Kalas och GI

Skitfredagen blev till en mysig helg trots allt. Syster och min ena svägerskas man fyllde år så det blev kalas både hemma os mamma och pappa (min syster bor i en liten etta för tillfället där hela familjen inte direkt får plats...) och i Uppsala med lillens alla kusiner. Sedan mötte vi också upp min svärmor på Arlanda efter hennes londonresa vilket var uppskattat. Efter det landade vi alla tre i soffan i en trött men nöjd hög!

Förutom en massa födelsedagsfirande har jag också hunnit med att övningsköra lite och börjar få grepp om hur man startar bilen utan att få motorstopp. En annan grej jag ägnat mig åt är att fylla kylen med en massa nyttigheter för här ska nämligen köras GI-mat fram tills jag doppar tårna i medelhavet i juli! Förhoppningsvis kan jag även fortsätta äta lite bättre både under semestern och efter och gå ned de sista baby-kilona för gott. För att göra det enkelt för mig så har jag införskaffat en bok med färdiga menyer för sex veckor som heter "Klaras goda GI-dagar". Boken kostar 108 kr hos Bokus och recepten i den är väldigt enkla och de är även lätta att anpassa om man som jag är allergisk. Det jag gillar med GI är att det inte är någon mirakelkur utan något som på lång sikt, i kombination med motion kan göra mig både lättare och friskare. Nu låter jag lite som Anna Skipper men fullt så illa är det inte. Jag tänker INTE dricka vidrig linfröolja eller läbbiga grönsaksdekokter. Och en sommar är inte sommar utan kall cider och glass så det kommer nog slinka ned ändå!

Nej nu ska jag jobba lite men lite senare tänkte jag visa upp dagens shoppingfynd som jag visserligen inte köpt en men efter lunch så...

/Mikaela

Jobbigt

Imorse blev det sjukt stressigt till dagis p.g.a missförstånd från min sida. Behöver väl inte dra några trista detaljer men mitt morgonhumör var inte direkt på topp när jag kom till jobbet. Då ringde mamma för att berätta att en person i min närhet gått bort igår vilket känns sorgligt och orättvist även om jag visste att det skulle hända. Känner mig trött, ledsen och arg och vill egentligen bara gå hem och krypa ned under täcket och gråta samtidigt som det nog är bra att jobba och hålla mig sysselsatt. En kass fredag är det hur som helst...

/Mikaela

Tjoho bloggen!

Har haft en del att göra på sistone och har helt enkelt inte hunnit sitta ned framför datorn ostört i mer än fem minuter. Mycket jobb, familjemedlemmar som fyllt år och en liten kille som blivit snabb som sjutton på sista tiden (trots att han inte kryper än!) tar mycket tid och kraft vilket är kul så klart men man hinner inte med allt som man skulle vilja. Men snart är det långhelg och hela familjen ska kuska till Sala och hälsa på min svärfar och bara ta det lungt och ladda batterierna. Eller rättare sagt, jag och bebben ska ta det lungt medan karlarna ängnar sig åt trist båtgöra. Datorn får följa med så klart och en hel drös med tidningar och böcker. Mitt recept för att överleva på landet!

Nej nu ska här jobbas undan i två timmar innan jag piper iväg hemåt, hoppar i baddräkten och sticker och simmar.

Mors!
 
/ Mikaela


Klännings-parad!

Blev ingen middag igår men en mysig kvällsfika funkar fint det med. Bebben däremot var inte intresserad av besök och sov sig igenom alltihop och sen nästan hela natten. Och tydligen gjorde det susen med lite sömn för imorse väcktes jag av en pigg och glad liten buskille. Nu sitter vi i soffan och gosar och tar det lungt men det börjar snart bli dags att fixa middagsmat så den är färdig när älsklingen kommer hem. Får helt enkelt hasa ut i köket och göra lite nytta medan ni kollar in de här söta klänningarna från Only:

                   

kostar mellan 199 och 349 kr och är riktigt somriga tycker jag!

/Mikaela


Tadamm!



Bebben kan stå! på den här bilden får han visserligen lite hjälp (från en för dagen rätt sunkig mamma...) men han fixar att stå vid vardagsrumsbordet helt i själv i fem minuter åt gången. Känns skönt med lite utveckling äntligen...

Snart ska jag börja med middagsmaten och sen piffa till mig själv lite grann men först tänkte jag tipsa om den här fina tunikan som jag klickat hem från Ellos i veckan:


Bäst av allt , förutom att den är hemskt fin är att den kostar 50 kr! helt snurrigt...

/Mikaela


Seg start på dagen

Lillen (som vaknade kl fem) är lämnad på dagis och jag har som vanligt landat i soffan i en liten hög. Är dödstrött med sprängande huvudvärk och känner mig inte riktigt på topp denna gråa morgon. Å andra sidan är klockan inte ens nio ännu så det finns fortfarande hopp. Ikväll kommer nämligen ett gäng vänner över på middag så tills dess hoppas jag ha piggnat på mig och hunnit städa, handla, duka, slänga på lite smink, bekanta mig med hårborsten igen och dra på något annat än grå mjukisbyxor. Men först ett varmt bad med melondoftande badsalt (tack svärmor Elisabeth!) i sällskap av en bok, två alvedon och en kopp te!

Återkommer med fyndtips och ett litet avslöjande om en stund...

/Mikaela


Floral

Den här dressen kostar 199 kr hos indiska och det står helt klart mitt namn skrivet på den!



Hoppas, hoppas, HOPPAS att den finns kvar den 25:e när pengarna rullar in...

Vårjackan kirrad!

Godmorgon!

Har just bläddrat igenom ett nummer av "Glamour" och mosat i mig en banan till frukost. Känner att hungern inte helt tillfredställts men kylskåpet gapar tomt precis som min plånbok så jag får helt enkelt vänta tills min kära sambo är vänlig nog att föra över en slant på matkontot så jag kan kila ned till Ica och handla. Nu lät det som om vi vore ett gift par på femtiotalet men jag är kass på att hushålla med pengar och prioritera hyra, mat och blöjor framför en söt topp. På tal om det så tänkte jag tipsa om det här lilla Ellos-fyndet som jag hämtade ut i tisdags och är grymt nöjd med:



Jag trodde att jag var ute efter en klassisk trench med axelklaffar och skärp i midjan men sen hittade jag den här raringen för 175 kr och ändrade mig. Modellen är liten upptill och väääldigt vid nedtill så den matchas bäst med smala byxor eller strumpbyxor om man inte vill se ut som en marräng.

Nej nu ska här fredagsstädas lite och sen blir det lunch innan bebben ska hämtas från dagis. Kvällen spenderas med 99 procents säkerhet i soffan framför TV:n med massor av lösviktsgodis. Får tänka på kroppsformen nån annan dag...
 
/Mikaela

Färgglatt!

Godmorgon!

Idag hade min lilla älskling den goda smaken att vakna halv sex så vi är lite trötta i mössan här hemma. Men snart ska vi vuxna äta lite frukost och pigga på oss, röja upp här hemma och sen ska det införskaffas 18-års present till min kusin som firas idag. Full rulle med andra ord så ikväll kommer alla tre däcka i soffan har jag på känn!

Hittade föresten lite coola news hos indiska alldeles nyss som även om de är snordyra (mellan 500-1300 kr per plagg!) kan funka fint som inspiration.




/Mikaela

Up to date!

Dåligt bloggande jag vet men så är det när vardagsgörat tar all kraft och ork. Har dessutom hamnat i en riktigt bokslukar-fas (händer då och då) och använder all ledig tid till att ligga i soffan/sängen och läsa Dan Brown-tegelstenar. Har man inte läst "Davinci koden" så kan jag lova att man verkligen missat något för att inte tala om "Änglar och demoner". Det kräver ett intresse för historia och religion på en rätt nördig nivå men båda böckerna funkar bra som spänningsromaner också och är av den typen som man inte kan lägga ifrån sig utan MÅSTE fortsätta läsa tills ögonen blöder!

Förutom att läsa ohälsosamt mycket så vi äntligen fått iordning balkongen så nu kan man sitta i vårsolen och njuta och låtsats att man är någon helt annanstans. Tyvärr sabbas det hela en smula av all jäkla björkpollen som täpper igen ögon, luftrör och nos men jag får helt enkelt hålla ut ett tag till innan det blommar över. Vi har även kirrat ett helt underbart badkar istället för vår värdelösa dusch (ett draperi och en slang är en bättre benämning) så nu kan jag ligga och marinera och filosofera där i timmar. Lillen gillar det också och blir alldeles vild när han får röja loss, tror nästan att han föredrar vatten framför fast mark där han gör mycket långsamma framsteg. Han kan varken stå eller gå men det senaste är att lyckas klättra över våra märkligt höga trösklar här hemma vilket får ses som en riktig prestation när det gäller min lilla latmask...

Nej nu ska här käkas frukost och sen får vi se hur vi gör med resten av dagen!

/Mikaela

RSS 2.0