Första advent

Blev ingen utgång igår, kände att jag behövde sova ut ordentligt. Istället gick jag, bebben och Natta på julmarknad på gröna lund som planerat och drack glögg och pepparkakor. Efteråt åkte vi hem och och åt underbar hämtmat från vår gamla pizzeria (ligger precis vid gamla lägenheten) och skvallrade bort några timmar innan jag damp ned i sängen runt kl åtta, så idag är jag pigg och glad!

Tänkte kila ned till Ica och köpa jäst och saffran och baka lussebullar om en stund och så plocka fram julpyntet från källaren.  Sen blir det mysig adventsfika hos min svärfar. Kanske hinner fixa de sista julklapparna i Kista också...

/Mikaela


Inga skor

Skorna fanns inte i butik så får nog skicka efter dem istället. Faktiskt så kom jag hem utan att ha köpt en enda liten pryl, varken till mig själv eller någon annan. Men det var hur som helst skönt med lite frisk luft och så fick lillen sova en stund. I helgen ska jag på julmarknad, dricka goda drinkar med syrran (och grabbkväll för resten av familjen) och så är det ju första advent på söndag också. Men idag blir det mysig fredagsmiddag hemma och så nya Bond-filmen.

/Mikaela


Åh!

De här underbara små skapelserna för 149 kr (!) är så stiliga att jag nästan går sönder ju. Måste därför förbi på närmaste HM idag och kika om de finns annars bara måste jag beställa hem dem!



Igår blev det föresten två klappar till (syrrans och älsklingens) så nu är jag snart klar och det innan december också, måste vara något slags rekord? skönt är det hur som helst...

/Mikaela


Torsdagsmys

Fick inte till någon bra bild i helfigur idag trots många försök och svordomar (hur fan ska man kunna ta bra bilder utan någon till hjälp? får just nu köra med självutlösaren och balansera dyra kameran på postlådani hallen!) men så här ser jag ut i från nacken och upp iallafall, och så en urkass bild på resten av mig lite längre ned:



favvomössan från Indiska, halsduk från bikbok och så örhängena från glitter.



Vit topp (urgammal) och randig, grå väst från bikbok till svarta leggings från
Gina Tricot och tjocka, stickade knästrumpor från HM.

Nu ska jag och lillen ut och leta sista klapparna, kanske fika med någon rolig person om vi har tur och så köpa hem lite god middagsmat eftersom det bara blir vi två ikväll. Torsdagar har liksom blivit vår myskväll...

/Mikaela

Aj, aj, aj

Tränade hårt igår (och har ont idag, fast på ett bra sätt då) och när jag kom hem efteråt  kraschlandade jag i soffan efter en skön, lång dusch och tittade på "Mamma Mia" som jag verkligen velat se jättelänge. Men jag hade nog alldeles för höga förväntningar för den var inte så där superbra som jag hade trott utan var mest lite fjantig. Fast musiken var så klart bra (älskar,älskar, älskar ABBA!) och Amanda Seyfried (eller vad hon heter) som spelar Sophie var faktiskt riktigt bra. Sen blev jag löjligt glad av den också så helt kass var den ju inte. Måste nog se den en gång till för att veta säkert tror jag. Senare idag tänkte jag fortsätta leta efter julklappar till syrran, mamma å pappa, lillungen och älsklingen. Fast vad sjutton köper man till en karl som vägrar önska sig något förutom skittråkiga boxerkalsonger?

/Mikaela

Målade naglar och Sound of music

Jag har målat naglarna för första gången sen bebben föddes (har inte funnits tid till några övningar alls som kräver någon som helst precision och tålamod)och känner mig riktigt nöjd, blev inget kladd alls som det annars ALLTID blir. Har också forsatt med rensandet fast den här gången blev det i smyckeskrinet. Av någon anleningen har jag , trots att jag nästan aldrig använder några smycken förutom förlovningsringen, hur mycket som helst och absolut ingen ordning på dem alls. Så när jag väl går igenom allt så visar det sig alltid att något har gått sönder eller är helt borta. Lite trist är det men å andra sidan så är inget av det särskilt dyrt och så köper jag ju nytt väldigt ofta så det gör egentligen inte så mycket. Men jag borde verkligen använde allt fint mer än jag gör och inte bara köra på samma hela tiden. Har tex hur många söta och roliga par örhängen som helst som jag älskar men de får sällan visa upp sig. Måste göra något åt det här men nu ska jag äta lite tidig lunch (åt frukost halv sex...)och slöglo på världens bästa "Sound of music". Det är helt enkelt den typen av dag idag och så måste jag ju faktiskt ladda inför monsterträningen ikväll eftersom det inte blev av igår...


Minilack från Depend (25 kr) i en snygg, knallorange nyans. Billigt å bäst!

/Mikaela

Jag kan inte bestämma mig

Tycker att T-shirts och toppar med tryck föreställande smycken, hängslen och sjalar är lite knepiga, jag menar, kan man inte bara använda RIKTIGA acessoarer istället? fast jag gillar ju den här klänningen från Ellos ändå på något vis...kanske man vänjer sig efter ett tag? eller är det smartare att köra på en enkel svart klänning, fast i snyggare modell istället och sen hänga klaser av långa kjedjor runt halsen? tror nästan det...eller?

                                                                   
/Mikaela

Puh!

Äntligen hemma igen. Lyckades få ihop riktigt fina julklappar till ALLA barnen vilket känns skönt, nu är det bara de vuxna kvar. Blev ingen nyårsblåsa tyvärr men jag gick rakt in i de fina örhängena här nedan utan att veta att det var just precis sådana jag ville ha. Väl hemma igen köpte jag snygg chokladbrun hårfärg och underbar druvjuice från JO på Ica (fick det på dagis minns jag, är hooked sedan dess...)och så mumsig sushi från rent livsfarliga sushistället som ligger i princip utanför vår dörr. Dyrt blir det i längden men det är riktig lyx för en småbarnsmamma att få sitta ned med en tidning och god hämtmat medan bebben leker nöjd och glad på golvet. För det mesta blir det nämligen tvärt om. Du hinner knappt öppna tidningen innan lillen tippar över och börjar gråta, du spiller soja på nya, lite vardagsfina tröjan och maten får ätas stående i ultrarapid om du överhuvudtaget får i dig den. Men den här gången gick det alltså bra och jag känner mig mätt och belåten och lite småsömmning. Får nog bli en liten tupplur på det här och sen efterlängtad hårfärgning. Låter som en bra plan. Ikväll blir det jag och lillen eftersom älsklingen ska på trist styrelsemöte. Missar därför träningen om jag inte kör ett improviserat pass här hemma på golvet. Känns dock lite åttiotal, fula stringbodys och Susanne Lanefeldt. Å andra sidan är ju Susanne i sjukt bra form trots barnbarn och allt . Hmm...är det stringbodyn som gör det tro?


söta bollar med blommor på (39,50 kr) och svarta piecemärken (59,50 kr)
i plast från Glitter och...


Hårfärg från Wella

/Mikaela

Julshopping

Idag tänkte jag smygstarta med lite julklappsinköp i solna centrum. Är även på jakt efter något fint att ha på mig på julafton och nyår. Men först ska jag äta frukost och ta en dusch.

/Mikaela

Babyvikt


Att vara gravid är om man är som jag mest bara mysigt. Jag mådde inte illa, hade inte särskilt ont (förutom på slutet) och var inte extra känslosam utan mest som vanligt. Men jag gick upp nästan 25 kilo i vikt oavsett vad eller hur mycket jag åt, vilket var jävligt tungt då vi bodde på tredje våningen utan hiss och dessutom högst upp på en kulle! att det dessutom var vinter med snö, is och slask gjorde det inte lättare att ta sig fram...men trots det så mådde jag alltså väldigt bra ändå.

Men mot slutet av min ditintills lätta graviditet upptäckte min barnmorska att jag hade havandeskapsförgiftning vilket i princip innebär att kroppen reagerar negativt emot att vara gravid. Blodtrycket blir högre, vilket kan vara väldigt skadligt för både mamman och babyn i magen som dessutom kan stanna i utvecklingen och vikten. Enda sättet att bota det här är genom förlossning och oftast innebär de att man blir igångsatt ett par dagar tidigare än beräknat som i mitt fall. Som tur var var min havandeskapsförgiftning lindrig och bebben vägde 4,1 när han kom så hans vikt hade inte direkt påverkats!

Ett annat symptom för just havandeskapsförgiftning fick jag veta var även viktuppgång, vilket förklarade en hel del när det gällde mig och min jättemage för att inte tala om händer, fötter och ansikte! som tur är var det mesta vattenvikt och när jag lämnade bb efter hade jag gått ned 16 kg på bara några dagar. Men där tog det tvärstopp och jag har fortfarande inte gått ner de sista babykilona. Jag hade även gått upp runt tio kilo i vikt innan jag blev gravid så nu för tiden släpar jag
omkring på cirka 17 kilo (!) övervikt.

Det är säkert många mammor som fått kämpa för att gå ned i vikt efter graviditet, precis som jag gör nu med träning och bra kostvanor. Problemet som jag ser det är att de här mammorna och deras historier inte särskilt ofta visas upp i tidningar och på internet vilket jag tycker är synd. Istället får man läsa om alla kändismammor, både svenska och utländska som gått ned alla kilon på bara ett par månader och ser likadana ut som innan de födde barn. Det är ju bra för dem naturligtvis men jag tycker att det skulle vara roligt att läsa om tjejer som är mer som jag och de flesta andra. Som har lite "babyfett" och bristningar här och där men är vackra och stolta ändå. Som tränar och rör på sig men ändå äter smågodis framför TV:n då och då. Tjejer som visar att det är ok att inte se perfekt ut direkt efter det att ens älskade barn föds, att det är ok att inte gå ner alla kilon på en gång trots att man ammar hela tiden och går barnvagnspromenader. Att man kan vara skitsnygg, några eller många extra kilon till trots. Det skulle iallafall peppa mig och uppmuntra mig att vara nöjd med min kropp som den ser ut nu istället för att sträva efter att se ut som jag gjorde när jag var sjutton för det kommer jag aldrig att göra ändå. Jag kommer att gå ned ett par kilon, eftersom det kommer att få mig att må bättre och göra mig starkare så att jag kan vara en bättre mamma åt min son. Men min kropp kommer, hur "duktig" jag än är och hur mycket jag än svettas på gymmet alltid att bära "mammatecknen" och det tänker jag fanimej vara stolt över! Jag fick  ju faktisk världens finaste lilleman på köpet liksom...



/Mikaela

Sådärja!

Har nu rensat igenom mängder av gamla kläder, skor och annat. Passade även på att fylla en gigantisk påse (hade lätt fått plats där i själv!) med ursöta, pyttesmå bebiskläder som inte längre passar och de få mammakläder (särskilt ett par svarta mammajeans från p.o.p som rekommenderas...) som jag använde när jag var gravid. Hittade också de här snyggingarna som jag helt glömt att jag äger bland allt gammalt och tråkigt junk:



Aprikos, oversizad T-shirt
Svarta sandaletter med kilklack
Svarta, stickade benvärmare
Stor, svart kofta med huva
Chanel-inspirerad väska i blå sammett

Nu är det dags för en promenad i vintervädret!
/Mikaela

Vi stannar inne

Idag hade jag planerat fika med min mammagrupp som jag inte träffat sen bebisarna var små paket som bara åt och sov typ. Men imorse när jag vaknade så var hela världen utanför full av virvlande små snöflingor som  ju egentligen är mysigt men det kändes ganska kört med fikan. Kankse vågar mig ut på en liten promenad senare men annars ser det ut som om vi stannar inne idag eller hur lillkillen?

Tänkte gräva fram lite gamla trasor ur förrådet också och se om det finns något bortglömt som kanske kan återvinnas? har även seriösa planer på att packa ihop alla gamla kläder som jag aldrig använder och skänka dem till myrorna eller liknande. Om jag kommer in i förrådet överhuvudtaget...

/Mikaela

Konsten att städa en garderob...

Min garderob ser ofta ut som om något exploderat där inne. Det spelar igen roll hur mycket jag viker, ordnar om, eller rensar bort, det ser ändå likadant ut  igen om 24 timmar eller så. Men som tur är så är just garderoben det enda stället i hela lägenheten som jag faktiskt tycker om att städa och dessutom är jag riktigt bra på det också. Här är mina bästa garderobstädnings-tips:

Töm ut garderobens innehåll på en öppen yta, som tex sängen.

Dela upp plaggen i olika högar beroende på hur du vill organisera din garderob. Jag brukar utgå ifrån typen av plagg, exempelvis toppar för sig och byxor/kjolar för sig. Sortera även ut de plagg som ska hängas.

Rensa ut plagg som du inte använt på typ ett år, sådant som är trasigt samt kläder som inte funkar för säsongen. Förvara det som ska sparas i källaren eller liknande, kasta det som är trasigt och skänk bort det du inte använder till myrorna eller ge dem till vänner. Var ganska hård mot dig själv när du rensar och se till att du blir av med allt som tar onödig plats så att du kan fylla på med nytt sen!

Prioritera kläder du använder ofta (eller vill använda oftare...) och se till att de läggs eller hängs där du lätt når dem. Förvara sådant som du är rädd om skyddat och avskilt så de inte skadas.

Praktisk garderobsinredning är viktig. Många, avskilda fack är bra så att du får en överblick och hittar de du letar efter utan att behöva lyfta på sådant som är i vägen. Ikea har massor av smarta och billiga förvaringslösningar för alla garderober

Spara sådant du absolut inte kan skiljas ifrån! annars riskerar du att den dag du vill ha dem på dig igen (för det kommer du att vilja) inse att du städat bort dem...inte kul alls

Så här fint blev det i min garderob:


före...

och efter!

/Mikaela


Älskade, hatade TV

Sådärja! nybadad, pyjamasklädd och glad unge och mamma i mysbyxor, uppkurad i soffan med en skål smågodis i greppvänligt avstånd. Kan det bli bättre? Ja det kan det!
Vår TV är en underbar liten manick, förutom när den som nu envisas med att inte fungera. Som tur är har jag en teknisk man som krypandes på golvet bland kablar och annat jox fixar det hemska. Men varför ska det ta sån tid för?
/Mikaela

Postorder och pasta

Jag shoppar aldrig från brittiska eller amerikanska nätsidor eftersom fraktavgifter och annat ofta är ganska hög. Istället letar jag efter plagg jag gillar och försöker hitta liknande här i sverige, och för det mesta är det inte så svårt. Kläder från till exempelvis Asos eller forever21 är ju inspirerade av andra, större märken precis som hos Hm eller Cubus eller egentligen vilken annan butikskedja som helst, alltså påminner plaggen ofta om varandra. Dessutom är det skönt att kunna prova och slippa skicka tillbaka om det blir fel vilket också kostar. Här är några snyggingar  från just Asos och forever21som jag hemskt gärna vill hitta här hemma:

 

Idag har det för övrigt varit en seg, tråkig dag med städning, storhandling och inte så mycket mer. Men nu börjar magen kurra så jag får nog masa mig upp ur soffan och sätta igång med middagen snart. Hm, undrar vad jag ska hitte på? fick en italiensk kokbok av min svägerska igår (fast det var hon som fyllde år!), kanske finns något gott där? är annars en sån som kikar i kylskåpet och slänger ihop något av det som finns men nu känner jag mig totalt oinspirerad så...pasta anyone?
/Mikaela

Tidig jul...

Imorse när jag hasade ut till soffan, halvt sovandes med piggelin-kille på höften så var det alldeles vintervitt utanför fönstren. Helt plötsligt kändes det helt okej att sitta invirad i en filt kl sex på morgonen och kika på morgonteve med en lekande unge på golvet...
/Mikaela

Födelsedagskals!

Snart ska jag och lilla familjen till min svägersta som fyller år och äta smaskig middag! (varför smakar det alltid bäst när man bli bjuden?hm...). Dessutom tänkte jag inviga nya klänningen från Zara och så det urfina skärpet jag köpte idag i samma butik. Kul att få klä upp sig lite grann ibland och inte alltid lufsa runt i nån gammal tröja nedsmetad med mosad banan och babydregel...



/Mikaela

Hemmakväll

Puh! äntligen hemma. Shoppade på mig topparna på zara här nedan och så blev det en tubhalsduk på bikbok också där de hade 20% på allt i butiken. Ett par hängselbyxor till sonen blev det också för 60 kr på stadsmissionen (skrev visst frälsis i tidigare inlägg, virrigt värre...). Lite senare blir det "romantisk" kycklingmiddag med Natta och så lite filmmaraton toppat med årets första lussebullar med julmust. Mmm...skön hemmakväll alltså, lovely!




Natta och världens sötaste lilla unge!

/Mikaela

Dagsplaner

Idag (så snart lillkillen vaknat...) ska jag till Zara och plocka åt mig topparna ifrån igår och sedan blir det lite second hand-grävande och så  något gott till lunch. Ikväll jobbar sambon över så jag blir nog ensam hemma om jag inte kan övertala Natta att äta middag och skvallra lite med mig...får se hur det går. Nej nu är bebben vaken så måste dra, och så här ser jag ut när jag gör det:



/Mikaela


Det bidde en mössa...

Det blev inga fynd för mig idag men en liten tomteluva till bebben slank med och så la jag undan två söta toppar på Zara  (lägger upp bilder på imorgon). En lååång fika med finaste Natta blev det också och imorgon tänkte jag dra med henne ned till frälsis vid trekanten och botanisera bland gamla pälsar och krimskramsiga smycken och kanske, kanske hitta det perfekta resårskärpet eller varför inte ett smalt med nitar? Fortsättning följer...
/Mikaela


Godmorgon!

Bebben är nybadad, påklädd och smärtsamt söt. Mamman är nybadad, halvt påklädd och inte så söt, ännu...
Underbart väder är det hur som helst så idag blir det en solig runda på stan (tänkte spana in godbitarna på HM och kika efter en fin vinterkappa...)och så förhoppningsvis lunch/fika med en pluggande kompis. Ska bara på med lite mejk och lite hårfiff först...
/Mikaela

Apropå tjejer med skön stil...

Jag är smått besatt av kändisblaskor. Inte så mycket för skvallret (jaja, kanske lite då..) utan mer paparazzibilderna tagna när de rastar hunden, shoppar eller käkar lunch. Just det är väl inte så intressant att se på egentligen men jag tycker att det är barnsligt kul att se vad de klär sig i till vardags (och fest naturligtvis). Överhuvudtaget är det roligt att låta sig inspireras av andra människor personliga stil, kändisar eller ej, för att sedan helt fräckt sno lite ideer här och där. Här är några tjejer med helt klart stöldbegärlig stil:

Zooey Deschanel:

 

Zooey har en nästan dockaktig stil med blusar, babydollklänningar och rosetter. Men det blir aldrig sötsliskigt eller läskig utan en perfekt blandning av cool tjej och kvinnliga kläder.

Whitney Port:



Whitney kör en ganska klassisk stil och ofta i vitt och svart. Men hon mixar upp det med mörka jeans, en mjuk mössa och paljetter och plötsligt så känns allt lite roligare och mycket snyggare...

Ashley Olsen:



Ashleys stil är lite mer städad än syrrans och mycket finare tycker jag. Hon har ofta smala jeans, högklackat och en enkel topp i sällskap av antigen skinnjacka eller kavaj med upprullade ärmar. Soft, cleant och lättburet till vardags och så lite tjusigare till fest med fodral, röda läppar (tänk om det kunde se ut så där på mig!) och uppsatta, kammade vågor.

Nicole Richie:



Har inte gillat Nicole så mycket tidigare när hon var så läskigt smal, även om hennes stil är ungefär den samma nu. Kläderna var fina men kroppen sorglig liksom. Men sen hon blev mamma (och även under graviditeten) har jag fått upp ögonen för henne rejält. Jeans, T-shirts och leggings och en alldeles lagom dos av dammig gammal hippie. Ilove it!

Nej nu ska jag äta middag, pussa sambon, sticka och träna och sen landa i soffan igen. Så skönt...
/Mikaela


Toppensnygga Cecilia

Jag har skrivit mycket om att ha kul med kläder, att ta på sig de man vill utan att bry sig så mycket om vad som är inne eller vad andra människor runt omkring tycker. En tjej som jag tycker är riktigt bra på det här är Cecilia Blankens som skriver modebloggen på expressen fredag. Jag skulle kanske inte ta på mig alla hennes outfits men själv lyckas hon alltid bära upp dem på ett coolt, avslappnat sätt. Att hon sen verkar vara en skön och rolig tjej (och dessutom nybliven mamma) gör inte att jag diggar henne mindre direkt. Här är ett litet hopplock med bilder från bloggen på hennes, enligt mig bästa stilhitar, både som gravid och alldeles ogravid:



mina favoriter är den vackra brudklänningen och partystassen med silvriga leggings men som sagt, det mesta funkar orättvist nog på Cecilia...kolla in hennes blogg om ni inte redan gjort det!

/Mikaela


black and greys (och spontant glädjefnatt!)

Tog en titt på La Redoutes nyinkommna och hittade några pärlor i svart och grått. Den här svarta,glesstickade koftan med skärp i midjan ser skön ut nu när det börjar bli överjordiskt kallt ute liksom den här grå tröjan med söt krage.  Båda är fina, men den här svarta spetstoppen är ju alldeles,alldeles underbar! den har allt som jag har letat efter: volym nedtill, markerad midja, söt ringning och så är den precis lagom "spetsig". Har egentligen inte alls råd just nu men jag SKA bara ha den här nu på en gång! tur att man har rabattkod...
 /Mikaela

Trista trender

Trender är kul, men ibland blir det så himla seriöst och svart eller vitt att jag vill spy. Det finns så många regler som säger hur allt ska vara, vad som är rätt och vad som är fel, när det egentligen  borde vara väldigt enkelt. För man klär ju den kropp och person man har/är eller hur? Borde man då inte välja plagg som gör det bästa med den kroppen och den personen, oberoende av trender?

Att något är trendigt behöver ju föresten inte betyda att det passar just din smak och ditt liv eller hur?

 Jag tycker att man ska prova allt som fångar ens intresse, trendigt eller ej och sen strunta i det som inte är bekvämt eller snyggt och ta till sig de som passar just dig istället. Skit i alla ängsliga fashionistas och deras åsikter och ha kul med dina kläder och den du är istället! Det blir så mycket roligare på det sättet...


Här är ett urval av trender som INTE passar mig (men kan bli urfint på andra!)


•·         Röda läppar

Är verkligen skitcoolt på andra men eftersom jag har begåvats med en liten mun så gör mörka och starka färger bara att den ser ännu mindre ut. Läppglans däremot passar mina läppar utmärkt!

•·         Leopardmönstrat

Jag har testat all möjliga varianter men resultatet blir ändå en perfekt kopia av vilken som helst av Peggy Bundys outfits i våra värsta år varje gång. Bra maskeradutstyrsel är det i alla fall!

•·         Byxor med hög midja

För några år sedan testade en kompis till mig ett par jeans i modellen "eiffeltower" från Cheap Monday (slutar strax under tuttarna ungefär). Det ledde till asgarv och forografering med mobilkamera. Vi skippar höga midjan va Malin?


Och så några som jag tycker funkar fint på mig:


•·         A-linje

Jag är ganska liten upptill men större nedtill så just a-linjeskurna klänningar och toppar med mer volym i nederkanten är perfekt för mig. Sköna är de också.

•·         Skärp i midjan

Är en riktig favorit som jag kör på OFTA. Smalnar till och formar kroppen och så är det ett enkelt sett att pigga upp en enkel outfit. En riktig räddare i nöden med andra ord!

•·         Hårband/Diadem

Jag hatar när min lugg blir lång och petar mig i ögonen så hårband och diadem är en fiffig och fin lösning. Att det sen finns i hur många färger och modeller som helst är ju inte heller helt fel. Billigt är det också föresten...


Myskläder

Jag är sorten som i princip bor i ett par mysbyxor när jag skrotar omkring hemma. Mina favoriter är ett par år gamla, soch underbart sköna mjukisar från stadium (ska tillägas att det egentligen är en träningsbyxa) som jag älskar och använder OFTA (när jag var gravid blev det nästan varje dag...). Men även om de är alldeles fantastiska så ser de inte så fantastiska ut tyvärr och ibland vill man facktiskt känna sig lite fin när man går ner till tvättstugan eller vallar bebis, som idag tex . Då blir det snygga (eller snyggare kanske man ska säga...)myskläder istället:



Tröjan är ny,  kommer ifrån HM och kostade mig 99 kr, toppen ifrån Gina Tricot (urgammal)  fick jag för samma pris och jeansen har jag beställt från halens för 250 kr.
Lite smink, nytvättat hår och en promenix i uggs och varm vinterjacka på det så känner jag mig  lite fräschare och mycket gladare än förut!
/Mikaela


Lite sugen på...

Kikade runt lite på nätet och hittade ett par sötnosar som jag är lite sugen på...



T-shirten med Bambi-tryck, den orangea koftan och den blå spetstoppen kommer ifrån HM och den grå toppen ifrån Indiska . De första två funderar jag på att beställa hem men de andra är jag lite osäker på. Har ju tex letat länge efter ett plagg med spets utan att hitta något jag verkligen gillat och  toppen från HM verkar ganska lovande. Den grå toppen från Indiska är också väldigt söt men är tveksam till modellen så de måste provas först innan jag bestämmer mig...

Nej nu ska jag och bebben ta en promenad, hej så länge!
/Mikaela


Sorry..

Missade att lägga upp bilderna på fynden igår, hade en miljon saker att göra. Här är de hur som helst:
 
Örhängen med stjärnor, HM (29,50 kr)

    

Hårband med fjädrar, HM (49,50 kr)



Kjol med paperbag-waist, Gina Tricot (149,50 kr)



Örhängena har jag klämt på länge så dem är jag mycket nöjd med och kjolen var ett perfekt reafynd (behöver dock sys om lite...). Hårbandet slank mest med på ren impuls och jag vet inte riktig när eller hur jag ska använda det så jag får nog fundera lite innan det åker på.

Idag blir det inget shoppande men en promenad i solen med barnvagnen å lite träning ikväll (äntligen är jag frisk!) låter för en gångs skull riktigt skönt...
/Mikaela

Stjärnor och Djurmotiv

Se där. Är förvånad att jag gillar de här trenderna så pass mycket men oj vad coola de är. Har redan införskaffat det här hårbandet från HM för under 20-lappen samtidigt som jag dreglar över världens finaste Klänning från bikbok för 399 Kr. Från bikbok har jag föresten även köpt den här T-shirten med hästmotiv som jag nästan flyttat in i...

Konstigt hur de kan bli?

Är hemma nu, ska ta en dusch om en stund och sen sjunka ned i soffan och lata mig resten av kvällen (och försöka kurera en envis förkylning...). Lägger in bilder på dagens tre fynd senare under kvällen, eller så blir det imorgon...
/Mikaela


Sötast är dom när dom sover...


Sjysta barnkläder

Måste bara tipsa om Lindex barnkläder som är helt underbara. Mjuka material, bra priser och väldigt mycket snygga färger och mönster även för killar. Kan ibland tycka att tjejkläder är mycket roligare än killkläder just när det gäller de båda sakerna och så finns det dessutom alltid mer att välja på för tjejer. Gillar inte heller blått och dinosaurier/Seriefigurer på lillkillen utan är mer inne på 70-tal i färger och motiv. Som hos den här fina bodyn t.ex., eller den här sköna overallen som båda är ifrån Lindex Babykollektion och kostar 79 resp. 229 Kr. När det gäller kvalitet är polarn och pyret svårslaget men priserna är ganska höga och små bebisar växer väldigt fort. ur kläderna Jag har haft turen att ärva mycket kläder från min sambos systrar men har man inte den möjligheten så är billiga plagg från exempelvis HM eller just Lindex, och även second-hand att rekommendera. Sen vet jag att det finns massor av nätsidor också men jag får återkomma med rapport framöver
Idag ska lillen till tandläkaren (han har visserligen bara sex tänder men ändå...) och sedan blir det nog en kort vända på stan efteråt. Hej så länge!

/Mikaela


Jag älskar höst och vinter!

nte så mycket på grund av själva årstiden utan mest för att höst och vinterkläder är så mysiga. Just nu är jag smått beroende av:


•·         Mössor

Mössor ska vara stora, stickade och bäras till allt alltid. Har en svart, oversized favorit från indiska (kostade typ 79 spänn) men är sugen på något liknande i färg, kanske rosa...

•·         Koftor

Koftor i alla former är ursköna, lättmatchade och framför allt VARMA. Jag gillar lite längre varianter med knyt i midjan eller oversizade, enkla cardigans.

•·         Skärp

Älskar markerade midjor året om och till vinter blir det absolut snyggast med ett fint, åtdraget skärp över koftan eller finklänningen. Rules by mary har ett ursnyggt, smalt i kolabrunt skinn (finns i svart och rosa också) med rosett för 249 kr (Lite väl dyrt för ett skärp tycker jag men man kan alltid önska sig i julklapp). Är också på jakt efter ett smalt, svart nitskärp så tips är väldigt välkomna!

•·         Leggings

Leggings är perfekta istället för strumpbyxor när det blir riktigt kallt, dessutom är de billiga, finns överallt och i alla möjliga utföranden. Enkla, enfärgade i bomull är sköna till vardags men annars gillar jag även lack som hos de här från Gina Tricot (199 kr) och denimleggings.

•·         Grova boots

Ska helst vara svarta eller grå, ha lite MC/vandrarkänga över sig och sluta strax under vaden. Användbara och passar till nästan allt.


Matchat med klänning, kjol eller jeans och en oversized T-shirt så är det här min uniform nästan varje dag. Måste kanske göra något åt det här? Blir inte idag iallafall, är förkylda och ynkliga både bebben och jag.../Mikaela


Just det!

Kom på att jag ju inte presenterat mig:


Jag heter Mikaela, är tjugotvå år, bor i nyinköpt lägenhet i Bromma sedan augusti med sambo och son på snart nio månader och är just nu mammaledig. Större delen av dygnet är alltså fyllt av blöjbyten, kladdiga matstunder, låååånga barvagnspromenader och så klart massor av kvalitetstid tillsammans med världens underbaraste unge. Försöker också hinna med att träna, övningsköra, ha åtminstone ett par minuters vuxentid med sambon per dag och träffa familj (mamma, pappa, syster och svärfamilj)och vänner som är utsprida lite här och var och så köra igång den här bloggen. Det går väl sådär ibland men på något mystiskt sätt så får jag för det mesta kaoset att fungera...  

så här ser jag ut    
Och så här ser jag ut...

/Mikaela


Fyndiga tips



 Att bli en fyndprinssesa är inte alltid helt lätt och dessutom är det ganska tidskrävande. Men det finns massor av smarta och användbara knep, exempelvis de här tio, som gör det både enklare, snabbare och roligare att shoppa billigt och bra:

  1. Se till att ha god tid på dig och bär bekväma kläder som är lätta att ta av och på, det spar mer tid än du tror...
  2. Fynda ALLTID ensam och strunta i rådande trender och andras åsikter, det är du som ska bära kläderna rigth?
  3. Ha en maxbudget och håll dig till den för att undvika eventuella felköp
  4. Håll utkik innan eventuella reor och slå sedan till på plagg som du suktat efter till fullpris
  5. Rata inte plagg pga småhål eller fläckar, de flesta butiker kan i sådana fall ge rabatt och skadorna kan du oftast åtgärda själv eller be någon annan (mamma, syster, väninna?) att göra det åt dig.
  6. Satsa alltid på kvalitet även till lågt pris, går toppen sönder efter första användningen är det inte längre ett fynd. En bra grundregel är att skippa  eller i alla fall vara försiktig med lågpriskedjornas hysteriska slut-reor.
  7. Fynda gärna på nätet men tänk på att frakt och övriga kostnader kan öka på priset rejält.
  8. Jämför butikspriserna innan du bestämmer dig, kanske finns liknande plagg till lägre pris någon annanstans?
  9. Håll koll i tidningar och på rabattsidor på nätet. Ofta finns där massor av bra erbjudanden !
  10. Allt går att fynda, även större investeringar som ytterkläder, skor och väskor, bara du är en kritisk konsument.

         Har ni fler tips så dela gärna med er av dem i kommentarerna!

         /Mikaela


Hej!


I den här bloggen kommer jag att skriva om personlig stil (både min egen och andras som inspirerar mig) och så förstås dela med mig av mina bästa (och sämsta?)fynd. Men jag kommer inte att rapportera om nya trender eller lista säsongens modemåste. Dels eftersom det finns så många andra som har bättre koll på det än jag, dels eftersom jag helt enkelt inte tycker att det är speciellt kul. Och kul är just vad kläder är för mig, det behöver liksom inte vara mer komplicerat än så . Sen får det ju gärna se bra ut, kännas bra och vara av sjyst kvalitet också, och det behöver definitivt inte kosta särskilt mycket heller. Bloggen kommer därför att fyllas med tips på plagg och accessoarer som är just prisvärda, bekväma OCH  skitsnygga. Men det är ingen "budgetblogg" utan helt enkelt en blogg om hur du får vad du betalar för, utan att betala för mycket. Smart va?

 /Mikaela


RSS 2.0