Detaljer

Måste snart platta håret så det ligger som jag vill ikväll men först tänkte jag bara tipsa om butiken accessorize som finns på nätet (.com) och b.l.a i västermalms-gallerian och har underbara smycken, halsdukar, väskor och annat. De här godbitarna hittade jag på hemsidan alldeles nyss:



Fina va? gillar särskilt halsbandet med en liten fågel i bur och den hippie-inspirerade väskan. Priserna brukar vara helt okej men kika i butiken om ni undrar eller omvandla pundet till svenska kronor vilket jag bara inte orkar just nu...

Nej nu ska håret bli rakt och sen bär det av hem till mamma och pappa!

/Mikaela

Trubbel

Igår fick vi ett erbjudande om dagisplats men tyvärr ligger själva dagiset en bra bit bort och är dessutom inte ett utav dem jag har valt. Att man kan bli så glad å sen så besviken? vet inte riktigt hur vi ska göra nu men på måndag ska jag ringa till kommunen och kolla med dem. Det bästa vore om vi kunde tacka ja till platsen och fortfarande stå kvar i kön till de andra alternativen men jag vet inte riktigt hur det där går till.

En annan jobbig grej är att jag plötsligt i och med det här inser att min lilla kille kommer att gå långa dagar på dagis som ettåring om jag inte ändrar min arbetssituation och går ned i tid. Det är inte det att jag inte vill jobba mindre för det gör mig ingenting men jag vet inte hur mycket vi har råd med. Måste träffa min chef i veckan och prata igenom och se hur det ser ut men det vore bra om jag kunde vara helt ledig en eller två dagar i veckan. Sen är det nog bra att söka nytt jobb också så småningom med bättre lön och arbetstider så det blir lättare att pussla ihop vardagen. Men just nu känns det ändå viktigast att göra det som är bäst för min son så att han mår bra. Mycket att tänka på det här.

Ikväll ska jag hur som helst försöka skjuta undan allt jobbigt och bara ha kul med min älskade syste och dricka och äta gott och byta ut mysbyxan mot strumpbyxor för en gångs skull. Känns skönt att få slappna av och sova ut ordentligt hos mamma och pappa och vara lite liten igen innan alla viktiga beslut ska fattas.

/Mikaela

Preppy baby

Jag tycker att små barn ska vara klädda i mjuka och bekväma kläder som man kan skita ned och slita på. Kläder som man kan upptäcka nya saker i. Men det betyder inte att små prydliga killar och tjejer inte är ursöta i t.e.x det här:

 

Manchesterbyxorna och klänningen (i ekologisk bomull) kommer ifrån Ellos och kostar 129 resp. 179 kr, de rutiga skorna kommer ifrån HM och kostar 98 och den röda kappan kommer ifrån Laredoute och kostar 349 kr. Om jag hade en tjej skulle jag ha svårt att motstå kappan och klänningen även om de kostar lite mer och inte är så praktiska till vardags. IMen ibland räcker det med att ett plagg helt enkelt är bedårande!

/Mikaela


Äntligen fredag!

Okej så jag är "ledig" hela veckan men fredag är ändå fredag vilket betyder en älskling som kommer hem tidigare än vanligt, mysig middag, Lets Dance och smågodis. För andra människor innebär fredag party men för en småbarns-morsa är en lugn hemmakväll alldeles lagom. Fast imorgon blir det tjejmiddag och champangedrinkar vilket också kan vara kul ibland även om jag förmodligen dimper ned i sängen innan midnatt. Blev faktiskt påmind igår om att passa på att faktiskt sova när jag är barnfri (ska sova över hos mina föräldrar så jag slipper åka pendeltåg och tunnelbana hem) så jag behöver inte ens ha dåligt samvete om jag blir trött vilket är skönt. Fast samtidigt kommer det kännas lite jobbigt att inte ha en sovande bebbe som snusar i spjälsängen bredvid mig så skuldkänslorna kommer nog finnas där ändå. Jag har ju faktiskt aldrig sovit utan honom en enda natt sedan han föddes så det är kanske inte så konstigt? förhoppningsvis är kroppen så slutkörd att jag somnar som en stock och inte hinner tänka för mycket på det...

Nej nu ska jag göra lite frukost-gröt och ostmackor och sedan ta en dusch innan jag drar ned till Ica och köper lite proviant till fredagsmiddagen. Tjingeling!

/Mikaela

Kvällens planer

Jag köpte mjölk och nu är jag mycket gladare. Ikväll är det Lyxfällan för hela slanten (vitsigt eller vad?) och sen ska jag sova gott så jag är utvilad och pigg och lite mer igång än jag varit idag. Det kommer bli en bra fredag känner jag på mig!

/Mikaela

Vill inte!

Det här är en sådan där dag då jag inte får någonting gjort utan mest lullar omkring från rum till rum och plockar lite här och där. Att kalla det städning vore alldeles för ambitiöst och dessutom ger det här plockandet inget direkt resultat heller. Jag har inte städat garderob, inte bäddat sängen och inte diskat utan bara förflyttat mig från soffan till kylen till badrummet och tillbaka till soffan om och om igen. Dagar som denna blir det följaktligen en jäkla massa bloggande eftersom jag ju har sååå tråkigt och bara måste göra någonting annat än det där jobbiga som jag borde göra. Men nu har mjölken tagit slut vilket betyder panik hemma hos oss och därför måste jag gå ned till Ica med vagnen och handla. Det är egentligen bra för ingen klarar av att spendera en hel dag inomhus har det visat sig, till slut klättrar man på väggarna eller skriver ett blogginlägg var femte minut. Problemet är att jag inte vill handla mjölk jag vill...göra vad som helst förutom just det!

Känner mig som en mix mellan en lat tonåring och en zombie. Jag tror nog att jag skulle må bra av att kliva ur den här mammaledig-bubblan snart och få ordentliga, vuxna rutiner igen. Samtidigt får jag en klump i halsen när jag tänker på hur få stunder jag kommer få med lillkillen när han börjat dagis och jag jobbar långa dagar. Orkar inte ens tänka på det faktiskt så det är väl bara till att ta sig i kragen och köpa den jäkla mjölken...iallafall om en stund. Först tänkte jag tipsa om lite fint från Åhlens:



Kjolen kostar 249 kr och T-shirten (som egentligen tillhör sportswear-sortimentet) kostar 199 kr. Jag skulle para den lite retro-aktiga kjolen med en vit, enkel topp (kanske en body?) och söta ballerinas och T-shirten till ett par upprullade jeans och sneakers. 

/Mikaela

Katter och Elvis

När ni ändå är inne på Ellos så släng ett öga på de här finfina T-shirtsen från EDC by Esprit. Jag gillar katter (tigrar, lejon, pantrar) som tryck  och så älskar jag Elvis så de här båda tröjorna föll jag för direkt. 249 kr styck kostar de för den som undrar.



Föresten så har Ellos det bästa utbudet både på nätet och i butik av snygga kläder i större storlekar och även en del mamma-kläder. Billigt är det också vilket känns bra speciellt när man är gravid och inte vill lägga allt för mycket på kläder som kanske bara passar i ett par månader. Å andra sidan bodde jag länge i mina gravid-jeans även efter det att bebben kommit så...

/Mikaela

Twist&Tango

Ville bara tipsa om att underbara märket  "Twist&Tango" som b.l.a säljs hos MQ nu finns hos Ellos. Plaggen är i dyraste laget men med rabatt-koder och kommande reor så kan man säkert hitta en del fynd ändå. Stilen är ren och enkel med mycket tunikor och skjortor i dova färger och med romantiska snitt. Kolla in!

                 

/Mikaela

Ena axeln bar?

Titta vilken fin topp jag hittade på HM alldeles nyss!



Finns även i svart och petrol och kostar 149 pix. Jag gillar att ena axeln är bar i teorin men om jag skulle dra på mig den skulle jag få puffa upp tuttarna ordentligt för att den ska sitta så som den gör här ovan. Sen har jag inte universums snyggaste överarmar heller (fast jag jobbar som fan på dem!) så jag är personligen lite tveksam även om toppen är väldigt fin (gillar särskilt färgen och skärpet i midjan). Har man fina överarmar däremot som man inte har något emot att visa upp så tycker jag att man ska pinna iväg till HM och lägga vantarna på den här godbiten bums!

Hittade också de här ursöta, chokladbruna  kilklackarna för 298 som skulle passa mig så mycket bättre!



Idag är det vilodag från träningen vilket ju är bra med tanke på snön som faller utanför fönstret. Svinkyla och vått hår efter simmning är nämligen ingen bra kombo om man vill hålla sig förkylningsfri har jag hört. Därför tänker jag hålla mig inomhus och ge mig på garderob som jag självklart missade igår, träna lite krypande med bebben, stoppa i mig resten av spenat-raviolin och glo på TV. Kanske ger mig ut och köper sushi till middag om älsklingen jobbar över men annars tänker jag inte sätta min fot utanför porten idag!

/Mikaela

Blod och tårar

Bebben har fått en tjusig fläskläpp efter en närkamp med spjälsängen. Blodet rann och vi grät lite båda två men tänderna sitter kvar och nu efter en promenad mår vi mycket bättre. Vet inte hur jag ska klara av sånt här när han är större och ramlar och slår sig hela tiden? kommer säkert bli en sån där som åker in med ungen till akuten med en sticka i fingret eller något annat larvigt. Idag nöjde jag mig hur som helst med att ringa min lilla mamma som är förskollärare och fråga vad hon tyckte att jag skulle göra. Svaret var ingenting om inte tänderna satt löst eller så  vilket jag gissar att de inte gör eftersom jag blev biten i fingret när jag skulle kolla. Men är man dum nog att stoppa in fingret i munnen på en liten kille som biter på precis ALLT så får man faktiskt skylla sig själv eller hur?


Liten, nyfiken kille med svullen läpp (och söt tigger-tröja från HM för 39 kr)

Jag har fortfarande inte städat garderoben som utlovat men jag ska ge mig på det så fort bebisen fått sin lunch (om den nu går ner med en svullen och ond läpp vill säga). Själv åt jag nyss underbart god spenat och ost ravioli med knaperstekt bacon och parmesan. Inte supernyttigt men supergott!

/Mikaela

Träningsvärk

Idag gör det ont i hela kroppen så fort jag rör mig men det känns skönt ändå. Ligger raklång i soffan med datorn i knät och söker efter bilder på Jennifer Aniston, eller egentligen hennes hår. Bortsett från att hon är mörkblond så har hon precis den frisyr jag vill ha på lördag och alla andra dagar också: ett ganska långt svall med svepande längder och utböjda toppar. Ibland får jag till något liknande men ibland vill inte mitt hår uppföra sig som jag vill utan är mest torrt, stort (fast på fel sätt) och jäkligt enerverande. Får se hur det blir till helgen...



Alldeles snart ska jag städa min garderob och sedan fylla upp den med all vikt tvätt som står på golvet i sovrummet  i blå Ikea-kassar.  Just nu får man nämligen utföra avancerad akrobatik för att komma fram till sängen och i mitt smärtsamma tillstånd så är det rätt så jobbigt. Men innan jag tar itu med det ska jag äta frukost och tycka synd om mig själv lite till...

/Mikaela

Outfit för under 200 kr!

Sitter just nu och tittar på på Top model Australien (värdelöst, amerikanska är så mycket bättre) men snart måste jag börja planera middagen för älsklingen kommer hem om 20 minuter. Först tänkte jag visa dagens fynd som jag är väldigt nöjd med!





Tunikan och halsbandet hittade jag hos Gina Tricot för 149 resp. 24,50 kr och de ska matchas med vita strumpbyxor på lördag. Den batikmönstrade kjolen kommer ifrån Åhlens och kostade 70 kronor. Eftersom kjolen betalades med presentkort så spenderade jag bara 173,50 kr på tjejmiddag-outfiten och höll mig under min budget på 200 kr vilket känns ekonomiskt och bra.

Nej nu kurrar magen som bara den, måste fixa något att äta!

/Mikaela

Tunika + jeansshorts = sommar!

Hittade en ursöt vit tunika med blå broderier och ett par jeansshorts från Ellos som jag nog ska beställa hem när sommaren kommer närmare.



Idag tänkte jag eventuellt ta en sväng till Vällingby och se om jag kan hitta någonting snyggt att slänga på på lördag när jag ska på tjejmiddag hos min fina syster. Får dock inte kosta mer än 200 kr då jag har en väldigt begränsad budget den här månaden. Bäst chans har jag nog hos Gina Tricot där de dessutom fått in en massa nyheter!

Ikväll blir det simmning som vanligt och något gott till middag efteråt. Tänkte mig kyckling och bulgur men måste i så fall sticka ned till Ica och köpa någonting grönt till och så någon form av sås. En maträtt är inte fullständig utan sås!

Men nu ska bebben sova sin förmiddagslur och jag ska hoppa in i duschen och njuta av en liten stund för mig själv vilket är sällsynt nu för tiden...

/Mikaela

Peppad f.d godisråtta

Första tvätten är i maskin och bebben har fått sin lunch så nu kan jag sjunka ned i soffan och vila mig en stund. Idag har jag varit väldigt effektiv och redan hunnit med att städa undan här hemma och gå en långpromenad med vagnen i skitvädret. Skönt men väldigt jobbigt var det och i sista backen höll jag på att ge upp men hur sjutton gör man det halvägs upp i en brant backe? alltså var det bara att kämpa på hela vägen upp. Resten av dagen kommer att ägnas åt att springa upp och ned till tvättstugan med en liten kille på höften, bra träning det med. Vet inte riktigt vad det är men känner mig riktigt peppad idag efter en lite för tillåtande helg. Nu jäklar ska trivselkilona väck!

/Mikaela

Klassiker

En figursydd, tunnstickad kofta i svart och ett par enkla ballerinas bör finnas i varje tjejs garderob. De här kommer ifrån HM och kostar 149 kr styck.



Idag ska jag tvätta och piffa lite här hemma efter att julen packats ned, känns nämligen väldigt tomt på våra hyllor och fönsterbräden. Sen blir det nog en liten sväng med vagnen också och så träning (äntligen!) ikväll. Både bebben och jag är föresten friska (fast den mindre av oss är lite snorig) så vi är piggare än vanligt idag vilket känns särskilt bra en grå och trist måndag!

/Mikaela

Söt eller sexig?

Hittade ursöta strumpor på lustjakt. se för 99 kr. Hemsidan säljer främst porriga små dräkter och sexleksaker men de här strumporna är mest lite gulligt oskyldiga tycker jag. Funkar bra till en lite pinuppig stil i övrigt med t.e.x korta shorts med hög midja och en söt blus till platta ballerinas eller klackar beroende på om man vill vara söt eller sexig. Fast jag skulle nog vända på strumporna så att rosetterna hamnar baktill istället, lite mindre "in your face" på det viset vilket passar mig bättre.



/Mikaela

Hej hopp!

Idag är det kört för alla tomtar, stjärnor, juldukar och annat för nu ska de ned i lådan och in i förrådet! i övrigt ska lägenheten städas, kylen fyllas upp och tvätten sorteras så det blir skoj för hela slanten alltså. Det mest spännande blir nog "Bones" på trean kl 20.00 ikväll (skitbra serie som inte får missas!) så då förstår ni nog vilken typ av dag det här blir eller hur?

/Mikaela

Rise and shine

En fin jacka (398 kr, HM) och en liten kjol (298 kr, Only) får starta den här dagen!

                                              

/Mikaela

Bollar och baggy

Hittade pics på Lily Allen och Kate Beckinsale i snajdiga outfits:



Lilys boll-diadem är to die for (även om tjejej ser lite sliten ut på den här bilden...) och Kates slappa stil ser skönt laidback ut. Det enda jag inte gillar är det breda vita skärpet som inte alls faller mig i smaken.

Nej nu ska bebben nattas och sen blir det Lets dance för hela slanten!

/Mikaela

Tjejen med koll

Svenska tjejer ser ofta likadana ut (jag med) i sina jeans, en topp och så skön kofta ovanpå. Till fest åker koftan av och klackarna på. Kanske blir det kjol eller klänning nån gång ibland men annars är det typ samma look. Då är det extra coolt när det plötsligt dyker upp en tjej som vågar lite mer!



Maria Andersson från Sahara hotnights är just en sådan tjej som ofta sticker ut utan att det blir överdrivet eller ängsligt. Se bara hur för visso snygg men liksom blek band-kollegan (tror jag iallafall?) bredvid blir i sin gråa topp och svarta kjol mot Marias ill-gröna klänning. Färg är för övrig världens enklaste stylingknep när allting känns lite väl tamt så lyd ett gott råd från legendariska (läs på här om du vill veta mer), amerikanske designer Bill Blass:

Om du tvekar, bär rött (eller grönt)!

/Mikaela

Ute eller inne?

Om jag var lite, lite mer av en utomhus-tjej skulle jag dra på mig det här och gå ut och plocka svamp (mitt i vintern?) eller nått:



Båda kommer ifrån Halens och stövlarna kostar 99 kr och koftan 499 kr. Koftan funkar föresten lika bra inomhus när jag tänker efter...

/Mikaela

Mysigt

De här grejerna passar bra att duka upp om man parkerat i soffan för dagen, ensam eller med någon/några man tycker om:

             


En blommig kanna med tillhörande  te-kopp och glasskål från Indiska för 99, 79 och 129 kr. Koppen fyller jag med Friggs goda teer och skålen med småkakor och så bakar jag underbara scones så vips har man gjort sig lite mysigt afternoon tea. Om man vill imponera på sällskapet (om man har ett sådant) kan man föresten fylla skålen med marmelad men själv tycker jag det blir för sött och äter mina varma scones med enbart smör. Ljuvligt!

/Mikaela


Idag...

...är jag trött (men inte det minsta tjurig) och tänker därför dega i soffan HELA dagen idag och glo på TV med datorn i knät och bara göra korta avbrott för matintag, toalett och bebisbestyr. Något annat är jag inte i form för för tillfället.

/Mikaela

Kom på en sak

När jag tittade på "vakna med the voice" imorse så blev jag inte bara irriterad på Katrin och "bloggbråket", Josefin Crawford sa också någonting som fick mig att reagera fast på ett positivt sätt. De började nämligen diskturea förebilder och Josefin menade att förebilder inte behöver vara perfekta för att vara bra förebilder. De syftade då på Blondinbella men Katrin nämde även Ebba von Sydow och otroligt nog så är vi faktiskt helt överens där. Jag skrev förut att jag har Ebbas bok hemma och förutom en användbar del som handlar om att bygga upp en användbar och snygg bas-garderob så är den full av regler på hur man ska bete sig för att vara en "bra" tjej. Ett helt kapitel ägnas t.e.x åt hur man ska agera när man befinner sig på stureplan och att en sval, elegant approach ala Grace Kelly då är att föredra. Nu tycker jag att Ebba verkar vara en smart och cool tjej men just de här reglerna för vad som är okej eller inte och hennes överhuvudtaget käcka framtoning känns inte helt äkta och samma sak gäller för Bella. Jag gillar tjejer som inte är perfekta, som inte alltid gör det som man borde utan trampar i klaveret då och då och gör bort sig utan att det är hela världen. Någon som inte alltid har blankpolerat hårsvall och är oklanderligt klädd, som inte alltid säger rätt saker vid rätt tillfälle och har rätt åsikter om rätt saker, som skiter i powerwalken och käkar en enorm kanelbulle istället om hon känner för det. Någon som är mer som jag helt enkelt och någon som visar att det är okej att göra fel, att det inte gör så mycket om man inte är en "superwoman" 24 timmar om dygnet. Det är sådana människor jag ser upp till och önskar att jag själv vore lite mer som. Inte en perfekt och "bra" tjej som aldrig drattar på arslet utan en som bjuder på just det och kan garva åt sig själv när hon gör det. Det är för mig en bra förebild.

/Mikaela

Tillbaka igen

Nu är vi hemma efter ljuvlig (favorit ord just nu) och lååång lunch med tjejerna högst upp i kulturhuset med utsikt över ett snöigt "plattan". Hann med lite shopping på Åhlens också där jag hittade matchande vantar till min halsduk och ett par lite vintage-aktiga pärl-örhängen för 13 (!) kr. Efter det följde jag med Natta för att köpa kurs-litteratur på akademibokhandel innan vi begav oss. Väl hemma hämtade jag upp paketen från Ellos och HM som jag just dragit fram på vardagsrumsgolvet och slitit upp. Allt satt som det skulle förutom jeansen som var aningens tajta (fick ligga ned för att kunna dra upp dragkedjan) men när de väl var på så kändes det ok men jag får nog skala av några centimetrar till innan de blir riktigt bra.



Dålig bild med lite väl kraftig blixt men hoppas ni ser hur hela högen ser ut. Tröjan och skjortan älskar jag för att inte tala om de ROSA skorna som är som gjorda för mina små fossingar. Synd bara att de inte går att använda förens om ett par månader när marken är torr. Får väl glida omkring med dem här hemma så länge som i alla amerikanska filmer där ingen någonsin tar av sig skorna. Skitiga golv måste de ha där på andra sidan atlanten....

Nu ska här slappas för hela slanten men först ska bebben käka lite spegetti och köttfärsås som ser ut som om den redan tuggats en gång men tydligen smakar det gott för lilla gubben äter glatt. Har föresten hört att Reese Witherspoon bantar med hjälp av barnmatsburkar som man byter ut alla mål mot. Låter inte särskilt frestande faktiskt, då är jag hellre lite småfet i så fall!

/Mikaela

Snabbt tips

Innan jag piper iväg tänkte jag tipsa om två söta T-shirts som har två saker jag älskar nämligen hästar (red massor när jag var mindre) och fjärilar (har b.l.a en tatuerad på höften):



Tröjorna kostar 129 kr styck hos Ellos. Men nu måste jag sticka iväg så vi hörs om ett par timmar, hej svejs!

/Mikaela

Det var som fan!

Mitt lilla paket har kommit fram (till rätt adress den här gången...) och jag behöver bara trippa ned till Ica och hämta det! ibland ska man ha tur också...



Ok jag vet, jag ser inte så glad ut (jävligt svårt att fota, koncentrera sig OCH le samtidigt!) men jag är verkligen på bra humör denna torsdag. Nöjd med outfiten är jag också, och DET mina damer och herrar händer rätt sällan som mammaledig för det finns helt enkelt inte tid till sådant. Å andra sidan brukar de ju bli bäst när man inte tänker...

På mig har jag:
Blå, blommig sjal från Åhlens för 149 kr
Blus/tunika från Ellos för 149 kr
Mörkblå byxor med vida ben från HM, 99 kr

Håret som faktiskt är färgat fastän det inte direkt syns på bilden är jag också nöjd med. Blev varken vinrött eller oranget!

/Mikaela

Apropå ingenting alls

Sitter jag och lyssnar på Katrin Zytomierska på "vakna med the voice" med iallafall ett öra. Tjejen är just en sådan som jag skrivit om tidigare, som uppfattas som elak av andra men som enligt henne själv själv, hennes familj och vänner är snäll, varm och omtänksam. Men det har egentligen ingenting med det här att göra alls. Samtalsämnet är istället bråket med blondinbella angående batning och att vara en bra/dålig förebild. I Blondinbellas blogginlägg skriver hon om hur unga tjejer hetsas till batning av b.l.a Katrin själv och Carolina Gynning och att deras bloggar går ut mestadels på just det, att tipsa om tveksamma sätt att gå ned i vikt. Egentligen nämns de två mest i förbifarten, i en enda mening i hela inlägget men Katrin tände på alla cylindrar och kallade b.l.a Isabella för en skitig liten gris, liknade henne vid miss piggy, anklagade henne för att vara en hycklare o.s.v i ett eget inlägg.

Jag håller med om att just Katrins sätt att hålla sig i form faktiskt är hälsosamt med träning och bra mat (Fröken Gynnings är däremot lite skumma) och att hennes utalande om att alla vill vara smala är helt sant även om jag skulle formulera det som att ingen vill vara överviktig. Det betyder inte att man måste vara tunn som en sticka för att vara lycklig utan att man måste ta hand om sin kropp för att må bra.

Men jag tycker samtidigt att hennes ständiga prat om bantning absolut bidrar till att unga tjejer mår dåligt över hur de ser ut, både överviktiga och normalviktiga. Sen förstår jag inte poängen med att man som 31 årig kvinna pikar en 18-årig tjej för hennes utseende för det slår bara tillbaka på Katrin själv. Men att Blondinbella skulle vara hycklare håller jag absolut med om grundat på hennes tidigare inlägg i ämnet där hon uttalar sig om hur hon äcklas av tjocka människor och svälter sig i nyårsklänningen.

Katrin svammlade också något om att blondinbella var en produkt men någonstans där slutade jag att lyssna. Att man orkar elda på hela det här larviga "bloggbråket" är för mig obegripligt, ryck bara på axlarna åt skiten istället. Ämnet däremot är viktigt att prata om men låt det handla om det relevanta istället, att få unga tjejer att förstå att nyttig mat och träning är bättre och mer effektivt än självsvält. Och att det är ok att bry sig om sitt utseende men på ett friskt och sunt sätt.

Trubbel

Jag har skickat efter en jäkla massa paket från olika nätbutiker och det har aldrig varit några problem. Ibland har det tagit ett par dagar längre än det borde men annars har det gått väldigt smidigt varje gång. Men nu har mitt paket från Ellos helt plötsligt kommit fram utan att jag fått någon avisering och sedan SKICKATS TILLBAKA till avsändaren efter en dag! mycket intressant och jäkligt enerverande är det. Om det här inte löser sig kommer jag bli fly förbannad och absolut inte betala någon jävla faktura för ett paket jag aldrig fått. Men för stunden är jag lungn och iskall och ger det hela en dag eller kanske två innan jag exploderar.

Idag ska det fikas med Malin och Natta och sedan vet jag inte vad jag ska hitta på. Kanske kommer HM-paketet iallafall vilket ju vore lite plåster på såren...

/Mikaela

Upp och hoppa!

Hittade de här två snyggingarna på HM för 498 resp. 298 kr:



Den första svarta har jag haft ögonen på länge men den har varit slut på lager hur länge som helst. Jag gillar speciellt de små vingarna över axlarna och bandet och rigningen bak i ryggen som gör hela klänningen orginell och kul. Det rutiga nummret med skön femtiotalsfeeling går inte heller av för hackor (seriöst vem hittar på alla dessa knasiga uttryck?). Förutom de här två sötnosarna (som tar slut hela tiden så man får vara lite snabb!) har HM sänkt priset på en hel del rea-varor och säljer b.l.a toppar för 29,50 kr styck. Helt galet!

Nu ska de här två tidiga fåglarna stoppa i sig lite tidig frukost. Kvidevit!

Är det här en fyndblogg eller?

Tycker ni inte att det blivit väldigt mycket pladder och lite fynd idag? det tycker jag iallafall så här kommer ett litet tips på en söt, blommig sjal från Only som jag skulle pinna iväg och köpa om jag inte redan hittat en liknande på Åhlens:

                                                

Nej nu är det dags att skölja håret! spänningen stiger...

/Mikaela


Bekännelser från en choco-lover...

Räck upp handen om ni känner igen det här:

"Jag tränar aldrig och äter allt. Hamburgare, pizza, läsk och mängder av smågodis utan att gå upp alls. Min kropp är byggd så här!"

Ofta är det små, smala tjejer som tröttnat på att alla ropar "anorexia" som säger de här orden och det stämmer säkert också. Det finns massor av människor som inte tränar och lever på skräp utan att det syns (åtminstone inte på utsidan) och kanske lika många mammor som går upp knappt tio kilo när de är gravida och har platt och fin mage ett par veckor efter förlossning och säger glatt att "de inte gjort något speciellt alls". Livet är helt enkelt jävligt orättvist ibland.

Jag passar inte in i någon av de här kategorierna men en sak har vi iallafall gemensamt, vi ÄLSKAR mat. Skillnaden är att på mig syns det allt för väl och därför äter jag inte särskilt ofta skräpmat som hamburgare och pizza och sånt. Självklart händer det ibland men så illa som det var när jag jobbade på McDonalds är det långt ifrån. Däremot älskar jag god, hemlagad mat och är om jag får säga det själv en ganska skaplig kock. Mitt problem är portioner, för när jag tycker om någonting väldigt mycket så kan jag liksom inte sluta stoppa i mig. Ett annat problem är godis och då gärna choklad som jag älskar alldeles särskilt mycket. Jag har t.e.x mer pulver än mjölk när jag gör oboy vilket resulterar i en nästan svart, trögflytande sörja som jag dricker med sked (som tur är köper jag sällan oboy eftersom jag känner mig själv alldeles för väl) och när jag blir desperat och råkar befinna mig hemma hos mina föräldrar så brukar jag gräva fram, äckliga, spritfyllda praliner ur deras skåp som jag biter itu, spottar ut alkoholen i ett glas och sedan äter upp. Nu bor jag inte hemma längre så det händer heller inte särskilt ofta. Men jag trycker gärna i mig en 100 grams chokladkaka från Marabou eller ett paket Ben and Jerrys-glass i smaken "chocolate therapy" en lördagkväll (eller tisdags eftermiddag).

Denna delikata böjelse (plus en rejäl liten kille som för inte så länge sedan befann sig i magen och begärde fett och socker!) har resulterat i ett antal trivselkilon runt midjan, rumpan och låren som sitter som berget. Därför har jag blivit bättre och tillåter mig själv lördagsgodis, men inget mer och mindre portioner med god men nyttig mat till vardags plus träning tre gånger i veckan. Det går långsamt men jag är duktig och går ner i vikt och till sommaren är det tänkt att jag ska ha gått ned alltihop. Men ibland tröttnar man på att vara duktig och då blir det en choklad bit eller två mitt i veckan och en bulle för mycket hos svärmor på helgen. Det fina är att när man väl börjat träna får man dåligt samvete när man syndar och då kämpar man dubbelt så hårt i bassängen dagen efter vilket passar mig utmärkt.

Det jag vill säga med det här är att om ni hör ovan nämda argument från en avundsvärt smal tjej så tänkt "kul för dig" istället för "Kärring!" och sjunk sedan ner i soffan med lördags-godisskålen och trösta dig med tanken att du iallafall kommer att vara friskare på insidan efter en nyttig middag och träning på söndagen än hon med sin flottiga hamburgare. Livet är helt enkelt för kort för att vara avundsjuk på andra tjejer och ha dåligt samvete för att du svullat i choklad. Och choklad är alldeles för underbart för att må dåligt över!

/Mikaela

Onsdag är min nya favoritdag!

Yippie! idag kommer mina ljuvliga rosa sneakers och förhoppningsvis paketet från HM också (det tredje och SISTA). En annan braig sak med denna onsdag är att jag ska färga håret och tanken är att det ska bli rött. Exprimenterade mycket med rött på gymnasiet så jag blev jäkligt mätt på det ett tag men nu känns det kul igen. Tänkte mig någon form av kopparaktig ton med guldbrun botten, alltså inte illrött utan mer en varmare ton än den jag har nu. Kan bli svårt eftersom mitt hår är ganska mörkt just nu och det finns en riskt att det blir vinrött om jag väljer fel färg vilket genast skulle förvandla mig till en liten tant istället och det vore ju katastrof.

Senare idag ska jag och älsklingen till banken och prata lån, räntor och pension vilket inte direkt får mig att hoppa upp och ner i upphetsning på samma sätt som rosa skor och hårfärg men nödvändigt är det. Bebben stannar hemma med farfar och har det bra tills vi kommer tillbaka. Tänkte bjuda svärfar på middag då också vilket brukar uppskattas mycket.

Men nu ska vi packa ihop oss och shoppa hårfärg! önska mig lycka till för det lär jag behöva är jag rädd...

/Mikaela

Jag säger ju bara vad jag tycker!

Går det att vara helt, 100 procentigt ärlig utan att vara elak? är det elakt att säga precis vad man tycker och tänker i alla situationer?

Jag är full av åsikter om det mesta och kan argumentera mig blå för dem om det är något jag verkligen tror på. Ibland, särskilt när jag var yngre, kunde andra tycka att jag var alldeles för på ibland och känna sig attackerade. Det var särskilt en klasskompis som alltid tog mina små "utbrott" väldigt personligt även om det inte alls var riktat emot henne. Varje gång det hände gick hon istället för att lösa konflikten därifrån och pratade inte med mig resten av dagen vilket gjorde mig både ledsen och förbannad. Jag är nämligen den sortens person som vill lösa ett problem på en gång så varje gång hon gick iväg så var det fruktansvärt frusterande och ofta visste jag knappt vad det var jag hade sagt eller gjort som hon reagerat på. Ibland kunde det gå flera dagar innan hon tog upp det och då hade jag ju redan glömt bort hela grejen och förstod inte alls vad hon pratade om. Det här skapade stora slitningar emellan oss och jag hade konstant dåligt samvete gentemot henne vilket också ledde till att vi helt slutade umgås efter högstadiet.

Jag tror inte att jag är eller var elak egentligen men jag kanske inte alltid tänkte mig för och lät munnen gå lite väl mycket ibland. Å andra sidan så hade jag självklart bett om ursäkt och backat om hon bara konfronterat mig och förklarat hur hon kände där och då. När jag diskuterade det här med våra gemensamma vänner så vart det ofta mitt argument också, att hon borde säga ifrån om jag gick för långt. De påpekade då att alla kanske inte är så pass starka i sig själva att det faktiskt gör det. Då brukade jag utbrista "men herregud det är väl inte mitt problem om andra människor är osäkra på sig själva!" och till viss del tycker jag faktiskt att det stämmer. Man kan inte anpassa sig efter andra människor dåliga självförtroende och vara annorlunda emot dem än andra bara för att undvika bråk. Samtidigt kan jag idag tycka att jag kanske inte var särskilt smidig hellre och jag tror också att hennes känsloutspel ofta provocerade mig att vara lite tuffare emot henne även om jag inte själv var meveten om det. Mina nuvarande vänner vet, eftersom jag numer är väldigt tydlig med att förklara det, att de kan säga ifrån om de tycker att jag går på för hårt ibland och det har de också gjort. Jag har också blivit mycket bättre på att läsa av situationen och vet när jag ska hålla käften.

Att vara ärlig och säga vad man tycker är egentligen positivt men samtidigt är det trist när det sårar andra människor. Det betyder inte att man måste ljuga men ibland är det smartare att bita sig i tungan än att slänga ur sig något när man är på högvarv och inte hinner tänka efter. Sen är det också väldigt lätt att gömma sig bakom ett "men vadå jag säger ju bara vad jag tycker, jag är bara ärlig!" när man väl konfronteras med det man har sagt (eller skrivit i sin blogg...) och använda det som en ursäkt när man anklagas för att vara kall och elak. Sådana människor menar ofta att de egentligen är snälla, att deras familj och alla deras vänner ser dem som varma och omtänksamma och ofta är det nog sant. Men de som inte känner dig och bara hör vad du säger elle ser vad du skriver har alldeles säkert en helt annan bild av vem du är, felaktig eller ej och den bilden är ofta svår att ändra på. Sen kan man självklart säga att man inte bryr sig om vad främmande människor tycker eller tänker, familjen och vännerna är det som räknas och visst är det så. Men ge fan i att gnälla över att andra missupfattat vem du är och babbla på om hur snäll du EGENTLIGEN är i så fall för det är bara rent hyckleri..

Jag är ingen ängel, långt ifrån, men jag är sällan medvetet elak om inte någon gjort sig förtjänt av det. Och även om jag fortfarande är en riktig åsikts-spruta så kan jag lägga band på mig när det behövs, och tro mig det gör det ibland. Framför TV:n däremot låter jag grodorna hoppa hit och dit utan att filtrera det minsta vilket kan vara väldigt befriande. Men jag skulle aldrig slänga det rätt i ansiktet på folk eller gömma mig bakom "anonym" på någon blogg och låta tangeterna glöda. Det har jag faktiskt aldrig gjort även om jag debatterat mycket på olika forum och ifrågasatt andra människors sätt att tänka och agera, men då har jag alltid signerat med "Mikaela" och aldrig skrivit sådant som jag inte kan står för i efterhand.

Alltså, kan man vara hundra procentigt ärlig och säga precis vad man tycker utan att vara elak? självklart kan man det, men inte utan att uppfattas som det. Sen får man själv avgöra om det känns ok eller inte...

/Mikaela


Från herravdelningen

Min älskling är intresserad av kläder absolut och jag vågar inte köpa något annat än T-shirts och kalsonger till honom annars blir det lätt fel. Men han har en ganska vanlig stil för en 20 nånting kille med jeans, T-shirts, munkjackor och en oändlig mängd kepsar, en skön vardagsstil skulle man kunna säga. Om jag fick bestämma skulle jag klä honom i tunna, slätstickade tröjor ovanpå jeansen och sköna koftor istället för munkisar, ite mer städat helt enkelt. Men det tycker han är "gubbigt" och trots att han är alldeles underbar på andra sett så är han för jäkla envis. Jag vill ju så gärna gör som Cecilia Blankens som lånat makens lätt för stora tröjor och matchat så där nochalant och skönt. Men då får jag nog smita in på herravdelningen och köpa en egen...suck



/Mikaela

Personality goes a long way...

Som jag berättat ett par gånger tidigare så är det väldigt sällan jag bär smycken och de gånger jag gör det blir det oftast bara ett åt gången. Ofta faller jag för ganska enkla smycken i silver men samtidigt gillar jag personliga detaljer. Hos Nelly hittade jag mängder av armband i flätat skinn i olika färger och modeller som jag gillar mycket just för att de är enkla men ändå speciella. Samma sak gäller halskedjorna med amuletter, medaljonger och gamla mynt som ser lite smutsiga och gamla ut.

Till halsen tänker jag fortsätta att bära smyckena en och en men på armarna tycker jag att det är fint med flera armband som alla är speciella på ett eller annat sätt och de behöver absolut inte matcha perfekt. Här är ett mycket litet hoplock från Nelly.se som jag tycker att du ska satsa på:



Halsbanden kostar 129 resp. 150 kr och armbanden 49 kr styck. Enkla, flätade armband utan hängen i olika färger kostar från 29 kr styck så där kan man verkligen välja och vraka!

Idag blir det simmning har jag bestämt men först goda, hemgjorda hamburgare tillsammans med mina fina grabbar!

/Mikaela

Oh joy!

Hittade äntligen en färsk nyhet från HM som jag sett i tidningar men inte på websidan. Tydligen läggs inte hela sortimentet ut på nätet utan det finns massor som enbart säljs i butik vilket ju är lite irriterande. Men den här godbiten finns alltså både på nätet OCH i butik:


Jag skulle kapa snörena men annars är den här bruna lilla västen i mocka alldeles ljuvlig! 298 kr kostar den men det tycker jag att den är värd. Om du inte håller med så är jag säker på att en sån här rackare går att hitta ganska lätt i välsorterade (och inte så välsorterade) second-hand butiker för en lite billigare slant. God jaktlycka i så fall!

/Mikaela

Söta askar

Hittade de här söta små askarna innehållandes rouge och ögonskugga hos Yves Rocher nedsatta med 40%:


Rouget är i en fin aprikos nyans som passar till sommaren (och egentligen alltid) och den vita skuggan är en perfekt vardagsskugga att lägga under brynet och i ögonvrån för att öppna upp öga och göra det piggare. Alla tre passar dessutom perfekt som present.

Jag har just slukat en tallrik pyttipanna och tänkte börja gräva i bunten av färska tidningar som jag köpte på mig under min och bebbens promenad, sen ska vi båda sova middag en stund tror jag. Ikväll vill jag hemskt gärna simma men jag är fortfarande snorig så får se hur det blir med det. Fast det är väl föresten bra att basta när man är förkyld? kanske bara blir det i så fall...

/Mikaela

Väldigt tidiga vårkänslor...

Godmorgon!

Idag blir en bra dag, känner det i hela kroppen. Är utvilad, har ätit frukost och duschat så nu ska jag röja upp här hemma och sen ta en låååång promenad.

Föresten, visst är det härligt när butikerna fyller på med nytt? det spelar ingen roll vilken säsong det är. En snabb titt hos Bikbok och Cubus resulterade t.e.x i det här:



Skinnjackan, som är en perfekt vårkompis och de grå, smala jeansen kommer ifrån Cubus och kostar 499 resp. 299 kr. Leggingsen med dragkedja nedtill och den grymma T-shirten från Bikbok kostar 149 resp. 249 kr. Jag gillar alltihop men särskilt T-shirten. Älskar nämligen indian-inspirerade hårband men ser bara fånig ut i det och då är det ju perfekt att låta den här tjejen göra jobbet. Finurligt va?

Kolla med fördel in Gina Tricot också för ännu mera vårnytt!

/Mikaela

En av varje?

Om man har svårt att bestämma sig så hittade jag föresten de här strumbyxorna på Åhlens. Snyggt? njae, praktisk? absolut inte, knäppt? jajamen!


/Mikaela

Måndags-shopping

Hemma igen efter en snabb runda på Åhlens City. Mycket nedsatt och snyggt fanns det men för mig blev det inga kläder utan nödvändig make up och så lite acessoarer. Hade nämligen ett outnyttjat presentkort hos sthlm day spa men eftersom de lagt ner så hade jag plötsligt 1000 kronor att handla för på Åhlens istället. Men jag brände inte allt på en gång utan tänker spara lite till en fin baddräkt/bikini i sommar.

Nu har jag petat i mig lite lunch och tänkte ta en dusch snart. Lillen hade lite feber igår och är förkyld och hostig idag (smittad av mamma?) så resten av dan stannar vi nog inomhus och myser och frisknar till båda två. Fick föresten två timmars sömn mellan sju och nio imorse så är inte alls lika trött och tjurig längre...



Blev en fin sjal, örhängen från SNÖ of sweden, vita strumbyxor, mörkblått
nagellack och vatten baserat rouge-stift som luktar vattenmelon från POP

/Mikaela


Dyrt men kul

Jag är svag för söta och smarta make up-produkter och har lagt ut en hel del pengar på det när jag var yngre. Nu mera passar jag på när det är rea eller när det finns som premie i tidningserbjudande. Här är ett par godbitar från eleven.se som jag suktar efter just nu:



Gel-liner (i svart) och concealer från Smashbox, rouge-stift och plupmping-gloss från Duwop, gloss/rouge från Eyeko, rouge-duo från Håkansson och världens bästa rosebud salve (med mint-smak) som jag redan äger och som ändå är relativt billig (runt hundringen) och finns hos t.e.x Pashion cosmetics i Souk-gallerian. De övriga kostar en hel del men skulle vara roliga att testa någon gång.

Helt värdelöst

Ingen borde behöva gå upp kvart i fem, det finns liksom inget positivt med det alls. Du känner dig, och ser ut som en zombie, bebben är trött och grinig och borde egentligen sova lite till och det finns ingenting på TV förutom dåliga barnprogram och musikvideor. Helt värdelöst.



Nu är jag hur som helst hungrig och ska göra lite frukost så kanske livet känns lite roligare. Sen hoppas jag att min lilla unge vill lägga sig igen. Stor chans...

/Mikaela

Lite tidigt men...

...Kan inte låtaq bli att längta efter sommar, värme och Kreta (dit jag blir BJUDEN i två veckor!) och har redan packat väskan i tanken. Men några nya tillskott skulle sitta fint och de här pjäserna från HM verkar fina, sköna och passande på en grekisk ö och kostar dessutom under 500 kr tillsammans!



Lite väl matchande kanske men skit samma. Nu återstår bara ett par killer solglasögon (eftersom jag tappat bort mina underbara piloter i vit och orange plast från Glitter) och en fin bikini eller badräkt. Men det får bli strax innan vi åker då jag förhoppningsvis gått ned ett par kilo och tajtat till kroppen lite.

Vill poängtera att jag inte tycker att det spelar så stor roll vad man väger bara man trivs men jag har fött barn och även om några extra kilon inte stör mig så mycket så tänjs kroppen ut och resultatet blir inte jättekul. Därför tänker jag träna upp musklerna igen och tänka på vad jag äter. Men jag är inte fantatiskt utan lite smågodis slinker nog ned ändå...

/Mikaela


En slagen hjälte...

Ibland är det jobbigt att vara liten, särskilt när man har mer leksaker än man orkar leka med. Då är det skönt att sova en stund...


/Mikaela

Dagsformen

Idag har jag gått runt och snorat och hostat och proppat i mig halstabletter sen jag klev upp ur sängen. Känner mig inte särskilt pigg alls men mycket bättre än igår. Bebben och jag har tittat på TV, lekt och sovit och tagit en kort promenad för att köpa en drös tidningar och nya halstabletter till mig. Mer än så har det inte blivit men det känns ganska skönt. Så fort älsklingen kommer hem ska jag sätta mig i duschen en stund och tvätta håret och sen göra lite fredags-middag till oss. Ikväll är det ju dessutom Lets Dance så det ska jag se till att orka med innan jag kryper ned i sängen och försöker sova bort min förkylning. Förhoppnings vis vaknar jag upp pigg och glad imorgon och utan konstig whiskey-röst eller rinnande näsa.

Klädproblemet är fortfarande inte löst men just nu orkar jag inte tänka på det, alltid hittar jag någonting att slänga på mig och bara håret blir som jag vill så brukar ju resten fixa sig till sist ändå.

Ett ganska ynkligt inlägg jag vet så för att höja stämningen lite tänkte jag tipsa er om att köpa tidningen Glamour idag. I den finns det just nu ett erbjudande för 149 kr, innehållande 6 nummer och två finfina produkter från Smashbox. Nämligen...



...O-gloss och O-glow! två magiska små tuber med genomskinligt innehåll som när de appliceras på huden gör läppar och kinder naturligt rosiga. De små rackarna kostar normalt runt 200 kr styck så det här är ett riktigt bra fynd!

Nu känner i alla fall jag mig lite gladare!

/Mikaela


Ingen toppsnäcka...

Note to self:

Prova aldrig, ALDRIG kläder inför ett party där du vill känna dig som snyggast när du är förkyld och trött med röd näsa, blek feja och platt, elektrikst hår och känner dig som absolut fulast. Resultatet kan aldrig bli annat än misslyckat och ditt självförtroende droppar snabbt till marknivå.

Hittade alltså inga bortglömda snyggingar (om nu någon missade det) längst in garderoben utan bara gamla trasor som bara fick mig att känna mig ännu bedrövligare än jag redan ser ut. Får helt enkelt lägga lite mer tid på hår och mejk innan jag prövar igen. Förlåt om jag låter gnällig nu men faktum är att jag egentligen tycker att det är skönt att vara lite småful och ofixad i mysbyxor och raggsockor när jag bara hänger hemma. Det är när jag försöker pressa mig i klänningar, kjolar och annat som jag får problem. Ovan nämda regel gäller föresten shopping också, känner du dig inte fin innan kommer inga kläder i världen att kännas fint på dig heller. Det betyder inte att man måste snofsa till sig som fan (ta t.e.x aldrig på dig höga klackar om du ska traska kring ett tag!) men borstat hår, lite concealer och rouge på kinderna och snygga, bekväma kläder gör en otrolig skillnad och gör både dig och kläderna rättvisa i provhytten.

Och nu när jag har konstaterat att jag inte kommer att vara någon toppsnäcka idag så kan jag lika bra krypa ned i soffan med hörlurar igen medan bebben sover middag. Skönt, skönt.

/Mikaela

Om

...jag hade den här tröjan/klänningen från HM (kostar 198 kr) hängandes i garderoben skulle jag vara glad och fram för allt fin på lördag!


/Mikaela

Jag är inte sjuk!

Okej så jag känner mig inte helt frisk heller. Känns som om hela huvudet är full av tjockt packad bomullsvadd och halsen full av någonting vass och otäckt, inte alls skönt. Men jag har ingen feber (peppar, peppar) så jag tänker inte tycka allt för synd om mig själv ännu, oh no, istället ska jag ta en promenad invirad i mössa, halsduk, vantar och uggs och köpa mjölk och halstabletter och kanske lite sushi till lunch också. Och hunger är väl föresten ändå ett friskhetstecken eller hur?

När jag kommer hem och är mätt och nöjd ska jag lägga mig i soffan under en filt med en kopp te och försöka plöja lite ljudböcker om lillungen tillåter. Sen måste jag även lösa ett problem under dagen och det är att välja utstyrsel till min svägerskas just-blivit-barnmorska-fest nu på lördag. Skorna är kirrade (blir julklapps-skorna naturligtvis!) men sen vete fan vad jag ska hitte på. Är sugen på lacktajts och...ja vaddå? Vill gärna ha någonting vitt och feminint, typ en tunn tunika men någon sådan finns inte i min garderob just i detta nu. Alltså måste jag gräva djupt i lådorna och hitta något annat som kan passa. Men det är ett alltför stort och komplicerat projekt för tillfället så jag börjar med promenixen ner till centrum!

/Mikaela

Arg och trött liten kille...

Idag har det inte blivit något bloggande och inte så mycket annat heller för den delen. Vaknade tidigt av en liten kille med dåligt morgonhumör och försökte roa honom med allt det vanliga (lek, TV-tittande och tidig frukostgröt) men ingenting funkade särskilt länge eller bra. Runt kl tio slocknade han och sov i knappt 45 minuter innan han vaknade lagom till att Natta ringde på dörren. Stoppade ner honom i vagnen och så tog vi en promenad ner till fiket vid slottet och jag fick en timmas lugn och ro. Väl hemma lekte han snällt med Natta och satt med på golvet i vardagsrummet när vi tittade på film innan det blev dags att sova en halvtimme igen. Nu är han vaken, har fått en tidig middag och är jättearg igen. Hoppas hans pappa kommer snart så jag får vila en stund, känner mig lite krasslig med ond hals och snorig näsa...Inge vidare rolig dag det här eller hur bebiskillen (bortsett från Natta förstås, TACK SÅ MYCKET för sällskapet)?


Jag ser kanske inte sån ut men oj vad jag kan vara arg och grinig ibland!

/Mikaela

Ett litet kakmonster!

Hittade jag på vardagsrumsgolvet, vilken grej va?



Och så här ser kakmonstrets mamma ut på en suddig bild:



Snart får vi middagsgäster mitt i veckan i form av Ronnys kompis Micke och hans lillasyster Minna som är typ sex, sju år. Har en gratäng med broccoli och kalkon i citronsås i ugnen (fast shit, ungar gillar väl inte direkt broccoli?! jaja, hoppas hon smakar iallafall...) och har röjt upp det värsta här hemma. Tur att simhallen är öppen till nio för det får helt enkelt bli en sen simning idag. Fast det gör inte så mycket för efter sju någonting så släcker de ner, tänder ljus och spelar lugn musik så det är väldigt skönt och avkopplande att simma då.

Nej nu blev lilla monstret visst ilsket, måste rusa!

/Mikaela


Fint där Lily!

Två bilder (lånade från veckorevyn) på en söt Lily Allen i superfin, mörk och glansig frisyr och lugg som jag vill ha. Gillar också den svarta fuskpälsen på första bilden, varm och snygg!



/Mikaela

Vita ben

Normalt sett tycker jag att vitt på benen (i form av t.e.x vita jeans) bara passar riktigt smala och långa ben eftersom just färgen vit alltid gör saker större än de är. Men en tät, vit strumpbyxa är en helt annan femma och funkar utmärkt även på små taxben som mina. Matchas bäst med en kort, vippig kjol eller lite längre stickad tröja, kofta eller klänning och platta skor eller stövlar. Att kombinera med liten partyklänning eller höga klackar kan lätt bli lite väl mycket isprinsessa tycker jag. De här kommer ifrån Orublu och säljs på Nelly.com för 99 kr (tror att märket finns på Åhlens också):

              

Idag har jag och bebben varit på BVC vilket började med skrikande, storgråtande liten killen (som vanligt) men slutade med snällt lekande på golvet. Längd och vikt var bra och så fick jag svar på lite frågor kring allergier och vaccinationer. Efter det tog jag vi en sväng in på biblioteket och jag hittade ljudböcker men kunde tyvärr inte låna dem eftersom jag har en skuld vilket jag alltid lyckas få. Böckerna får vänta till imorgon alltså.

Ikväll ska jag simma (får bli extra länge eftersom jag missade träningen igår tyvärr) och efter det sätta mig och ordna med en hel hög bebisbilder som ska in i album. Pussa lite på älsklingen också kanske när han kommer hem...

Mikaela

Småplock och lasange

Hittade på Lindex.se en enkel, svart trikå-klänning för 199 kr (som är perfekt att ha under en T-shirt eller skjorta nu när det är så satans kallt!), en randig liten kofta för samma pris, ett skärp med blingad fjäril för 129 kr och så söta hårspännen från Indiska för 39, 50 kr.

   

Har just nu en underbar lasange i ugnen och väntar på att älsklingen kommer hem så den kan ätas upp. Bebben rullar omkring på golvet (krypa vill han inte men rulla går alltså bra) i ny Batman-pyjamas och är som vanligt ursöt. medan jag sjjälv spenderat dagen i mjukisbyxor och Britney tofs (ni vet, stoor och spretig tofs mitt på huvudet) . Tänkte lägga upp en bild på eländet men kameran behöver laddas så det får bli en annan gång och eftersom jag ser ut så har typ 80 procent av tiden så dröjer det nog inte så länge.

Efter middagen ska jag träna styrka (asjobbigt!) och sen sjunka ned i soffan framför TV:n, nyduschad med en kopp te och bara ta det lungt. En småbarnsförälders dröm...

/Mikaela



/Mikaela


Lantlolla

I HM:s vårkollektion hittade jag det här:



Söta toppar i denim och vitt med broderier. Får lite "lilla huset på prärien" vibbar av det hela och jag gillar det mycket. Önskar verkligen att det var sommar just nu, är riktigt trött på is och slask och snorig bebis...

Idag tänkte jag se om jag hittar en badräkt att simma i istället för min gamla bikini, köpa på mig en bra hårinpackning och sortera och vika ett helt berg av nytvättade kläder när jag kommer hem igen. Ikväll blir det träning och slapp i soffan som vanligt. Mitt liv är så spännande ibland...

/Mikaela

Accessoarer

Hittade de här två snygga accessoarerna (som båda råkar stå på min önskelista) hos Ellos för 79 resp. 111 kr. Sugen är jag men det blir inget köp den här månaden hur som helst.


Den här helgen har varit seg men skön och nu ligger jag här i soffan lite sömnig och mör och mår ganska bra. Imorgon ska jag se till att blogga lite mer men nu ska jag nog ta en liten tupplur tror jag...

/Mikaela

Att våga vara jag

Har funderat på det här med självkänsla och hur viktigt det är.

När jag var 13-14 år någonting så var mitt självförtroende i princip obefintligt och det jag såg i spegeln hade mycket lite att göra med verkligheten. Jag kände mig ful, fet och värdelös på allt och spenderade större delen av dygnet åt att försöka vara någon annan, någon som jag och alla andra kunde tycka bättre om. Jag var livrädd för att göra fel eller säga fel saker så istället försökte jag höras och synas så lite som möjligt. Det gjorde det också väldigt tacksamt att köra med mig för jag sa ju aldrig ifrån när jag blev behandlad som skit. Att åtminstone få vara med på ett hörn var ju bättre än att inte få vara med alls och innebar det att alla talade över huvudet på mig, sa åt mig vad jag skulle tycka och tänka och skrattade åt mig så fick det vara så. Jag gjorde allt för att vara rätt i andras ögon, rökte fastän det var äckligt och jag hade astma, snackade skit om människor jag knappt kände, åt knappt någonting (och spydde upp det jag faktiskt fick i mig) för att inte bli ännu fetare än jag redan var (vägde 50 kg till mina 167 cm) och mådde överhuvudtaget väldigt dåligt. Hemma kunde jag fortfarande vara mig själv men i skolan var det omöjligt att duga om jag slutade låtsas. Jag visste ju att om jag plötsligt ändrade på mig nu så skulle jag bli ensam och vad som helst var bättre än att vara just ensam.


Men någonstans så fick jag ändå nog när jag blev tillsagd att hålla käften för jag vet inte vilken gång i ordningen och jag sa ifrån. Det var som om orden hoppade ur munnen på mig och när det väl var sagt så var det försent att backa undan. Förändringen kom gradvis men den där första gången var viktigast, att jag vågade stå upp för mig själv även om det innebar att jag skulle förlora mina "vänner" som var allt jag hade. Konstig nog så var det inte särskilt svårt att vara ensam, faktiskt så mådde jag ju mycket bättre när jag inte försökte tillfredställa någon annan hela tiden. Men att bli mig själv igen var inte lika lätt och krävde mycket mer. Jag hade liksom glömt bort vem jag brukade vara och att det var okej att vara på det sättet. Det tog tid att se mig själv som jag faktiskt var och ville vara istället för att ljuga för mig själv och alla andra. Det var en jobbig period men nödvändig. När det sedan dök upp riktiga vänner som faktiskt tyckte om mig och ville vara med mig så blev det snabbt lättare att slappna av och vara den starka tjej som jag egentligen är. Jag blev helt enkelt tvungen att lära mig att tycka om mig själv igen och lita på att andra gjorde det också.


Jag kan fortfarande ha problem med självbilden men idag är jag trygg och känner mig för det mesta lycklig över att vara den jag är. Jag väger mer än jag någonsin gjort och för någon som fortfarande har ett komplicerat förhållande till mat (även om jag inte spyr upp den längre)så är det svårt att gå ned i vikt på ett hälsosamt sätt men jag försöker träna och äta för att må bra. Lustig nog känner jag mig mindre idag än jag gjorde som väldigt smal men olycklig tonåring så vikt betyder nog inte så mycket ändå. Då är det viktigare hur man själv mår och ser på sig själv.


Jag tycker att många unga tjejer sätter allt för stor press på sig själva. De tror att de måste vara på ett visst sätt för att bli accepterade men så lätt är det inte alltid. Att sitta här och säga att det inte spelar någon roll hur man ser ut eller är till 14 åriga tjejer när deras verklighet ofta inte ser ut så känns knepigt. Men jag skulle vilja att de här tjejerna funderar över vad som gör dem lyckliga egentligen och lägger mer tid och energi på det istället för att försöka vara andra till lags. Att vara barn och kunna göra saker bara för att jag känner för det, för att det gör mig glad är nämligen en värdefull egenskap som man som tonåring ofta glömmer bort. Uttnytja den så länge ni kan och försök att strunta i vad andra tycker och tänker och gör det du vill och mår bra av. Livet blir lite lättare och mycket roligare på det sättet, jag lovar. Börja aldrig lyssna på alla röster runt omkring som försöker trycka ned dig för har man väl börjat är det lätt att tappa bort sig själv. Våga ta för dig och ta plats och våga vara stolt över allt som är du.


Att mixtra med mat är en annan sak som jag önskar att alla tonåriga tjejer aldrig börjar med för det förstör så mycket i livet som egentligen borde vara enkelt. Låt mat vara någonting gott som är bra för dig och din kropp och ingenting annat.

/Mikaela


Liparazzi

Egentligen ett helt vanligt, närmast ofärgat gloss (även om det inte ser ut så i förpackningen) som är mjukt och glansigt men inte så mycket mer. Men den har en spegel på sidan av själva glosset och en liten lampa i locket som gör det busenkelt att bättra på glanset även om det är mörkt, och DET är riktigt smart. Kanske inte värt över två hundra spänn (som jag betalade för mitt för typ hundra år sedan) men för 99 kr så visst. Dessutom är den (om man är singel) ett utmärkt vapen att ta till eftersom de flesta killar gillar tekniska, onödiga prylar och dras till dig och ditt läppglans på två sekunder. En oumbärlig partypolare alltså. Jag gillar också det här söta, rosa etuiet från Eyeko med fina färger och applikator för 89 kr som lätt får plats i en väska i modellen pytteliten.

         

Du hittar båda hos Nelly.com som alltså har en riktigt bra rea just nu både när det gäller make up och kläder.

Snart är klockan åtta och det betyder "Lets Dance" och underbar mörk choklad, två saker som jag är barnsligt förtjust i. Det var länge sen upplägget för en fredag var så här bra tycker jag!

/Mikaela

Bas-shopping

Skärp i brunt skinn

Stor väska i brunt skinn

Svart, liten skinnjacka

Blommig sjal

Skinnhandskar

Perfekt sittande jeans

Guldiga sandaletter

Klassisk trenchcoat


Om jag hade alla de här sakerna (plus en massa annat snyggt men onödigt) kanske min garderob skulle vara helt komplett?


Har en bok av Ebba von Sydow hemma där hon går igenom de basplagg hon tycker ska finnas i varje tjejs garderob och lustigt nog passar nästan alla plagg på min lista in på hennes. Resten av boken är ganska larvig och full av konstiga regler som jag inte alls håller med om men just det här kapitlet är faktiskt bra. För tricket till en användbar och cool stil är att ha en bra och stabil grund som man sedan kan blanda upp med lite roligare grejor. T.e.x är vita bas-toppar, perfekt sittande jeans och en hel del klassiska plagg som trechcoaten, den vita skjortan och de enkla, svarta pumpsen otroligt viktiga hörnstenar i garderoben, för de går nämligen att kombinera i all oändlighet och blir aldrig helt fel. Själv måste jag bli mycket bättre på det här och sluta köpa saker jag blir förälskad i och som sedan hamnar längst in i garderoben och aldrig på mig. För det krävs övning i konsten att bas-shoppa smart och billigt och jag ska verkligen försöka slipa upp mina färdigheter.  Det kanske blir ett nyårslöfte i alla fall?


/Mikaela


Crazy!

Har du storlek 39 i skor är du världens lyckligaste tjej för på Nelly.com finns nämligen skärpet jag suktat efter länge (fast i kolabrunt men rosa funkar också) OCH underbara, marinblå pumps med rosett från Rules by Mary för 100 SPÄNN styck, helt galet!

    

Tyvärr har jag inte 39 i skor men skärpet å andra sidan...

/Mikaela

Motion!

Puh! skulle bara hämta Hm-paketet men istället blev det en lång men skön och välbehövlig promenad. Paketet innehöll föresten både jättefina skor å ett underbart litet halsband (i guld med liten, turkos fisk)och en topp som ska bytas och en sjal i konstig färg som ska skickas tillbaka. Dessutom var jag helt säker på att jag beställt ett par byxor men de hade jag tydligen inte och så var ett av halsbanden slutsålda. Men jag är väldigt nöjd med det jag fick ändå så det gör inte så mycket!

Nu ska här städas och fixas innan älsklingen kommer och hämtar oss för att storhandla och fylla upp ett sprillans nytt, svart (!) kylskåp som är skitsnyggt men väldigt tomt. Hej på en stund!

    
Så här ser skorna ut (påminner om "Farrah heels" från Monki)
fast mina är svarta och så  toppen som jag ska byta till.

/Mikaela

Gäsp

Trött mamma idag, men det är i alla fall delvis mitt eget fel. Simmade igår, gick och la mig alldeles för sent efteråt och så ville min bebis inte ligga stilla och sova utan rullade omkring och vaknade hela tiden, hela natten. Sitter därför här i mörkret och gäspar och gnuggar mig i ögonen och vill inget hellre än att krypa ned i sängen igen. Men lillkillen vill inte sova alls så det är inte mycket att göra. Istället hittade jag lite fina skor hos Ellos:



Stöveln kostar 799 kr, ganska dyra alltså men har man rabattkod kan man använda den eller så vet jag att den här modellen är ganska lätt att rota fram hos Beyond Retro i Souk-gallerian. Själv skulle jag satsa på ett lägre skaft och kanske svarta istället. De två skoletterna som påminner om varandra kostar 299 och 499 kr och de ursöta, röda sandalerna med klotter och hjärtan i sulan kostar 279 kr. Lite fel säsong kanske men de kan ju alltid stå och glänsa i garderoben så länge?

Nu ska jag äta lite frukost och piggna till så att jag orkar hämta mitt paket från HM lite senare. Visar upp godbitarna senare...

/Mikaela

Byxa och väst

Så här såg västen (fast min är svart)I och byxorna ut föresten:

    

Byxorna kommer ifrån HM och västen ifrån Vero Moda. Byxorna blev jag kär i direkt, gillar ju lite sjuttiotals-stajl fast med mer lättburen midjehöjd och västen är en perfekt garderobsräddaren när man känner att någonting fattas i ens outfit. Två finfina fynd alltså!

/Mikaela

En tå mindre?

Tog en tur till Solna för att köpa en badmössa så jag slipper sockervadds-hår varje gång jag simmar. En fin liten väst för en femtiolapp och ett par byxor för en hundring blev det också innan jag åkte hem och köpte sushi till lunch. På bussen blev jag föresten nästan av med en tå när en annan tjej med vagn tappade balansen och satte ned sin sylvassa klack rakt på min gympaskoklädda fot. Började nästan gråta så ont gjorde det men självklart log jag och pressade fram ett svagt "ingen fara" när hon bad om ursäkt. När jag kom hem satt tån kvar på plats men var dubbelt så stor och illröd och jag tyckte väldigt synd om mig själv. Nu sittar jag i soffan med foten på en hög med kuddar, väldigt mätt på laxrullar och tittar på Melrose place (snacka om nostalgitripp!) och försöker glömma att jag ska iväg och simma ikväll...

Onlys rea var föresten helt okej (hittade en del godbitar jag bloggat om i tidigare inlägg t.e.x) men jag avaktar nog ändå. Känner mig lite oinspirerad just nu men det går säkert över om bara ett par dagar.

/Mikaela

Godmorgon!

Tänkte bara tipsa om Onlys rea som startar om typ 10 minuter, helt klart värt en titt!
Men först ska jag göra lite frukost-mackor och underbart gott blåbär/vanilj te och krypa upp i soffan under en skön filt innan jag kollar in fynden lite närmare...

/Mikaela

Vintagetips!

På GOT to Get.se finns en massa tips på kläder, smycken, heminredning och annat som säljs i olika vintage-butiker i sthlm och resten av landet. Även en del REA-tips från andra butiker finns men det mesta är rätt så dyrt eftersom det är mycket märkesplagg. Letar man lite djupare finns det dock en del ganska billigt och väldigt snyggt också, som de här söta barnkläderna t.e.x:

              

Jag älskar den här typen av kläder på min son och sen känns det så klart miljövänligt och bra att klä sina barn i begangnade kläder istället för nytt hela tiden. Just de här plaggen kostar mellan 100 och 200 kronor ungefär vilket jag tycker är helt ok för något lite speciellt och personligt. Nu skiftar ju sortimentet väldigt i den här typen av butiker så tipsen bör nog ses mer som inspiration men det är hur som helst ett kul och smart koncept. Kika in om du inte redan gjort det!

/Mikaela

Eller så...

...kanske man helt enkelt parar pumpsen med en lite sötare men fortfarande enkel dress som den här ifrån samma märke?



Äsch nu ska jag lägga ned. Känner mig som en sån där som provar klänningar i butiker och ljuger ihop någon historia om hur hon snart ska gifta sig och så tar man kort och håller på. Om ett år eller två kanske jag kan börja leta klänning på allvar istället. Men då är det ju ändå bra att jag har de här två klänningarna i minnet så vet jag precis vad jag vill ha.

/Mikaela


Skor, igen...

Fina klackar från Lovelabel/Halens:

              

Skorna kostar mellan 249 och 399 kr och är livsfarligt höga men väldigt söta, särskilt de grå med rosett. Fast jag skulle matcha dem med svarta strumpbyxor istället för att köra barbent.  Apropå skor så är jag lite osäker på vilka som skulle passa till drömklänningen här nere. Eftersom klänningen inte är en klassisk gräddbakelse så känns det lite fel med pumps eller peep-toes även om jag tycker om den typen av skor annars. Tycker att det skulle passa bättre men nån typ av sandalett i guldmetallic (matchat med ett hårsmycket t.e.x) men det kanske blir lite för mycket grekisk gudinna då? och så gillar jag dessutom silver mer än guld...knepigt eller hur?

/Mikaela

Morgonshopping!

Rosa sneakers (de jag bloggat om tidigare från Ellos) och en vit långskjorta å söt liten T-shirt till bebisen från HM som ni ser nedan slog jag just till på och känner mig väldigt nöjd!

  
/Mikaela

Hårband

Hittade även ett tips om de här söta hårbanden designade av Misha Barton för  Stacey Lapidus på Ebbas blogg/Veckorevyn:



Finns även i andra färger och liknande går att hitta på t.e.x glitter eller gina tricot mycket billigare och smidigare.
Själv älskar jag precis som Mischa hårband och och kommer ofta hem med en hel hög efter en runda på stan.

Nej nu blir det frukost till mig och bebisen!

/Mikaela

Jean, jeans, jeans

Jeans är ju universalplagget före alla andra och själv gillar jag mörka, tajta jeans med raka ben eftersom de ser bäst ut på mig. Men jag får ibland för mig att testa en annan modell mest på skoj. Och oftast blir resulatet just början på ett gapskratt för det ser helt enkelt inte riktigt ut som det är tänkt. Här är två exempel (bilder lånade från veckorevyn) på jeansmodeller jag skulle vilja klä i och en som jag faktiskt vet funkar fint även på mig:

         

Jennifer Lopez har en stil väldig olik min i övrigt men vanliga, hederliga bootcut-jeans i mörk tvätt passar alltså oss båda. Slitna, upprullade boyfriend-jeans och sjuttiotals-utsvängda med hög midja däremot sitter inte lika snyggt på mig (och kommer aldrig göra) som på Jessica Alba och Katie Holmes. Fast det gör inte så mycket. Min jeansfilosofi är nämligen att de ska sitta snyggt och bekvämt och gör de inte det så får de stanna i butiken helt enkelt.

Idag ska julen omsorgsfullt  plockas ned och plockas undan men i övrigt ska jag bara skrota runt här hemma (om inte ett visst HM-paket dyker upp...)innan jag går och simmar livet ur mig ikväll eftersom gymmet var stängt igår. Och så ska jag köpa upp mig på massor av ägg som tydligen ALLA supestars bantar ned sig på. Två kokta ägg om dagen är allt man får peta i sig men själv tänker jag göra omeletter och äggröra på mina och äta dem till lunch. Nyttigt, mättande och väldigt gott är det!

/Mikaela

Inte så enkelt att vara enkel...

Jag är inte den sortens person som måste ha ett STORT bröllop med hundra personer, en tårta i fem våningar och en fet diamantring. Jag känner för det första inte ens hundra personer och bär nästan aldrig smycken så det känns inte särskilt viktigt helt enkelt. Men. En fin klänning måste jag ha och den ska vara vit, enkel och får till skillnad från mina vardagskläder kosta en del. Priset blir nog inga problem för en brudklänning kan lätt kosta en halv förmögenhet men det där med enkel är en annan femma. Att hitta en klänning utan spetsar, pärlor, broderier och enorma mängder tyll är nämligen näst intill omöjligt och just därför blev jag väldigt glad när jag hittade det här vackra lilla numret:



Priset fanns det ingen info om på hemsidan vilket brukar betyda att det är snuskigt dyrt men skit samma, det är modellen jag är intresserad av. Fin ringning, tunnt tyg och ett liten släp på det är precis vad jag vill ha så nu är det bara att leta upp en liknande variant till ett mer överkommligt pris eller helt enkelt få den uppsydd. Fast nu ska jag ju inte gifta mig riktigt än (tänkte trimma till kroppen och spara lite pengar först...)så jag har lite tid på mig.

Nej nu känner jag mig lite mätt på bröllop så nu blir det tunnbrödsrulle som omväxling!

/Mikaela

Dagens tips!

Idag blir det ett kort (kan också bli väääldigt långt...)besök hos min svärmor och så mys hemma. Ska försöka klämma in lite träning också även om jag just nu har noll inspiration. Här är hur som helst några fynd som jag lyckats skrapa ihop för den som känner att det kliar i fingrarna:



Torgvantarna (värdelösa mot kyla men fina) kostar 79,50 kr hos Indiska, skor och väskor kommer ifrån Have2Have och kostar i kronologisk ordning 190 kr, 250 kr och 390 kr. T-shirten från Ellos kostar 179 kr.

Själv har jag förälskat mig i de blingade sneakersen som jag alltid har svårt att motstå och leopard T-shirten som jag gillar även om jag har svårt för just det mönstret. Men är den i vitt och svart och dessutom har en leopard i mönstret så känns det helt ok. Guld-sandaletterna är ju inte direkt skitfula heller...äsch jag kan inte bestämma mig!

Nej nu ska här fiffas till lite med hårspray, krämrouge och concealer (livsviktiga prylar!) och så ur pyjamasen och i någonting lite mer presentabelt. så är jag good to go. Hej på en stund!

/Mikaela

Plain white

En enkel vit T-shirt, linne eller skjorta är alltid avslappnat snyggt och kan matchas med det mesta. Här är tre snyggingar som jag gärna skulle ta på mig:



Skjortan/tunikan och linnet kommer ifrån HM och kostar 198 resp. 98 kr och toppen kommer ifrån Ellos och kostar 249 kr.
Vita bastoppar finns hos de flesta kedjor i olika prisklasser och dyrt behöver inte alltid betyda bäst. Dessutom är just enkla vardagstoppar en förbrukningsvara så leta efter billiga alternativ och köp nytt när det slits ut istället. HM och Topshop brukar ha ett bra utbud av modeller som passar de flesta.

/Mikaela


Hurra!

Det tog nästan två veckor men nu funkar äntligen bredbandet igen så nu blir det blogga av små vänner!
Julen var föresten riktigt mysig och innehöll allt det där vanliga som alldeles för mycket köttbullar och must, kalle anka och småtöntig amerikansk julmusik. Julklapparna var få men fina och jag fick t.e.x de fina sandaletterna från Din Sko som jag önskat mig, presentkort hos världens bästa Gina Tricot och god, belgisk choklad. Lillkillen fick massor av kläder, gosedjur och böcker men bäst av allt var nog presentpappret och snörena. Nyår var också mysig även om samtliga familjemedlemmar missade tolvslag, fyrverkerier och champange! men finkläderna var på och en god middag fick vi iallafall i oss och mängder av äppelcider, godis och chips. Inte särskilt glammigt kanske men skönt. Men nu är det slut med ledighet och firande och tillbaka till vardag med bebisbestyr, TV-dinners och slit på gymmet. Och så lite ekonomisk fönstershopping så klart medan alla slantar går direkt till semesterkassan. Men det är klart, jag måste ju investera i en sommargarderob också så småningom....


en lite suddig men väldigt söt tomte!

/Mikaela

Fint på foten

Det här året har det ju hänt en del (en viss liten kille kikade ut i februari t.e.x...) och det kanske är därför det gått så himla fort? kändes som om det var sommar och flytt (äntligen större lägenhet!) alldeles nyss på nått vis. Några nyårslöften blir det inte för min del eftersom jag aldrig håller dem men att komma i bikini-(eller kroppsstrumpe) form hade jag ju redan bestämt mig för och har gett mig själv en deadline till i sommar när vi ska till Grekland. Men förutom det tänker jag inte lova någonting alls utan mest bara ta det lungt och se vad som händer med det här året. Fast en hel del shoppingfynd och bloggande blir det säkert och jag tänkte börja med ett tidigt vårtips som iallafall gör mig löjligt glad:



En rosa Converse-kopia för 149 spänn från Ellos skulle sitta fint på min fossing. Finns i sex färger och både med högt skaft (som på bilden) och lågt skaft. Tyvärr är hållbarheten på ett par skor i tyg inte så hög och den här kvaliten är säkert sämre än hos orginalet men för det priset så kan man ju byta ut dem när de tar slut. Är man inte ute efter skor så har många nätsidor börjat med övrigt vårsortiment också så det är bara börja planera nya inköp!

Nu blir det snart söndags-lunch hos min svägerska och sista chansen till ledighetsmys på ett tag innan vardagen kickar igång igen. Lite trist är det eller hur?

/Mikaela

RSS 2.0