Insikt

Jag har gjort en upptäckt. När jag skriver större delen av dygnet så varken orkar eller vill jag blogga längre. Men nu har mitt "skrivflyt" släppt så därför tänkte jag berätta vad som hänt de senaste dagarna (veckorna?).

Till att börja med har bebisen börjat sin inskolning på dagis idag vilket gick bra även om de andra barnen går och en del av dem kan säga enstaka ord redan. Min lilla kille kan inte ens krypa (fast han är på god väg!)och även om han har mycket ljud för sig så kan de knappast liknas vid ord. Men förhoppningsvis så lär han sig av de andra. Att han börjar på dagis innebär också att jag börjar jobba om en månad vilket känns både kul och lite jobbigt. Köpte igår ett par nya jobb-byxor (svarta kostymbyxor)från Zara för 79 kr(!) som gjorde mig lite mer peppad.

En annan rolig sak är att vi fått lite pengar över efter att ha sålt vår gamla bil så nu ska köket göras om och förbättras. Skåpluckor ska bytas ut, spisen/ugnen också och så ska vi äntligen skaffa en diskmaskin. Sen är lägenheten i princip komplett fast till sommaren ska även balkongen rustas upp och de gamla, fula plastmöblerna ska bort och nya, fina trämöbler ska in. Kommer bli supermysigt!

I övrigt så har det inte hänt så mycket mer än att jag äntligen lyssnat klart på "Låt den rätte komma in" och kan absolut rekommendera den för personer som inte är så känsliga för blod och våld. Nu väntar jag bara på att filmen ska släppas så jag kan jämföra den med boken.

Nej nu ska min unge få sin lunch och sen bär det av till älsklingens jobb för att hälsa på!



/Mikaela


Hallå på er!

Jag förutsätter att alla satt uppe hela natten och tittade på Oscarsgalan? okej bra! själv var jag lite lat och prioriterade för en gångs skull min sömn. Men vi har en så fiffig mekanism på vår TV (har föresten köpt en ny 50 tummmare som täcker hela vägen!) som spelar in alla de där programmen och filmerna som man annars inte hinner eller orkar se just då. Imorse satte jag därför igång och tittade på alla filmstjärnor och lyssnade på Orvar Säfströms mellansnack det första jag gjorde!

Själva galan tyckte jag var ovanligt rolig att titta på, Hugh Jackman var bra som värd och priserna gick till rätt personer tycker iallafall jag. Att Heath Ledger fick sin statyett var ju ganska givet men självklart fint (även om jag säger som Orvar: hade han inte dött så hade han aldrig ens nominerats) och Kate Winslets tacktal var tårfyllt precis som det ska vara. Själv satt jag som vanligt och grät ikapp i soffan och kramade min lilla bebiskille. Förutom att titta på Oscars i typ fyra timmar eller något så har jag idag (och hela helgen) ägnat mig åt mitt skrivprojekt som knallar på riktigt bra. Har inte stött på någon skrivkramp ännu så det är bara till att köra på så länge som flytet håller i sig.

Om en stund ska jag gå ut i snön och promenera bort till gymmet men först lite bilder (lånade från veckorevyn som alltid) på de som jag tyckte lyckades bäst klädmässigt inatt: Taraji P Henson, Natalie Portman och Miley Cyrus!





/Mikaela

Har jag missat nått?

Jag går ofta in på mamas debattforum eftersom jag tycker att det är kul att läsa vad andra föräldrar tänker om alltifrån dagis till amning. En del har intressanta funderingar som det är roligt och lärorikt att ta del av men snart märker man, om man gräver lite djupare, hur skickliga många mammor (för det här verkar vara en mamma-grej) är på att döma andra för deras val och åsikter när de inte överensstämmer med deras egna. Det spelar ingen roll vilket val det handlar om, alltid är det någon som tycker att du överhuvudtaget inte borde ha skaffat barn, att du inte älskar dem om du resonerar så och inte så här, som DE gör. Har jag missat något på BB eller? har de någon jäkla kurs i hur man bäst trycker ned andra människor för att själva må lite bättre och är det det som gör dig till en kärleksfull och ansvarstagande förälder? i så fall blir jag mörkrädd. Jag ser inga problem i att uttrycka sig själv och diskutera men måste det innebära att mitt sätt är rätt och ditt är fel? bara för att man tänker och tycker olika betyder inte det att man har rätt att döma en annan människa. Ifrågasätta visst, men det är en väldig skillnad där. När det gäller föräldraskap är det för övrigt något väldigt individuellt och personligt och vad jag vet så finns det ingen handbok för exakt hur man ska göra. Alla barn är dessutom olika och fungerar på olika sätt och då verkar det rätt så korkat att tro att ett sätt att göra någonting på ska passa alla. Jag tror att de flesta farsor och morsor gör så gott det kan och att de gör det för att de älskar sina barn, för att de ska må bra. Självklart görs det misstag men man är inte automatiskt perfekt bara för att man har fött barn och jag tror att det är bra att det är så. Jag tycker nämligen inte att det är sunt att eftersträva att vara just "perfekt" och det är definitivt ingenting jag vill föra över till min son heller. Det är något som många av "Mama"-mammorna skulle må bra av, att släppa på pressen att vara världsbäst och istället slappna av och njuta av sina barn. Att spendera tiden de använder till att lägga sig i sådant de faktiskt inte har ett skit med att göra på sina små ungar och vara glad och stolt över dem, sig själv och alla andra föräldrar. Strunt samma om de pratar varmt om sina planerade snitt, om de inte helammade i sex månader, om deras älsklingar går på dagis 40 tim i veckan eller va det nu kan vara. De är minst lika bra eller dåliga föräldrar som du om vi nu tvunget ska se det hela som någon sorts sjuk tävling...

/Mikaela

Kavaj på

Den här snygga, enkla kavaj finns hos Cubus och kostar 399 kr. Gillar de tydliga axlarna och de stora fickornaextra mycket...


/Mikaela

Fina presenter

Har inte bloggat på två dagar. Faktiskt har det varit ganska skönt att göra något annat än sitta framför datorn. Men idag kändes det kul igen så därför tänkte jag lägga upp bilderna på en del av lillkillens presenter.


Fina va? självklart var det fler underbara presenterså det här är bara ett litet urval. Idag hade jag föresten tänkt försöka mig på att montera upp lekbordet och stolarna här ovan och tvätta alla nya bodys och byxor och annat så bebben kan börja använda alltihop. Får bli en fixardag idag helt enkelt. Tänkte försöka skriva  på ett litet projekt som jag startade igår också om jag får tid. Vet inte om det blir något av det hela än men i så fall tänkte jag lägga upp några rader här på bloggen. Men nu ska jag och lilla matvraket äta frukost!

/Mikaela

Söndag

Igår firade vi lillkillens födelsedag med ballonger, tårta (det blev köpe-tårta) och en massa fina paket (lägger upp bilder imorgon). Alla gäster fick plats med hjälp av extra stolar och lite om-möblering och födelsedagsbarnet var på strålande humör och lekte med sina nya leksaker, ballonger och paketsnören och kladdade ned hela sig med grädde. Efteråt var vi alla tre slutkörda och landade i en sömnig hög i soffan. Idag har vi piggnat på oss men det blir hur som helst en lugn och slapp söndag. Det enda som är planerat är försälgning av gamla bilen (ska skrivas papper bara) och så en vända hem till mamma och pappa för att lämna tillbaka deras kaffebryggare som vi lånade igår. Ingenting allt för ansträngande alltså...

Föresten, Marie (läs hennes blogg här)så har jag hittat ett par skor som kanske passar till den ursnygga klänningen! De första från Halens, kostar 399 kr (kolla på rabattkod.se så blir det bra mycket billigare!) och de andra från Donna Girl/Have2Have.se kostar 398 kr.



Jag gillar nog de första bäst men eftersom de är lite matta i färgen och aningen klumpiga så kanske lackpumpsen funkar bättre ihop med klänningen? annars tycker jag att dina flerfärgade skor med guldspänne var jättefina. Och om inget annat funkar så går det ju alltid att köra på ett par svarta favoriter!

Lycka till på lördag!

/Mikaela

Vem behöver män? del 2:

Den här tunikan från Only provade jag alldelse nyligen på Vero Moda och blev kär på direkten. 299 kr kostar den vilket inte är så mycket men just då kände jag att jag inte hade råd. Men nu blev jag osäker på om jag gjorde rätt? fast den finns ju säkert kvar när pengarna rullar in så jag har lite tid att fundera på det. Hittade också medan jag surfade runt en bild på Kate Bosworth på veckorevyn.com där jag tycker hon har lyckats få till en snygg stil i en fin korallfärgad halsduk till grått och slitna jeans. Kate Bosworth skulle för övrigt lätt kunna glida runt i en liknande tunika vilket ju måste tyda på god (alltså min) smak!

                                  

Men skit i kläder nu för nu ska här skrytas lite. Ni minns att jag HELT ENSAM snickrade ihop en byrå för ett tag sedan och då frågade mig vem behöver män? idag är jag ännu mer förvirrad över det. Jag lyckades nämligen, trots att jag är extremt oteknisk, fixa TV:n och alltså rädda kvällen! visserligen har jag inte löst problemet utan snarare hittat en väg runt det men strunt samma, bilden funkar ju igen!

Alltså, jag frågar mig igen: Vem behöver män?

Fast det är klart, min är ju på väg hem med en rykande varm och nygjord pizza åt mig så de är ju rätt bra att ha en karl ibland ändå!

/Mikaela

Tillfällig sinnesförvirring

Det blev en skön långpromenad och "Låt den rätte komma in" i öronen. Boken är hittils grym även om jag bara lyssnat igenom första skivan (typ 3 kapitel eller nått) och kan nog bli riktigt spännande längre fram. Nu är jag hur som hemma igen och om bara en liten stund ska jag ner i tvättstugan med det jag inte hann tvätta igår. Ikväll blir det som vanligt Lets dance men eftersom TV är paj så vete sjutton hur det blir med det där. Drabbades tydligen av sinnesförvirring när jag ryckte på axlarna åt det hela imorse för nu börjar det bli lite små jobbigt. Hoppas älsklingen kan fixa allt när han kommer hem. Annars blir jag lite ledsen i ögat...

/Mikaela

Tigger

Titta vad jag hittade igår föresten, en alldeles underbar T-shirt från Ellos för 249 kr!


/Mikaela

Sovmorgon

Idag hade min son den goda smaken att sova till HALV ÅTTA! fattar ni hur skönt det var att känna sig utvilad när man gick upp ur sängen? det går helt enkelt inte att beskriva min lycka. Jag bryr mig inte ens om att vår TV verkar ha gett upp (bilden är grön/lila på alla kanaler) för idag ska vi inte ligga och slöa i soffan alls, idag ska vi ut och vara lite nyttiga!

/Mikaela

Glömde helt bort...

...att visa hur skärpet ser ut för de som inte vet!



/Mikaela

Skärp-leverans!

Hemma igen efter ett till min stora förvåning helt odramatiskt BVC-besök för lillen sa knappt ett pip när han blev vaccinerad. Tur att en av oss är lite tuff iallafall.  Krånglade föresten ut avin till mit fina skärp från Rules by Mary ur brevlådan (vi har bara en nyckel och det är inte jag som har den så jag får leka tjuv) det första jag gjorde när vi kom innanför porten så det är bara till att klä på oss och gå ned till posten om en stund. Jag kan knappt hålla mig tills jag får slita upp kuvertet och hala fram underverket men först ska jag tvätta så gästerna slipper mötas av högar av smutsiga kalsonger och barnkläder på lördag. Apropå lördag så har jag lite panik eftersom det blir rätt många och jag vet inte om jag pallar att göra tårtor så att de räcker  till alla. Men ett barnkalas utan tårta låter ju inge kul alls eller hur? jag får se hur jag gör helt enkelt.

Ikväll jobbar älsklingen över så jag och lillen får mysa bara vi två. Själv tänkte jag som jag skrev tidigare gå ner och köpa sushi vid middagstid och till plutten blir det falukorv och makaroner och en himla massa kladd. Sen spenderar vi resten av torsdagen i soffan framför TV och kikar på precis vad vi (eller ok, jag) vill tills vi inte orkar mer!

Bra plan eller hur?

/Mikaela

Påklädda och klara!

Så här ser vi ut idag:



Bebisen är klädd helt i kläder från Lindex (ärvda av sin fem månader äldre kusin, bra tajmat där eller hur?) och jag i tunika från Gina Tricot och strumpbyxor och sjal från Åhlens. Nu är vi redo för BVC och onda sprutor!

/Mikaela

Dagens tips!

På Halens får du just nu 20% rabatt på byxor och jag skulle lätt satsa på ett par mörka, tajta stretchjeans eller en cool retromodell för 199 resp. 499 kr (innan rabatt). Shoppa loss!



/Mikaela

Fullspäckad dag

Igår hände något ovanligt i mammaledig-dimman, jag hann helt enkelt inte blogga på hela dagen!

Jag och bebben startade med ett kort jobbmöte kl 9 på morgonen och pratade om när jag ska börja igen och hur mycket jag då ska arbeta. När vi var klara där tog vi en sväng till Farsta och träffade min mormor som jag hjälpte att köpa ny TV eftersom hennes 30 år gamla apparat till slut gett upp. Hon bjöd på lunch och vi tittade på gamla, fula kort innan vi satte oss på tunnelbanan. Väl hemma igen var klockan nästan fyra och bebben fick sin middag innan älsklingen kom hem och jag stack iväg till träningen. Efter det stupade jag i soffan och kikade på "Arge snickaren" (älsklingen fick välja) och världens bästa "Mythbusters" på Discovery (om ni inte sett så bänka er framför TV:n varje dag kl 21.00!) innan jag gav upp och kröp ned i sängen utan att ens ha loggat in på datorn. Alltså blev det inget bloggande men en hel massa annat! är idag väldigt trött och sliten så jag tänkte börja morgonen med en lång, skållhet dusch och en tallrik gröt till frukost så jag vaknar till. Senare ska jag och lillkillen nämligen till BVC för vaccination vilket aldrig är särskilt kul för någon av oss så det gäller att vara pigg och väl förberedd innan. Att bebben tycker att det här är obehagligt är ju ganska självklart men jag avskyr sprutor och kan inte ens titta när de sticker honom och dessutom är det hemskt att se sin lilla unge skrikandes med stora krokodiltårar rinnande ned för kinderna. Förhoppningsvis går det fort så ingen av oss behöver må dåligt särskilt länge och resten av dagen får vi mysa till det ordentligt och bara ta det lungt här hemma. Efter äventyret igår har jag ingen lust att göra någon ambitiös utflykt mer än till suschistället nere på hörnet....

/Mikaela

Modekloner

Kom att tänka på en sak idag när jag satt på tunnelbana och öppnade första sidan av Sofies mode (jag har väl sagt att jag är besatt, BESATT av mode och svallertidningar?) och möts av en bild på Sofie Fahrman med syster och tre andra kända mode-tjejer på ELLE-galan. Alla tjejerna är nämligen (borsett från en jeansväst och ett par lila pumps) klädda i vitt och svart i olika kombinationer. Dessutom har tre av dem på sig tajta, svarta skinnbyxor och en fjärde en svart skinnjacka. Allthop är skitsnygga så klart men de ser ju nästan likadana ut där de sitter på rad och det är just så det är allt för ofta: Svenska tjejer med grym trendkoll ser lite lätt klonade ut. Det gäller föresten de flesta tjejer och jag är egentligen inte bättre själv och klär mig oftast i just vitt, svart och jeans. Men när jag ser en sån här bild så blir jag lite full i skratt och känner verkligen att jag och många andra borde bli lite mer fantasifulla av oss.  Det betyder inte att man måste gå helt bananas och dra på en neonfärgad kroppstrumpa och sätta en lampskärm på huvudet men lite mer borde vi väl kunna anstränga oss eller hur? något att fundera på iallafall..

Hittade föresten inte halsbandet på accessorize men däremot en tröja till lillkillen och ett snyggt nitarmband för 49 kr hos ur och penn.  Hittade även en massa snygga berlocker på samma ställe men kunde inte bestämma mig för om jag ville ha ett kasettband eller ett päron i silver om halsen så det blev inget köp men jag är nöjd ändå. En annan tjej som är nöjd idag är min söta syster som klarade sin uppkörning på första försöket! är mycket stolt och glad för hennes skull och hoppas att hon klarar teorin också. Mina egna körkortsplaner går väl sådär men hur fan ska man hinna övningsköra när man så småningom jobbar och bebisen går på dagis? blir ju bara på helgerna men då är det ju så mycket annat. Får nog lägga det hela på is ett tag tills vardagen kommit igång igen tror jag.

Nu tänkte jag städa lite här hemma och sen vila en stund men först en bild på armbandet:



Är det inte fint?

/Mikaela

Dagens tips

Se hit om du är fyndsugen så här en tisdagsmorgon:

 

Kanske ett par röda skinnhandskar från Bianco för 310 kr? eller en grå, mysig kofta från Cubus för 299 Kr? Valet är ditt!

Själv ska jag duscha, poppa ner bebben i vagnen och styra kosan mot Fridhemsplan och Accessorize för att se om jag kan hitta det fina halsbandet jag tipsat om tidigare. Ses!

/Mikaela

Mina nya favoriter

Klockan är snart nio och jag sitter fortfarande i pyjamas med håret på ända och tittar på "Vakna med the voice" som blivit mitt nya favoritprogram. Egentligen har det nog mest blivit så eftersom jag går upp så okristligt tidigt på morgonen och det är det enda som går på TV just då. Fast jag gillar Paul, Jacob och Josefin också. Nu är det hur som helst strax slut och min mage kurrar så det får nog bli lite frukost. Bebisen är trött och borde sova men jag hör hur han lever om i sin spjälsäng så ska nog titta till honom också. Han har nämligen blivit expert på att kila in sina små, knubbiga ben mellan spjälorna och fastna där...

/Mikaela

Lilla grodan blir stor

Idag har jag och lillen varit ute i solen och kikat i butiker. Hittade b.l.a ett par mörkbruna kängor att ha till dagis på Din sko för 149 kr och den här fina bodyn med sköldpaddor från Lindex:



Köpte också en vit body, ett par mjukisbyxor i grå velour från Lindex och ett par jeans från Cubus innan vi begav oss hem igen. Nu sitter jag i soffan och känner mig lite skönt sömnig medan bebisen övar på krypandet på golvet med varierad framgång. Mysko att den där söta lilla grodan snart är ett år. Känns som om han kom till världen alldeles nyss men nu på lördag blir det  födelsedagskalas med tårta och allt. Som sagt, väldigt mysko...

/Mikaela


Vem behöver män?

Igår köpte vi en fin liten byrå till lillkillens rum från Ikea. Vanligtvis så är det älsklingen som monterar upp alla sängstommar, köksbord och bokhyllor som vi kånkat hem men igår var det JAG som skruvade och hamrade alla delar på plats. Visserligen tog det typ tre timmar eller nått och en hel del svordomar men jag gjorde det iallafall och nu står möbeln på plats i barnrummet. Vem behöver en man egentligen?

Förutom att bygga byråer (eller är det byråar?) så tog vi också en tur med nya bilen och visade upp den för min svärfamilj. Snygg och bekväm är den men doften av ny bil är inte direkt min favorit så jag får hålla andan ett par veckor innan den lagt sig. Idag ska vi bara ta det lungt hela högen och äta gott och glo på TV och bara mysa och imorgon börjar vardagen igen. Känns som om jag har en miljon grejer att ordna med men kan just nu inte komma på en enda. Visst är det jobbigt när det blir så?

/Mikaela

Rutigt

Idag blev det en rutig morgon, hittade nämligen den här fina skjortklänningen och blev kär på stört!



Den kostar 249 kr hos HM (där du får 20 % på valfri vara som medlem!) och passar bra till ett par rosa strumpbyxor t.e.x. Jag har inte haft så stor tur med rutiga plagg, har bara hittat ett fåtal genom åren, men den här tror jag faktiskt på!

/Mikaela

Daisy

Kolla på den här tjejen en stund. Naturligt smal och långbent med ett flick-sött ansikte inramat av en tung, korpsvart lugg. För den som inte visste det heter hon Daisy Lowe och brittisk press menar att hon är början på en ny, kurvigare modell långt ifrån allt vad size zero heter. Jag tycker att hon ser frisk och hälsosam ut, en vanlig tjej helt enkelt med lite bröst och höfter. Men att hon skulle vara kurvigare eller större än andra modeller vete sjutton för allt jag ser är en tjej som visserligen inte är sjukligt mager men ändå lång och smal som de flesta andra modeller. Fast jag gillar Daisy och tycker att hon är en bra förebild som visar tydligt att man kan vara vacker och ändå äta när man behöver vilket borde vara självklart. Att hon sedan har en avundsvärd frisyr och klädstil (bortsett från den leopard-mönstrade bodyn, yikes!) gör inte saken sämre heller...



/Mikaela

Dagens utflykt: Storhandling!

Åh vad jag längtar efter sommar och värme just nu!

Vill dra på mig en bikini, flipflops och pilotbågar och ligga och lata mig på en solstol med en drink i handen. Förhoppningsvis har jag en liten kille som springer omkring på små knubbiga, vingliga ben i små badbyxor och flytkuddar också, men eftersom krypandet går trögt just nu så har jag inga stora förhoppningar att han ens ska kunna stå upp lagom till Kreta. Å andra sidan är det jäkligt långt kvar tills juni/juli så man vet ju aldrig.

Men nog med sommarlängtan för idag är det ju fredag och fredag betyder full fokus på Lets dance. Dessutom ska det storhandlas på direkten när älsklingen kommer hem och jag har varit duktig och skrivit matlista som en riktig svensson-morsa. Det läskiga är att jag faktiskt inte har något emot den stämpeln, inte ens lite grann...

/Mikaela

Stoppa pressarna!

Nu ni händer det grejer!

Läste en liten, nästan mikroskopisk artikel på aftonbladet nyss som avslöjar att amerikanska klädkedjan Forever21 letar lokaler i Sverige (gissningsvis sthlm) och hur fantastic är inte det? kläderna är skitsnygga och väldigt billiga och finns alltså snart (hoppas, hoppas!) på hemmaplan. En bättre start på dagen finns väl knappast eller hur?



Tänk om man skulle kunna köpa t.e.x denna här hemma?

/Mikaela 

Pyjamas av!

Fast det är klart, jag kan ju se riktigt stilig ut i jeans och snusnäsduk också!



/Mikaela

Pyjamas på!

Att mysa runt i pyjamas fast klockan snart är ett borde alla prova på någon gång, särskilt om man har fått en ursöt en från Polarn&Pyret från sim mormor och morfar!



/Mikaela

Grattis Barbie!

Det har slutat snöa och jag har slutat tjura. Faktiskt höll det bara i sig en kort stund sedan tog jag mig upp på fötter och började plocka undan lite leksaker där, lite disk där och helt plötsligt såg lägenheten inte längre ut som ett bombnedslag. Konstigt att man kan bli så glad av lite ordning och reda? en annan sak som gör mig glad är det faktum att Barbie fyller 50 år i dag och jag älskade dockorna när jag var liten. Numera ligger de få som överlevt på mina föräldrars vind med saknade ben och armar och snaggade frisyrer efter lite "tough love" från mig och min syster men kärleken finns kvar. Minns fortfarande känslan av att öppna och plocka ur en sprillans ny ur kartongen och pilla loss de små plastsnoddarna som höll fast ben och armar på kartongbiten och bara titta och känna. Jag var inte typen som direkt lekte med mina Barbies utan jag bytte mest kläder på dem och ställde upp dem på rad medan syrran lekte familj med sina. Idag kan jag tycka att det egentligen är konstigt att små tjejer leker med små vuxna kvinnor som inte har särskilt många fysiska likheter med verkligheten? å andra sidan har jag aldrig velat se ut som en barbie (varken pytte-midjan eller jätte-bomberna lockar) och har klättrat i träd och lekt med lego å andra "killgrejer" också så jag har inte direkt tagit skada sett ur ett genus-perspektiv. Känns för övrigt fånigt att skylla ett sånt stort problem som bristen på jämställdhet på en typ 30 centimeter lång plastbit. Men nu var det inte det här som inlägget skulle handla om utan jag ville helt enkelt gratulera Barbie till hennes femtio år! Hipp Hipp Hurra!

En Hitchcock-barbie (Tippi Hendren i Fåglarna) skulle sitta fint på min hylla!



Och nu ska jag duscha, äta lunch och trycka ned mössan över huvudet och ge mig ut i en förädiskt vit och oskyldig men fortfarande svinkall och livsfarligt hal värld!

/Mikaela

Pessimist? javisst!

Det snöar vilket är helt värdelöst efter december. Det blir kallt, slaskigt och allmänt obehagligt och dessutom kommer man ingenstans med vagnen. Jag känner hur all ork liksom rinner av mig och sitter här och stirrar rakt ut i ingenting. Lillungen kryper omkring (eller ok, han tar sig framåt) på golvet nöjd och glad men min erfarenhet säger mig att han kommer vissna rätt fort om vi spenderar hela dagen inomhus. Alltså måste vi gå ut så småningom och jag ser som sagt inte fram emot det. Därför tänker jag sitta här en stund och samla kraft och försöka peppa mig själv även om jag inte har höga förväntningar på att det kommer att funka. Vilken underbar start på dagen...

/Mikaela

Snyggingar

Jag har inte direkt någon prydlig och präktigt klassisk stil men det hindrar inte att jag diggar Jennifer Aniston i kostym och Blair Waldorf (eller ok Leigthon Meester men ni fattar!) i kappa!





/Mikaela

Latmask

Nu är jag mätt på köttfärspaj och sitter här och känner mig lite sömnig. Idag har det inte hänt mycket mer än att bebisen lyckades plocka upp en matbit och stoppa i munnen utan att mosa eller tappa den. Jag applåderade och han såg mest lite förvånad ut. Förut kunde jag tycka att föräldrar som hela tiden berömde deras bebisar så fort de rapade eller nått var helfåniga men man kan ju faktiskt inte låta bli, de bara hoppar ur munnen på en. Men jag förstår att andra inte alltid delar min upphetsning.

Ikväll hade jag planerat att träna men älsklingen jobbar över och det känns faktiskt ganska skönt. Orkar inte svettas idag utan trivs bra här i soffan framför TV:n. Men imorgon, då jäklar!

/Mikaela

Jag slog till!

På det underbara rosett-skärpet från Rules by Mary såklart och känner mig nöjd men lite fattigare. Hittade även en hel hög andra nät-fynd som jag gillar mycket:



Den randiga tunikan från Indiska kostar 299 kr, den lila munkjackan från Only kostar 259 kr, blusen och klänningen från Rules by Mary kostar 349 resp. 449 kr och den lilla gitarr spelande gubben från Oxxo kostar 153 kr. De tre sista hittade jag hos Sid and Sally som är en sida jag kan rekommendera särskilt nu när de har rea men annars också.

Snart ska jag ned till Statoil och fylla på med luft i vagn-däcken som är nästan helt platta och sedan blir det en promenad tror jag. Måste handla lite ingredienser till kvällens köttfärspaj också och en ny haklapp till mitt lilla matvrak så det får bli på hemvägen. I övrigt har jag grym träningsvärk i magen idag efter ett asjobbigt core-pass igår så träningen ikväll kommer bli tuff men nödvändig. Körde också vatten-gympa igår vilket kändes lite larvigt men väldigt ansträngande faktiskt så det kanske jag gör om igen. Men nu är det dags att andas lite frisk luft!

/Mikaela

Man blir så himla trött...

Läste ett inlägg på veckorevyn.com om hur Jessica Simpson helt plötsligt anses vara tjock av amerikansk media och tydligen många unga, svenska tjejer också om man läser kommentarerna. Den påstådda "tjock-bilden" visar en tjej med en kurvig kropp med tydlig midja, höfter och bröst som ser söt och hälsosam ut och absolut inte överviktig. Det är så himla tröttsamt att det ska se ut så här, att tjejer tydligen är som vackrast när nyckelben och ryggrad sticker ut och armar och ben är så tunna att de ser ut att gå av när som helst. Minsta lilla kilo för mycket och helt plötsligt är man fet. Naturligt smala tjejer säger jag ingenting om och de är självklart precis lika fint med en liten figur som en större men att vara smal och utmärglad är två helt olika saker vilket många inte verkar förstå. En tjej med insjunkna kinder och sylvassa axlar och höftben är sjuk, det finns inga undantag. Att göra dessa tjejer till nån form av ideal är därför både oansvarigt och rent livsfarligt. De visar tonåriga tjejer att de är viktigare att se bra ut än att vara frisk, att man då är lite snyggare, lite bättre och lite mer värd. Ibland verkar det som om att den som är närmast döden vinner...

        

/Mikaela

Skönt koncept

På Ellos finns nu en massa fina toppar, tröjor, tunikor och annat i fina färger och mjuka material i en egen konceptbutik kallad Somewhere. Här är mina favoriter just nu:



Den nougatfärgade toppen och linnet i korall kostar 249 kr styck, den vita tunikan 299 kr och den blå 499 kr och alla är lika fina!

/Mikaela

Syster/moster-mys!

Idag har jag och lillen hälsat på hos den gulliga dagispersonalen och jag känner mig mycket tryggare med allting nu. De visade lokalerna och berättade om alla rutiner och jag fick svar på alla viktiga frågor. Det blir nog bra det här ändå och min lilla groda kommer säkert trivas. Nu är vi hemma igen och väntar på att syster/moster ska komma förbi så vi kan äta nån form av sen lunch eller tidig middag och avsluta med underbar fusk-äppelpaj från Ekströms (någon som missat den reklamen?) och vaniljglass, yummie!

Ikväll blir det simmning för två dagar eftersom min bodypump-klass var full igår (!). Det var bara att snopet traska hem igen och köra ett gäng sit-ups på köksgolvet som om det skulle kunna kompenserade för ett helt styrke-pass. Men ikväll blir det alltså dubbelt upp och dubbelt så jobbigt. Jag ser INTE fram emot det...

/Mikaela

Att glömma bort att man har en blogg

Vet inte riktigt varför men det har inte blivit av att jag bloggat på ett tag, har väl helt enkelt inte orkat med mycket annat än att vara mamma. Bebisen har nämligen inte sovit så bra på sistone så vi har båda varit väldigt trötta.

Lördagen var hur som helst kul och jag kände mig fin i den nya klänningen. Det var roligt att komma ut ur lägenheten och träffa folk och bara vara. Samtidigt var det skönt att komma hem till mina killar på söndagen och mysa. Det är nog första gången jag känt mig hemma sen vi flyttade in i agusti vilket var en bra känsla som jag aldrig kände i gamla lägenheten trots att vi bodde där i ett och ett halvt år. En annan sak som är bra är att det löst sig med dagisplatsen och min bebbe ska börja den 27 februari trots att han varken kan gå eller krypa eller ens stå upp. Fast det är klart, han har ju en dryg månad på sig så det kanske fixar sig ändå. Dagiset ligger som jag skrivit tidigare en bit bort men det får gå tills han får plats där vi vill efter sommaren om allt går som det ska.

Nej nu är jag faktiskt hungrig så nu blir det frukost men jag lovar att blogga bättre idag efter det att jag varit en snabbis på jobbet och hälsat på och kollat in dagiset närmare. En massa flängande hit och dit kommer det bli idag har jag på känn...

/Mikaela

RSS 2.0