söt väska, alla ifrån Gina Tricot.  Vet också att de har flera hår-acessoarer och en skitsnygg kjol med stora paljetter i butik. Ett annat tips är att leta efter resårskärp, hårband och annat i lite mer välsorterade second hand-butiker som t.e.x Beyond Retro och Judiths Second Hand där de brukar vara ganska lätt att hitta snygga, billiga paljetter. Här är några favoriter ur min garderob:


Mössa från VeroModa, top från en lågprisbutik spanien å skärp från Judiths

/Mikaela

Helgen

Idag har vi överaskat min svärmor med en ny TV och hjälpte henne att sitta barnvakt åt min svägerskas yngsta. Blev bjudna på underbar potatisgratäng, korv och julmust innan vi åkte hem och sjönk ned i soffan alla tre. Men bebben var full av energi och ville INTE sova alls, fick honom i säng för bara en liten stund sedan. Imorgon (andra advent! jisses vad fort det går...) kommer min mamma och pappa förbi, ett par tvättar ska köras och så ska jag försöka övningsköra lite innan det börjar snöa igen. Ganska händelselös helg men gud vad skönt det är att vara tråkig ibland!

/Mikaela

Vardagslyx

Ibland händer det att min son sover runt två timmar mitt på förmiddagen och ibland, som i dag,så lyckas även hans mamma somna. Vaknade alltså nyss upp i sängen (brukar bli lite här och där annars) utvilad för en gångs skull och gud vad det känns skönt! tänkt på det innan ni skaffar barn, sov så mycket ni kan för sen blir det inga fler sovmornar på VÄLDIGT länge. Men nu när jag är oförskämt pigg då? vad ska jag göra av sprittet i benen? hur som helst så tänkte jag börja med lunch till mig och bebben och så slänga på lite mejk i fejan. Sen kickar vi (lite senare än vanligt...)igång den här fredagen på riktigt!

/Mikaela

Tee-junkie

Jag älskar T-shirts med lite rockiga, vintage-aktiga eller bara söta tryck. Viktigast är att de är mjuka, rymliga och så får de gärna se lite använda och slitna ut. De här kommer ifrån Forever21 men liknande finns hos t.e.x Cubus och Topshop eller i second hand-butiker. Matchas bäst med smala jeans eller en vippig kjol.



/Mikaela

En liten kofta

Kikade runt lite på Gina Tricots webshop och hittade snabbt en söt kofta, en spetstopp och en paljettväst. Koftan är min favorit och för den behöver jag bara betala 149 pix!

/Mikaela

Nyårsblåsa

Om jag hade en lite fetare plånbok (och hade planerat något riktigt flådigt till nyår) skulle jag leta upp närmaste Topshop och lägga tassarna på de här skitsnygga  partypolarna och para dem med bara ben, grym makeup och hollywoodhår!     

  

/Mikaela


DrDenim

Har ett par gråa stuprörsjeans från DrDenim i modellen "Snap" som jag älskar och använde till allt alltid. Just de jeansen är en av anledningarna till att jag tränar, jag kommer nämligen inte i dem längre. De går upp över låren och halva rumpan ungefär men sen tar det tvärstopp hur mycket jag än sliter och drar. Hur som helst så är DrDenims jeans de bästa jag någonsin provat, passformen är helt perfekt och så kostar de bara runt 500 kr per par. Men de bästa är bakfickorna som är precis lagom stora, perfekt placerade och som på ett nästan magiskt vis gör alla rumpor (speciellt min som är modell större även när resten av mig är lite mindre) mycket snyggare. När jag väl kommer i mina älsklingar igen så ska jag fira det med ett par nya. Kanske ett par svarta?



/Mikaela

Receptet på en helt perfekt kväll



Ta:

Färdigpreppade kycklingklubbor
Färsk ravioli med spenat och ost
Bonaqua med päronsmak
Underbar, mörk Riesen
Beroendeframkallande fruktgodis från Malaco

Lägg till:

En hög med skvaller
Lagom sömmnig unge
Soffa som man slipper dela
TV som man slipper dela
                                                                                                         
Gör så här:

Blanda alltihop väl, servera och så luta dig tillbaka och njut...

/Mikaela

Psst!

Tänkte bara tipsa om att i tidningen Chic (vråltöntigt namn jag vet) finns det just nu en trevlig liten rabattkupong som ger 20% rabatt på Indiska. Så iväg och köp vet ja!

Coola kläder till en cool kille

Köper nästan aldrig någonting från polarn&pyret eftersom lillkillen växer så fort så de dyra kläderna knappt hinner användas. En body eller två har det blivit men inte mer. Men som tur är så finns det ju mor och farföräldrar som gärna skämmer bort sitt barnbarn lite ibland. Tänkte därför ge dem lite inspiration här nedan:


PyjamasSlipoverByxaJackaPyjamasMockasin

/Mikaela


Till mig från...mig

Startade min morgon med att beställa hem det här i julklapp till mig själv från ellos:



Och så små, söta strumpor till bebben:

                 

Skulle visserligen inte shoppa mer innan jul men de här små sötnosarna betalas inte förens EFTER jul så då gills det inte eller hur? alltihop kostade dessutom under 300 kr så då känns det ok ändå. Har inga stora planer idag, känns som om det blir en skön dag inne med världens sötaste lilla kille. Fast jag måste ju köpa glödlampor till julstjärnorna (känns liksom lite värdelöst när de inte lyser...)så lite frisk luft får det bli ändå. Men nu ska jag ta en lång, varm dusch och ha lite improviserat hemmaspa...

/Mikaela

Hemmafix

Blev inga tomtar men julstjärnorna är uppe! är universums mest otekniska människa men envis till tusen så till slut satt de där de skulle, synd bara att jag glömde köpa glödlampor...Oh well. Passade också på röja undan lite, sätta in söta bebisfoton i ramar och slå in alla klappar i tjusigt papper och glänsande snöre (med tanke på att jag är urdålig på att slå in så blev det iallafall hyfsat bra den här gången, lyckades t.o.m "locka" snörena alldeles själv!) så det blev ju en riktigt effektiv dag ändå, med tanke på hur den började imorse. Nu är det middag på gång (rostad potatis, lax och broccoli, mums!) och sen blir det träning. Inga konstigheter alltså.

/Mikaela

Julstjärnor och strumpbyxor

Promenaden gjorde susen! är så pass fylld av energi att jag t.o.m överväger att storstäda och smacka upp allt julkrafset, vilket jag i vanliga fall hatar. Eller hatar är lite väl kanske men när man bor ihop med en karl som tycker att tomtar och allt annat som har med julen att göra ska fylla hela lägenheten fram till mars/april sådär så blir man lite trött på alltihopa. Jag får se hur jag gör helt enkelt. Köpte iallafall ett par fina julstjärnor på Bauhaus nyss så de ska upp och så blev det strumpbyxor på Citygross. Är alltid lite skeptisk när det kommer till billiga strumpbyxor, det brukar sluta med man sliter och drar i dem i en kvart, svettig och förbannad tills det går sönder och sen byter till byxor eller springer ned till Ica och köper nya som förhoppningsvis håller. Men de här strumpisarna av märket Crossbow (säljs på de flesta stormarknader som Ica Maxi, Coop och Citygross) är helt suveräna! täta och matta som jag vill ha dem, höga i midjan och väldigt elstiska (köper ändå alltid en storlek större eftersom 99% av ALLA strumpbyxor är pyttesmå i storleken) och av grym kvalitet (mina gamla höll i mer än ett halvår och jag använde dem jämt!) och så kostar ett två-pack bara 59 kr! det är nästan så man blir lite tårögd...



Men nog om det. Nu ska jag ner i källaren och hämta upp mina små luvbärande vänner (eller fiender?) från förrådet så får vi se om jag orkar sätta dem på plats eller inte.

/Mikaela



Gäsp

Har överjävlig träningsvärk i magen så jag går omkring dubbelvikt här hemma och tycker synd om mig själv. Fast det är det ju egentligen inte alls och så SKA det faktiskt göra lite ont efter träning. Trött är jag också eftersom jag verkligen ville se "American Dreamz" igår och därför satt uppe och blinkade alldeles för länge tills jag när klockan närmade sig tio gav upp, tog en dusch och gick och la mig bara för att vakna upp igen efter vad som kändes som en minut eller så. Satte mig i soffan, petade i mig lite frukost och tittade på något skitprogram på Mtv tills lillkillen äntligen började gnugga sig i ögonen igen och jag kunde passa på att krypa ned under täcket igen. Blev en timmes skön och välbehövlig tupplur men jag är fortfarande inte riktigt ikapp. Tänkte äta lite lunch och ta en promenad så kanske, kanske det blir något mer av den här dagen än sömnigt Tv-tittande och alldeles för många lussebullar. Eller föresten, glöm det där med lussebullarna...


Nån som är pigg iallafall...(i söta giraff-myskläder från Lindex naturligtvis!)

/Mikaela

Önskelista

Om det här väntar på mig under granen blir jag väldigt glad (även om överaskningar också är välkomna!):

Rutiga pyjamasbyxor och topp i set
Finns lite överallt, bikboks är fina exempelvis

Svart nitskärp
Ska vara smalt med svarta eller silverfärgade nitar och sitta tajt

Högklackade mocka-sandaletter från Din sko
riktigt, riktigt snygga!

Smycken från Snö
Spelar ingen roll vilket, alla är lika fina

/Mikaela

Sista klappen

Köpte sista klappen idag och kan äntligen slappna av. Älskar ju egentligen jul och julklappar men jag älskar INTE att köpa dem och just därför försöker jag få det överstökat så fort som möjligt. Hittade även en enkel vit topp för 49 kr på Cubus som jag tänkte ha till nya kjolen på julafton så nu fattas bara svarta, täta strumpbyxor. Mina gamla favoriter (som är köpta på Citygross av alla ställen!) gick sönder för några dagar sedan så jag måste köpa nya nästa gång vi är där. Men sen blir det ingen mer shopping för mig, behöver verkligen hålla lite hårdare i mina pengar nu, det är ju för sjutton finanskris eller hur?
Nu ska jag hur som helst lägga mig ned i soffan en stund och varva ner, kanske ta en kort dusch innan också. Ikväll får jag äntligen simma igen (blev ingen träning i tisdags ju) så jag måste se till att vara pigg i kroppen.

/Mikaela

Bara en till...

Har hur mycket vantar, mössor och halsdukar som helst och behöver egentligen inte fler. Men är de så här söta och billiga så är det MYCKET svårt för mig att hålla mina frusna tassar borta. Vantarna och halsduken finns hos Åhlens (för runt hundringen styck) och ganska så snart i min byrålåda!


/Mikaela

Jag har syndat...

Idag har jag bakat lussebullar (blev inte av igår av olika anledningar) som till min egen förvåning, eftersom jag ofta misslyckas, blev riktigt goda. Tog också en kort runda i Vällingbycentrum som var mysigt och julpyntat. Hittade  en ursöt gosedrake till lilleman (tur att han inte kan läsa...) och det skulle egentligen inte blivit något mer men tja...jag har tittat, känt på och suktat efter den hur länge som helst och när jag sen provade denna underbara lilla kjol så var det liksom helt kört:



Den kostade 250 kr på HM, vilket är lite mer än jag brukar lägga på en kjol men det är den värd tycker jag. Färgen, modellen och det söta rosettskärpet , jag älskar allt med den! (Förutom känslan av att jag just gjort något jag verkligen inte borde då...). Tänkte para den med svarta strumpbyxor, svarta och högklackade skoletter (exempelvis sötnosarna lite längre ned...)och en enkel vit T-shirt toppad med massor av långa halsband. Perfekt partyoutfit!

/Mikaela

RSS 2.0